Audio-video uređajiVijesti

LG predstavio nove UltraFine monitore dizajnirane za Apple proizvode

Tri godine nakon što je Apple predstavio LG-brendirane 4K i 5K UltraFine monitore, na tržište stižu novi modeli. UltraFine 4K Display (model 24MD4KL) sad ima 10 posto veći zaslon od prethodnika, dok je UltraFine 5K Display (model 27MD5KL) zadržao jednaku dijagonalu. Manji model je dostupan po cijeni od $699.95, dok je cijena većeg modela $1,299.95 u Apple trgovini. Više detalja u nastavku.

LG-evi UltraFine displeji pružaju odličnu kvalitetu slike kad su spojeni na Mac ili iPad Pro. LG UltraFine 5K monitor je dizajniran kako bi poboljšao produktivnost te nudi snažne i sveobuhvatne performanse i najnovije mogućnosti povezivanja. S podrškom za Thunderbolt 3 i USB Type-C, monitor je idealan za najnovije Mac prijenosnike i stolna računala, kao i za iPad Pro. LG-ev 5K monitor omogućava korisnicima da konfiguriraju svestranu Mac radnu stranicu, a video, audio i prijenos podataka odvijaju se putem jednom kabela. Zahvaljujući 94 W snage, UltraFine 5K može putem USB-C ulaza puniti Mac ili iPad.

Monitor LG UltraFine 5K je dizajniran da zadovolji potrebe kreativnih dizajnera, fotografa i snimatelja te predstavlja vrhunsko rješenje širokog zaslona uz precizne detalje i boju. Ima P3 široki spektar boja i svjetlinu od 500 nita za optimizirane slike, a nije potrebna ni kalibracija. Monitor ima 218 piksela po inču (PPI) što rezultira s više od 14,7 milijuna piksela koji stvaraju nevjerojatno realističan prikaz slika i oštar tekst. Ugrađena kamera, mikrofon i stereo zvučnici pružaju bogat multimedijski doživljaj.

LG UltraFine 5K dizajniran je za novu razinu praktičnosti zbog svoje prilagodljive visine i nagiba za maksimalnu udobnost. Kompatibilnost s macOS Mojave 10.14.6 i iOS 12.4 omogućuje korisnicima upravljanje svjetlinom i jačinom zvuka direktno kroz Touch Bar ili tipkovnicu na MacBook Pro. Senzor za ambijentalno osvjetljenje monitora automatski prilagođava svjetlinu na zaslonu kada je spojen s Mac računalom.

S LG UltraFine 4K monitorom zaslona 23,7-inča, deset posto većim od  prethodne verzije, korisnici mogu doživjeti gotovo jednako realistične boje i potpunu pokrivenost P3 širokog spektra boja te 500-nitnu jasnoću. Dizajn, kvaliteta i brzina povezivanja osiguravaju korisnicima mogućnost da u potpunosti iskoriste svoju kreativnost. Uz Mac računala, Thunderbolt 3 priključci se mogu iskoristiti za povezivanje dva 4K displeja.

Recenziju 4K modela možete pročitati ovdje (The Verge) >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!