Vijesti

HDTV prodaja će jako porasti u Kini, no ne zbog Olimpijskih igara

Beijing Olympics 2008 HDUzmemo li u obzir razvoj kineskog gospodarstva u idućim godinama, te porast standarda, jasno je da analitičari predviđaju veliki porast prodaja HDTV-a u u Kini. Cijene HDTV opreme padaju iz dana u dan, proizvođači probijaju nove barijere u tehnologiji izrade, a informiranost i želja za HD sadržajem stalno raste među gledateljima.

Prema istraživačkoj kompaniji DisplaySearch, broj pošiljki LCD-a prema Kini je porastao za 70 posto ove godine na oko 15 milijuna jedinica, dok se je broj plazmi gotovo udvostručio i sada iznosi oko 1 milijun.

Zanimljiva je svakako činjenica da prema istraživanjim Olimpijske igre u Pekingu ove godine nisu glavni pokretač povećane prodaje – čak niti sekundardni. Kineska je vlada čak odustala od May Day praznika ove godine, a koji su poznati po velikom shoppingu (kao božićni blagdani na Zapadu), a Lehman Brotherov James Kim je čak otišao toliko daleko sa svojom izjavom “OI mogu pomoći prodaji, no neće promijeniti temeljne principe tržišta”.

Olympics water jump
Skokovi u vodu uvijek impresivno izgledaju, posebno u HD-u

Kako bilo da bilo, vjerujem da će mnogi, koji u trgovinama vide utrku na 100 metara ili skok u vis s motkom u 1080i/p rezoluciji, biti iznenađeni vidljivom razlikom između SD-a i HD-a. Bez straha bih rekao da je ovo jedna od rijetkih vidljivih razlika u elektronici i da ulaganje u HD se definitivno isplati.

olympic-ring-bicycle_2008

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!