Stranica: 1/1.

Samsung Media Player - napredne postavke

Postano: 08 lip 2011, 09:03
Postao/la multiwin00
Pozdrav!

Pitanje za samsungovce..

Dakle riječ je o samsung TV-u, i njegovom integriranom media playeru. Player je solidan, ali kako je TV-u rađena kalibracija, postavke koje su određene i postavljene, nemogu se mijenjati i na media playeru nego se mogu samo podešavati osnovne postavke tipa Cell Light, Contrast, Brightness Sharpness, toplina slike... Da li je postavke ipak moguće namjestiti onakvima kakve su na TV-u (evenutalno ulaženje u tvorničke postavke pa prčkanje) ili mi ne preostaje ništa drugo nego kupovati neki drugi player..

Hvala na bilo kakvom odgovoru!

Re: Samsung Media Player - napredne postavke

Postano: 12 srp 2011, 08:38
Postao/la multiwin00
Dakle, kako su kalibracijom mijenjane napredne postavke slike kao gama, white balance itd...te postavke kad pokrenem media player ne postoje (znači niti ostanu sejvane niti ih se da mijenjati u samom playeru), jer smo kao test na TV-u odvukli crvenu boju u krajnost (slika komatozna) no u playeru se nista nije bilo promjenilo, dakle ostala je ista i jedino sto se u njemu moglo i moze mijenjati su osnovne postavke ćelije, kontrasta, svjetline i oštrine. Dakle ocito player ima neke svoje defaultne postavke.
No da ne duljim i ne dosadujem stvar je rijesena, kupio sam mede8er (u biti bio sam i primoran pošto je preko njega i rađena kalibracija, a i Darco mi je rekao da preko nekog drugog playera rezultati nebi bili ovako točni).
Mogu samo reći da sam oduševljen sa slikom i razlika je jasno vidljiva. Također evo ovim putem hvala i tebi na postovima koji su dali odgovor zaista na svako pitanje koje me interesiralo od kad sam kupio TV pa evo i do samog mede8era.. Keep up the good work!