Digitalna televizijaTV program

Tajna Tesline smrti od 27. siječnja na Discovery Channelu

nikola-tesla-discovery

Od 27. siječnja u 21:00 na Discovery Channelu možete pogledati novu seriju koja traži odgovore na brojna pitanja koja okružuju smrt Nikole Tesle i misteriozni nestanak dokumenata o njegovim istraživanjima.

Nikola Tesla je bio čovjek ispred svog vremena. Njegova su istraživanja postavila temelje doba u kojem živimo. Međutim, je li Nikola Tesla osmislio i prvo oružje za masovno uništenje i je li zbog toga ubijen? Tesla je smatran čovjekom koji je izumio 20. stoljeće, bio je najpoznatiji, a možda i najopasniji um svoga vremena. 1943. pronađen je  mrtav u hotelskoj sobi, njegov sef bio je otvoren, a zapisi o istraživanjima su nestali. FBI je 2016. objavio 250 dokumenata koji bacaju novo svjetlo na Teslino djelovanje pred kraj života. Dostupni spisi otkrivaju nove informacije o oružju koje je Tesla nazvao „zraka smrti“ i svjetskim silama koje su sve redom, od SAD-a, Sovjetskog Saveza i Sila Osovine, bile zainteresirane za moćno oružje. Dokumenti FBI-ja navode brojne stručnjake na zaključak o potrebi detaljne istrage koja bi trebala dokazati što se uistinu dogodilo. Ova serija istražuje Teslin život i pokušava otkriti je li teorija o zavjeri točna ili je riječ o najobičnijoj senzaciji?

U seriji „Tajna Tesline smrti“ vojni istražitelj Jack Murphy i Cameron Prince, povjesničar koji istražuje Teslin život, diljem svijeta traže informacije o Teslinim izumima i istraživanjima koja su nestala iz njegovog sefa. Nestale dokumente i nove podatke koji bi im pomogli u slučaju Tesline „zrake smrti“ tražili su u posljednjem Teslinom laboratoriju u Shorehamu na Long Isladu, putovali su u Colorado, gdje se nalazio prvi Teslin laboratorij na američkom tlu, a istraživanja su ih vodila sve do Srbije. Murphy i Prince su razgovarali s mnogo ljudi, te s Teslinim danas najbližim rođakom. U Srbiji su otkrili dokumente koji bacaju novo svjetlo na Teslu i njegovo oružje. Iz arhiva su iskopali i istražili nikad prije prikazane Tesline nacrte i proračune vezane uz „zraku smrti“.

Murphy i Prince svoja saznanja tijekom istrage dijele se inženjerom Aronom Koschom, koji je oformio cijeli tim kako bi napravili prototip Tesline „zrake smrti“. Ako Koscho dokaže da je konstrukcija i aktivacija ovog prototipa moguća, to bi, potvrđivanjem motiva, svakako išlo u prilog teoriji koja tvrdi da je Tesla ubijen. Ako je „zraka smrti“ mogla značiti prevagu u Drugom svjetskom ratu,  suprotstavljene strane su se zasigurno željele domoći Teslinih planova ili se barem pobrinuti da ne dođu u ruke neprijatelja.

Discovery Channel – službena stranica >>

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!