Pozdrav,
kupio sam danas navedeni Sharpov LCD.
Zadovoljan sam slikom i zvukom, ali imam problema s media playerom.
Media player čita avi te mkv format, ali nikako ne uspijevam učitati titlove.
Titlove sam pokušao spremiti u sub, srt, txt te ostalim formatima, ali sve bez uspjeha.
Molim pomoć jer mi je to jedna od najpotrebnijih funkcija na novom TV-u.
Hvala!
Problem sa LCD Sharp LC-32FS510E AQUOS!
- iken
- S-VHS kazeta
Re: Problem sa LCD Sharp LC-32FS510E AQUOS!
Dali vam je isti naziv titla i media? (medij i titl mora biti u istom folderu i biti istog imena)
Primjer:
Test.avi
Test.srt
Primjer:
Test.avi
Test.srt
- telekoma
- VHS kazeta
da, pokušat ću promijenit usb, imam neki No Name star 100 god, znate li podržava li uopće navedeni TV titlove jer nigdje na internetu ne mogu pronaći taj podatak
- iken
- S-VHS kazeta
Evo prolistah dokumentaciju i piše
Video file format
MPEG1/2 (*.MPG, *.MPE, *.MPEG,
*.VOB, *.DAT, *.TS, *.TRP), MPEG4 (*.AVI,
*.MOV, *.MP4, *.MKV), H.264 (*.AVI, *.TS,
*.TRP, *.MOV, *.MP4, *.MKV), DivX®
(*.DIVX, *.AVI, *.MP4), XviD (*.AVI, *.MKV)
Text file format
TXT (*.TXT, *.SRT, *.SSA)
po meni bi ovo znacilo da bi triba čitat titl (mada nisam siguran jel u kombinaciji ili samostalno)
dok budete testirali provajte ostavit ime media i titla samo broj ili slovo i ostavite sve u root od usb/hd (ne stavljat u foldere) npr.
1.avi
1.srt
Evo nešto ali ne znam jel ovo za teletekst ili samo za čitanje txt fajlova izvan reprodukcije media:
Displays text files.
1 Select the TEXT mode and press OK.
2 Select the file you want to display with the ▲ / ▼ / ◄ / ►
buttons and press OK. The selected file will Appear
it full screen.
3 You can move up and down in the file with the ▲ / ▼ / ◄ / ►
Buttons.
4 You can display the previous or next text file with
◄ / ► buttons.
5 Press END to exit the TEXT mode.
Video file format
MPEG1/2 (*.MPG, *.MPE, *.MPEG,
*.VOB, *.DAT, *.TS, *.TRP), MPEG4 (*.AVI,
*.MOV, *.MP4, *.MKV), H.264 (*.AVI, *.TS,
*.TRP, *.MOV, *.MP4, *.MKV), DivX®
(*.DIVX, *.AVI, *.MP4), XviD (*.AVI, *.MKV)
Text file format
TXT (*.TXT, *.SRT, *.SSA)
po meni bi ovo znacilo da bi triba čitat titl (mada nisam siguran jel u kombinaciji ili samostalno)
dok budete testirali provajte ostavit ime media i titla samo broj ili slovo i ostavite sve u root od usb/hd (ne stavljat u foldere) npr.
1.avi
1.srt
Evo nešto ali ne znam jel ovo za teletekst ili samo za čitanje txt fajlova izvan reprodukcije media:
Displays text files.
1 Select the TEXT mode and press OK.
2 Select the file you want to display with the ▲ / ▼ / ◄ / ►
buttons and press OK. The selected file will Appear
it full screen.
3 You can move up and down in the file with the ▲ / ▼ / ◄ / ►
Buttons.
4 You can display the previous or next text file with
◄ / ► buttons.
5 Press END to exit the TEXT mode.
Zadnja izmjena: iken, dana/u 25 srp 2011, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
- telekoma
- VHS kazeta
Moram to probat, nadam se da će ići jer koliko znam .srt i .ssa su datoteke za titlove.
Titl u txt formatu sam uredno otvorio u media playeru za čitanje u txt formatu, ali ga nije otvorilo unutar filma. Poslije sam stavio usb u PC i ta ista txt datoteka bila je promijenjena tj. nije više bilo razumljivog teksta već nekakav ˝kod˝. Jel moguće da je zbog loše kvalitete USB uređaja došlo do navedene promjene?
Puno hvala na trudu i pomoći
Titl u txt formatu sam uredno otvorio u media playeru za čitanje u txt formatu, ali ga nije otvorilo unutar filma. Poslije sam stavio usb u PC i ta ista txt datoteka bila je promijenjena tj. nije više bilo razumljivog teksta već nekakav ˝kod˝. Jel moguće da je zbog loše kvalitete USB uređaja došlo do navedene promjene?
Puno hvala na trudu i pomoći
- iken
- S-VHS kazeta
Sve je moguće
vjerovatno niste dobro prebacili titl iz jednog u drugi format, a možda se i poremetilo prilikom prebacivanja i eventualno lošeg usb-a ali prije ovo prvo nego drugo (prilikom promjene formata nije uvik potrebno samo otvorit srt pa stavit save kao txt jer upravo se dogodi to o cemu pricate)
Moj savjet je da provate skinit bilo koji titl s vec poznatih stranica (srt format) poput
http://titlovi.com/
http://www.podnapisi.net/
uopce nije bitno sto titl ne paše uz film čisto radi testa skinite pa preimenujte ih da budu istog imena i stavite u root (provajte s tim usb-om i obavezno s nekim drugim ext hd/usb itd.) i vidite dali ce vam uopce što prikazat od titla. A kasnije ako to upali ide situacija sa č,ć,đ jer ne znam dali ovaj tv podrzava našu regiju (unicode). Uzmite i to u obzir pa skinite neki srt ali ne hr nego eng jer moguće da mu i to stvara probleme.

Moj savjet je da provate skinit bilo koji titl s vec poznatih stranica (srt format) poput
http://titlovi.com/
http://www.podnapisi.net/
uopce nije bitno sto titl ne paše uz film čisto radi testa skinite pa preimenujte ih da budu istog imena i stavite u root (provajte s tim usb-om i obavezno s nekim drugim ext hd/usb itd.) i vidite dali ce vam uopce što prikazat od titla. A kasnije ako to upali ide situacija sa č,ć,đ jer ne znam dali ovaj tv podrzava našu regiju (unicode). Uzmite i to u obzir pa skinite neki srt ali ne hr nego eng jer moguće da mu i to stvara probleme.
- telekoma
- VHS kazeta
Radio sam promjene preko programa subtitle workshop. Uredno je promijenjeno, čak sam i čitao txt file preko TV media playera, ali kada sam nakon toga ponovno spojio s računalom file je promijenio strukturu, tj. u njemu više nije bilo hr prijevoda.
Titlove skidam s stranice podnaslovi.net gdje su većinom u .srt formatu.
Probat ću englesku verziju, fajlove istog/jednostavnog naziva te drugi USB.
Titlove skidam s stranice podnaslovi.net gdje su većinom u .srt formatu.
Probat ću englesku verziju, fajlove istog/jednostavnog naziva te drugi USB.
- vodjaskitnica
- HD DVD
- telekoma
- VHS kazeta
ej Iken,
evo uspio sam!
Datoteke moraju biti u rootu, a uz to i dijakritički znakovi ne rade, ali to se rješi u nekoliko minuta u wordu.
Inače sa LCD-om sam skroz zadovoljan, boje su žive, osvjetljenje je super, a i zvuk je moćan.
Isprva sam uzeo VIVAX full hd + 120HZ, ali titlovi u divxu su bili očajno mali (ovdje to nije slučaj) te je svaki film izgledao kao dokumentarac (zbog 120 hz što se nije dalo rješit u postavkama).
Uz to zvuk je bio nevjerovatno slab.
Puno hvala na pomoći.
evo uspio sam!
Datoteke moraju biti u rootu, a uz to i dijakritički znakovi ne rade, ali to se rješi u nekoliko minuta u wordu.
Inače sa LCD-om sam skroz zadovoljan, boje su žive, osvjetljenje je super, a i zvuk je moćan.
Isprva sam uzeo VIVAX full hd + 120HZ, ali titlovi u divxu su bili očajno mali (ovdje to nije slučaj) te je svaki film izgledao kao dokumentarac (zbog 120 hz što se nije dalo rješit u postavkama).
Uz to zvuk je bio nevjerovatno slab.
Puno hvala na pomoći.