Stranica: 1/1.

National Geographic Channel HD uskoro i u Njemackoj

Postano: 05 lip 2008, 22:25
Postao/la wob
Televizija National Geographic Channel (NGC) priprema se na ekspanziju svojeg programa u visokoj razlučivosti NGC HD na nova tržišta. Ovaj popularni HD kanal uskoro će se pojaviti i na njemačkom tržištu.

Program National Geographic HD trenutno je dostupan u susjednoj Austriji i Švicarskoj, a emituje se kao 24 satni plaćeni tv kanal na engleskom jeziku i to u kablovskim mrežama UPC i Cablecom.

Ono sa čim se National Geographic HD među kanalima u visokoj razlučivosti može pohvaliti je činjenica da ta televizija emituje isključivo probrane i kvalitetne sadržaje u visokoj razlučivosti i kvaliteti. To primjerice znači da na tom kanali gledaoci neće vidjeti emisije koje su posebnim tehnikama obrade "upscalirane" sa standardne na visoku razlučivost.

National Geographic HD trenutno je dostupan u sve većem broju evropskih zemalja: u Francuskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Skandinaviji, Portugalu, Velikoj Britaniji, Poljskoj, a uskoro i u Hrvatskoj (MAXtv).
Gledaoci u Austriji i Njemačkoj već nekoliko godina mogu uživati u jednom drugom edukativno-dokumentarnom kanalu u visokoj razlučivosti, a riječ je o popularnom Discovery HD-u koji se emituje u okviru Premiere HD paketa na Astri (19.2° istočno).

Ako imate mogućnost i kompatibilnu opremu (HD prijemnik kompatibilan sa Mpeg4 i DVB-S2 standardom, okrenite na satelit Atlantic Bird 1 (12.5° zapadno) gdje možete pronaći National Geographic Channel HD u nekodiranom obliku - barem trenutno. Parametri za prijem:

satelit: Atlantic Bird 1 (12,5°W)
frekvencija: 11.185 GHz
polarizacija: V
SR: 13657
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulacija: 8PSK
kodiranje: zasad nema, u budućnosti vjerovatno Viaccess 3

( dream-sat )