Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

NVIDIA G-SYNC dolazi na odabrane LG OLED televizore

LG-jevi OLED televizori će uskoro biti bogatiji za još jednu mogućnost. Kompanija je danas objavila kako će G-SYNC tehnologija tvrtke NVIDIA biti omogućena na odabranim ovogodišnjim LG OLED televizorima kroz softversku nadogradnju, a koja stiže u narednim tjednima.

G-SYNC je tehnologija tvrtke NVIDIA koja osigurava sinkronizaciju osvježavanja ekrana i broja sličica koje generira grafička kartica. G-SYNC tehnologija je do sad bila dostupna prvenstveno na monitorima, odnosno iznimno skupim NVIDIA Big Format Gaming Display modelima poput HP-ovog Omen X Emeriuma.

LG C9 i E9 OLED televizori tako postaju prvi televizori širokog raspona dijagonala od 55 pa do 77 inča koji podržavaju G-SYNC tehnologiju. Zanimljivo da “Wallpaper” OLED TV W9 nije na listi jer, kako prenosi FlatPanelsHD, isti ne podržava podršku za VRR, odnosno varijabilno osvježavanje ekrana (iako podržava HDMI 2.1 standard).

U priopćenju je navedeno kako će ulazno kašnjenje slike iznosi svega 6 ms u 1440p rezoluciji pri 120 Hz, odnosno 13 milisekundi kod 2160p sadržaja u 60 sličica. To znači da će osim glatke slike igrači imati instantni odziv na svoje kontrole, što je bitno u pucačinama i drugim igrama gdje reakcija odlučuje o pobjedi.

Naravno, da biste mogli koristiti ovu blagodat, potrebno je televizor povezati s nekom od NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju G-SYNC.

Uzbuđeni smo što pružamo podršku za G-SYNC Compatible za LG-eve OLED televizore za 2019. godinu i HDMI Variable Refresh Rate podršku za našu seriju GPU-ova GeForce RTX 20“, rekao je Matt Wuebbling, direktor GeForce marketinga u kompaniji NVIDIA. „Gameri će biti oduševljeni brzinom odziva i prirodnim prikazom na ovim televizorima prilikom igranja najnovijih PC igara.“

Recenziju LG C9 OLED televizora možete pogledati ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Svi paneli u oled televizorima su njihovi, oni su ulozili ogromna sredstav, ali su uspjeli napraviri vrhunac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!