OLEDPanasonicVijesti

Dolby Vision i HDR10+ na većini Panasonic 2019 televizora

gz1000-hero-panasonic

Panasonic je danas predstavio OLED i LED LCD linije televizora koje će na tržište stići ove godine. Najveće novosti su udvostručenje broja novih OLED modela, podrška za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos na svim OLED TV-ima i na većini LED LCD modela, te implementacija najnovijeg HCX Pro Intelligent procesora slike ponovno na svim OLED modelima i na top modelu iz LED LCD modela.

Novi modeli nose slijedeće oznake:

OLED linije:

  • GZ2000
  • GZ1500
  • GZ1000 i
  • GZ950

Svi modeli dostupni u veličinama 55″ i 65″.

LED LCD linije:

  • GX940 (75 inča)
  • GX900 (43, 49, 55, 65 inča)
  • GX800 (40, 50, 58, 65 inča) i
  • GX700 (40, 50, 58, 65 inča)

Svi novi modeli su Ultra HD 4K rezolucije, te dolaze s My Home Screen 4.0 Smart TV platformom.

lineup
Panasonic 2019 OLED TV lineup

Panasonic je na CES-u prvi predstavio televizor s podrškom za Dolby Vision i HDR10+, model GZ2000 i u tom trenu nije bilo poznato hoće li podrška biti dostupna i na modelima niže klase. Današnja objava potvrđuje dostupnost podrške na većem broju modela, premda ne u onako širokom rasponu kao što je to napravio Philips na predstavljanju svojih ovogodišnjih modela. Naime, Philips TV-i sve do serije 6000 će podržavati Dolby Vision i HDR10+, što uključuje 90% kompletne ponude.

Dodatne informacije iz službene objave za medije:

Svi OLED televizori fantastična su kombinacija Panasonicove tehnološke preciznosti s vještinom finog ugađanja boja Stefana Sonnenfelda. Sonnenfeld je jedan od malobrojnih vodećih stručnjaka u gradiranju boja s ciljem pripovijedanja i dočaravanja osjećaja. On je omiljeni suradnik nekih od najboljih autora filmova na svijetu te je dokazao svoje vještine stručnjaka za boje u mnogim cijenjenim i popularnim djelima prošlog desetljeća, kao što su Zvijezda je rođena (A Star is Born), Wonder Woman, Čovjek od čelika (Man of Steel), Ratovi zvijezda: Sila se budi (Star Wars: The Force Awakens), Jurski svijet (Jurassic World) i još mnogim drugima. Kao i brojni drugi vodeći stručnjaci za boje, on u svakodnevnom radu kao klijentske referentne monitore velikog formata koristi Panasonicove OLED zaslone.

Panasonicovi najnoviji OLED i LDC zasloni bez problema mogu reproducirati zahtjevne scene različite svjetline i kontrasta kakve se često nalaze u prijenosima sportskih događaja uživo ili akcijskim filmovima. Taj rijedak talent u kombinaciji sa Sonnenfeldovim iznimnim vještinama optimizacije boja rezultirali su ponudom Panasonicovih televizora koji nude krajnje oštru i doista kinematografsku sliku.

HLG Photo omogućuje istinsko uživanje u statičnim HDR slikama na televizoru

HDR već neko vrijeme postoji u svijetu fotografije, ali je njegova popularnost dosad bila mala jer korišteni formati (koji se često mogu vidjeti na pametnim telefonima) nisu bili kompatibilni s televizijskim zaslonima, koje sve češće volimo koristiti za pregledavanje svojih fotografija. Sve se to sada mijenja zahvaljujući formatu HLG Photo – HDR formatu za statične slike koji koristi profil HLG. Svi Panasonicovi novi OLED zasloni i LCD zaslon GX940 kompatibilni su s formatom HLG Photo koji se može vidjeti na nekim od Panasonicovih novih fotoaparata LUMIX. Povezivanjem Panasonicova televizora sa značajkom HLG Photo s kompatibilnim fotoaparatom gledatelji se mogu diviti svojim najdražim slikama s odmora koje će sada izgledati najprirodnije moguće i sa širim dinamičkim rasponom.

My Home Screen 4.0 podiže pametni TV na novu razinu

Panasonicov novi softver My Home Screen 4.0 s redizajniranim grafičkim korisničkim sučeljem omogućuje gledateljima da sebi i svojim preferencijama prilagode korisničko sučelje televizora uz više slobode i fleksibilnosti. Raspored elemenata na početnom zaslonu može se promijeniti te se tako stvarati prilagođeni rasporedi. Lakši je i pristup videu na zahtjev i emitiranim sadržajima zahvaljujući redizajniranom GUI-ju koji obuhvaća ikone za elemente preko kojih se prečacima pristupa televiziji uživo, povezanim uređajima i aplikacijama kao što su Netflix, Amazon i YouTube. Korisnici mogu na početni zaslon čak dodavati često gledane TV postaje.

Uz to, kao prvi takav softver na svijetu, My Home Screen 4.0 u Njemačkoj podržava HD+ pomoću standardne tehnologije HbbTV Operator App, omogućujući korisnicima da pristupaju servisu HD+ uključujući paket HD+ kanala s 23 privatna kanala u HD kvaliteti i 2 kanala u UHD kvaliteti. Dodatne funkcije koje pridonose ugodnosti korištenja, poput ponovnog pokretanja, biblioteka multimedijskih sadržaja i TV vodiča, uvrštene su bez dodatnog troška, odnosno na besplatno probno razdoblje od šest mjeseci.

Dostupnost novih modela nije još potvrđena, no očekuju se tijekom proljeća po za sad nepoznatim cijenama.

Panasonic je također iskoristio događanje da prezentira svoje nove Ultra HD Blu-ray playere, uključujući i vrlo zanimljiv DP-UB450 također s podrškom za Dolby Vision i HDR10+.

Više na Panasonic.hr >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

      1. Pročitaj cijeli članak. Volili ga ili ne, Samsung je preveliki igrač, pa kad on odustaje
        (a nije jedini), znaći da nešto definitivno ne valja.

        1. Samsug gubi trziste u svakom segmentu, sto bi rekli , zinula guzica, rade ih normalno sony, panasonic, lg, philips, pioneer, samsug se zeznuo sa guranjem hdr 10+ formata, pun je qurac svima vise desetina formata, sad treba svaki studio da se sa time zajebava, jasta bas nemaju pametnija posla.
          Iz dugogodisnjeg iskustva svi su im playeri bili manje, ili vise losi, dvd, blu-ray vjerovatno, i ovi uhd, nisu na tom polju nikad bili dobri.

            1. QLED prevara decenije, navuku ovce na ime, jadni ljudi se uvale lovu pa dobiju malo bolji lcd po paprenoj cijeni, cisti lopovluk, gledao sam neke od ovih modela zali boze para, pogotovo serije q6, q7, i q8 q9 je druga prica, ali kosta ko dobar oled pa opet ubleha.

  1. HDMI Cable 1.8m Premium Certified – Ultra High Speed 18Gbps HDMI 2.0a/b 2.0 – Support 4K@60Hz, 3D, Ethernet, ARC, Video UHD 2160p, HD 1080p – Xbox, PS3, PS4, Fire TV, Apple TV
    HDMI Cable 1.8m Premium Certified – Ultra High Speed 18Gbps HDMI 2.0a/b 2.0 – Support 4K@60Hz, 3D, Ethernet, ARC, Video UHD 2160p, HD 1080p – Xbox, PS3, PS4, Fire TV, Apple TV

    £9.59

    Condition: New

    Sold by: Guardien

    Delete
    1
    Boris Podobnik, ul.Svetog Mateja 113, Zagreb
    Sorry, this item can’t be sent to your selected address. Learn more. You may either change the delivery address or delete the item from your order.

    To dispatch this item to additional addresses, increase the quantity.
    ovo mi stzalno javlja kad želim kupiti preko AMAZONA UK
    ima li ko kakvu ideju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!