Vijesti

LG najavio nove soundbar zvučnike s Dolby Atmos, DTS:X i Google Assistant podrškom

LG Electronics će na CES-u u Las Vegasu predstaviti nove modele soundbar zvučnika za 2020. Kompanija nastavlja suradnju s Meridian Audiom, a čije će tehnologije biti implementirane u više modela nego što je to bio slučaj prošle godine. Većina modela će podržavati Dolby Atmos i DTS:X, a brojni modeli će biti opremljeni i Google Assistantom. Premium modeli SN9YG i SN11RG će podržavati kalibraciju zvuka potpomognutu umjetnom inteligencijom za bolje audio performanse ovisno o konfiguraciji same prostorije.

Tri tehnologije Meridian Audia će biti implementirana u nove LG-jeve soundbarove.

Bass and Space je tehnologija koja pojačava niske frekvencije i proširuje zvučnu pozornicu. Image Elevation prilagođava percipiranu visinu vodećih instrumenata i vokala, kako bi slušatelj dobio bolji dojam prilikom slušanja glazbe. Na kraju, tu je Upmix tehnologija koja povećava “sweet spot” u prostoriji kako bi veći broj korisnika mogao uživati u pravilno balansiranom zvuku.

Premium modeli SN9YG i SN11RG će podržavati i LG-jevu tehnologiju poboljšanja komprimiranih audio datoteka na, kako se navodi u priopćenju, gotovo-studijsku kvalitetu. Tu je i mogućnost proslijeđivanja Ultra HD 4K videa kroz HDMI sučelje, kao i podrška za eARC. Uz eARC, korisnik može spojiti direktno na televizor primjerice Blu-ray ili Ultra HD Blu-ray player i proslijediti Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio formate za najbolju kvalitetu i praktičnost povezivanja.

AI Room calibration

SN11RG će biti perjanica ponude za 2020. sa 7.1.4 konfiguracijom koja je ostvarena s ukupno četiti fizičke jedinice. Prva je sam soundbar s centralnim, prednjim lijevim, prednjim desnim i stereo zvučnicima za prednje visoke kanale, stražnjim zvučnicima za surround i stražnje visoke kanale, te na kraju tu je subwoofer. LG navodi kako je soundbar vizualno usklađen s kompanijinim 55″ i 65″ televizorima.

Novi soundbarovi (SN11RG, SN10YG, SN9YG i SN8YG) će biti izloženi na CES-u, a dostupnost na tržištu i cijena još nisu poznati.

Izvor: LG PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!