3DFilmoviKino

Tron: Nasljedstvo 3D – nova audio-video poslastica na samom kraju godine [PR]

Krajem ove godine u kina širom svijeta (pa tako i u Hrvatsku) dolazi film Tron: Nasljedstvo. Snimljen u spektakularnoj 3D tehnologiji sa zapanjujućim specijalnim efektima, ovaj sigurni kino hit kompanije Walt Disney Company odvest će gledatelje na još neviđeno filmsko putovanje u svijet kompjuterskih gladijatorskih igara! No tko ili što je zapravo Tron? Pročitajte u nastavku…

Radi se o franšizi koja je započela davne 1982. godine filmom jednostavnog naziva „Tron“ u distribuciji Walt Disney Company. Napisao ga je i režirao Steven Lisberger, a u glavnim ulogama pojavljuju se Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Cindy Morgan i Dan Shor. Glavni lik priče je Kevin Flynn, mladi i nadareni kompjuterski inježnjer kojeg otmu i doslovno ubace u svijet kompjuterskih igara gdje mu je jedina nada pomoć sigurnosnog programa – Trona. Film je bio nominiran za dvije nagrade Oscar (kostimografija i zvuk), a stekao je kultni status kod obožavatelja znanstvene-fantastike.

Upravo taj kultni status doveo je do razvijanja franšize na video igre i stripove. Iste godine nakon što je film zaigrao u američkim kinima stvorena je i arkadna igra „Tron“ koja je radnjom u cjelosti bazirana na filmu. 2003. godine kreirana je video igra „Tron 2.0“ koja se automatski nastavlja na radnju filma iz 1982. godine. Ubrzo potom uslijedila je serija stripova „Tron“ od šest nastavaka koji nastavljaju priču šest mjeseci nakon završenih događaja iz video igre „Tron 2.0“. I konačno ove godine očekuje nas još jedan film: „Tron: Nasljedstvo“!

[youtube id=”czFaYikzlXM” w=”600″ h=”337″]

„Tron: Nasljedstvo“, snimljen u 3D tehnologiji koja oduzima dah, direktan je nastavak na film iz 1982. godine. U njemu je glavni lik Sam Flynn, 27-godišnji sin poznatog Kevina Flynna, koji istražujući nestanak svog oca bude uvučen u računalni svijet prepun opasnih programa i gladijatorskih igara u kojem njegov otac živi već 25 godina. Spektakularni vizualni efekti, ledenoplavi tonovi i fotorealistična animacija samo su neki od atributa kojima će novi nastavak Trona očarati svoje buduće gledatelje. Film je režirao Joseph Kosinski kojemu je ovo prvi film u karijeri, a u glavnim ulogama pojavljuju se Garrrett Hedlund, Olivia Wilde, Michael Sheen i Jeff Bridges.

„Tron: Nasljedstvo“ u hrvatska kina stiže 30. prosinca.

Popularnosti Tron-a svjedoče i tematske 3D naočale koje će proizvoditi poznata marka Oakley, a koje su u svojoj biti skuplja verzija 3D naočala kakve nosimo u kinima, samo s nekoliko detalja koje ih čine super-Tron-futurističkima. Osim zvijezda koje će ih nositi na premijeri 17. prosinca u SAD-u, vi također možete nabaviti iste po cijeni od 150$, te se istaknuti u masi u nekoj od domaćih kino dvorana.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!