Audio-video uređajiOLEDUltra HD 8KVijesti

LG Electronics lansirao Ultra HD 8K OLED TV u Japanu

[Fotografiju osigurao LG Electronics Inc.]
Nakon europskog i američkog tržišta, LG Electronics je lansirao svoj najnapredniji OLED televizor i u Japanu. 223 cm veliki OLED88Z9 jedini je OLED televizor na tržištu s “tri osmice” u specifikaciji – zaslon je veličine 88-inča, a njegova rezolucija Ultra HD 8K (7680 piksela u 4320 redova – četiri puta više od danas standarne Ultra HD 4K rezolucije).

Ostaje nepoznanica zbog čega LG nije ranije lansirao ovaj televizor u Japanu. Kako izvještavaju Display Specifications  i Engadget, u Japanu je OLED tehnologija vrlo popularna – svaki peti prodani televizor ove godine je bio baziran na OLED tehnologiji. Za usporedbu, na globalnom tržištu ta je brojka bitno manja – OLED televizori zauzimaju tek 6% svih prodanih televizora. Dodatno, u Japanu se već godinu dana emitiraju pojedini programi u Ultra HD 8K rezoluciji, a popularnost za tu rezoluciju će dodatno rasti ususret Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine.

Specifikacije OLED88Z9 modela možete pronaći ovdje:

Video recenzija Vincenta s HDTVtesta:

Recenzija Johna Archera za TechRadar >>

U Hrvatskoj nije moguće kupiti 8K OLED TV, no to nije veliki razlog za brigu – Ultra HD 4K rezolucija je sasvim dovoljna za vrlo oštru i dinamičnu sliku na popularnim dijagonalama od 55″ i 65″. Našu recenziju izvrsnog OLED55C9 modela možete pogledati ovdje, a za kompletnu ponudu LG OLED televizora posjetite službenu stranicu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Oni emitiraju u 8K rezoluciji… a naš HRT je stavio slova HD ali i dalje emitira pretpotopne SD i VHS snimke… pa čak i emisije uživo, kao nedavno klizanje, emitira u SD rezoluciji. Bitno da im treba platiti…

  2. Ne samo to,već za tu fantastičnu sliku koju daju, Hrt od svibnja prelazi na Hevc265 i na taj način je (nepotrebno) namagarčio sve one koji imaju televizije starije od 2017 ili one koje su kupljeni i kasnije ali bez tog kodeka uglavnom full hd modeli i sve one koji su kupovali recivere s Hvc264.
    Nema šta, vrhunski su nam uvalili do balčaka

    1. televizori sa DVB-T2 hevc dekodirama postoje od 2014, mozda i ranije. Vec 2015 su bili u skoro svim modelima srednjue klase. A svi koji su kupljeni 2017 ili kasnije i to nemaju su onda neki OEM krsevi na koje su Quadro, VIVAX, NOA i slicni zaljepili svoj logo.

      Ocito ne kuzis previse materiju ali da su presli na mpeg4 sad, to bi bio jednako veliki promasaj kao sto su kod pokretanja DVB-Ta odlucili ici na mpeg2. Zapravo, daleko veci ali nebitno.
      Spektra jednostavno neeeeeeemaaaaaaaaaaaa. A kod nas je jos i dobra situacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!