LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40V4000 [100 cm]

Nekoć je bilo lako pratiti modele Sony-jevih televizora, no kao i kod drugih proizvođača, tržišna utakmica je sve brža, te modeli izlaze sve brže i i brže. Korisnici koji nisu u toku brzo se izgube u oznakama i serijama, dok čak i oni koji su u toku katkada moraju posavjetovati se s tražilicama i internetom kako bi poslagali sve puzzle na svoje mjesto.

Sonyjeva V-serija je na tržištu još od početka BRAVIA modela 2005. godine, te se je udobno smjestila u srednju klasu televizora ovog proizvođača. Premda su se specifikacije u međuvremenu bitno izmjenile, položaj u ponudi je ostao sličan – KDL40V4000 nudi punu HD razlučivost svoga LCD panela, no ne nudi 100 Hz procesiranje i ostale Sony-jeve moderne tehnologije za video procesiranje i olakšavanje korištenja. Kako se je pokazao ovaj LCD dijagonale 40″ i je li po performansama bliži gornjoj ili donjoj srednjoj klasi, pročitajte u nastavku.

Dizajn

Kao i ostatak modela iz srednje klase, dizajn modela KDL40V4000 je bez ikakve dvojbe klasični Sonyjev. Okvir sjajno crne boje (koji bi mogao ometati gledatelja refleksijama u nekim prostorijama) disretno je odvojen od tamno sive perforirane mrežice zvučnika koja se prostire duž cijeog donjeg ruba televizora. Sonyjev logo stoji na svome poznatome mjestu, ovoga puta bez pozadinskog osvjetljenja.

Poleđina televizora je izrađena od plastike s parom uvučenja namjenjenih što lakšem prenošenju (ipak se radi o zaslonu dijagonale 40 inča), te izvlačenju iz pakiranja i postavljanja na stalak.

Priključci

Svi se priključci nalaze na jednoj pravokutnoj plohi sa stražnje strane, a oni uključuju dva HDMI priključka, dva SCART-a (oba prihvaćaju RGB i kompozitni, a drugi i S-Video signal), antenski priključak, analogni VGA, kompozitni video ulaz, digitalni optički audio izlaz, te analogne audio ulaze i izlaze. Trend izbacivanja S-Video priključka vidljiv je i kod ovog HDTV-a, a svi oni koji baš žele spojiti na taj način mogu iskoristiti drugi SCART koji prihvaća takav signal). Treći HDMI priključak se nalaz s bočne strane za brzo i jednostavno spajanje opreme poput kamkordera.

Količina priključaka je za današnje trendove zadovoljavajuća.

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!