3DAudio-video uređajiVijesti

Jacksonov Hobbit u 3D-u i 5K rezoluciji

Poznati filmski producent Peter Jackson otkrio je nekoliko detalja vezano uz dva nadolazeća Hobbit filma. U blogu o Hobbitu, Jackson je otkrio da se film snima u 3D-u, sa 48 okvira u sekundi i ultraHD 5K rezolucijom koristeći Red Epic kamere.

Koristeći čak 48 Red Epic kamera, Hobbit je sniman u 5K rezoluciji, što je jednako 5120×2700 piksela. Tradicionalno, hollywoodski filmovi su snimani sa 24 okvira u sekundi, što znači kad se taj broj poveća na 48, može se očekivati jednako iskustvo gledanja, ali će zato slika biti mnogo glatkija.

Tako da se sa 48 okvira u sekundi može očekivati “kao da je netko napravio rupu u platnu kroz koju se gleda u stvarni svijet”, objašnjava Peter Jackson.

Slavni redatelj također otkriva da je film o Hobbitu sniman u 3D-u, ali će biti lansiran u kina i u 2D-u. Red Epic kamere nemaju ugrađeni 3D način rada, stoga je filmska ekipa kreirala zrcalno rješenje u suradnji s tvrtkom 3ality.

Prvi film o Hobbitu biti će lansiran u kina u prosincu 2012., dok je drugi predviđen za 2013. godinu.

U nastavku je video blog za dodatne informacije o snimanju Jacksonovog Hobbita.

[youtube id=”mfV2M2ucLsA” w=”600″ h=”337″]

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

4 komentara

    1. E neae tako iai. Morat ae blitz imati bar jednu dvoranu u kojoj ae se film moai prikazivati onako kako je snimljen! Moraju nekome uz film prodati i novu opremu a usput i uzeti veai postotak nego obično s obzirom na troškove snimanja…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!