Home » Recenzije » Audio oprema » A/V receivers » Marantz SR5011 7.2 A/V receiver – recenzija

Marantz SR5011 7.2 A/V receiver – recenzija

Korištena audio oprema:

test-audio-equipment

 • Subwoofer B&W ASW610
 • Prednji L/R kanali: ProAC Response TriTower / KEF iQ3
 • Prednji visoki kanali: Mission m72
 • Centralni kanal: Mission m7C1
 • Surround L/R kanali: Mission M7ds

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Marantz-SR5011-discs

Marantzov SR5011 A/V receiver smo koristili više od mjesec dana u kombinaciji s više televizora i konfiguracija zvučnika. Od sadržaja pretežno su to bili Blu-ray i Ultra HD Blu-ray filmovi, Netflix i YouTube, te glazba iz kolekcije preko CD-a ili u digitalnoj arhivi (pretežno MP3 i FLAC). Dosta smo slušali i internet radio.

Na kvalitetu zvuka prigovora nemamo – sve što smo slušali, a posebno kvalitetni formati poput Dolby TrueHD-a i DTS-HD Master Audio formata su prezentirani sjajno, čisto i uz volumen kakav je i za očekivati od proizvoda ove cjenovne klase. U odnosu na naš stari Yamaha RX-V371 (2011.), Marantz je zvučao osjetno bolje u dinamičnim sekvencama i pri većim glasnoćama, pružajući tako bolje iskustvo gledanja filmova i serija.

Od filmova smo pogledali, između ostalog, Kong: Skull Island i Fantastic Beast and Where to Find Them (Menart Film izdanja) i nismo ostali razočarani prezentacijom. Iako se radilo o istim zvučnicima koje inače spajamo na Yamahin receiver, razlika je bila vidljiva u aspektu prostornosti zvuka, kao i već spomenutom volumenu u akcijskim scenama. Ovo je ujedno i pokazatelj kako ulaganjem u skuplji A/V receiver ne dobivate samo sofisticiraniji dizajn i više priključaka, nego i bolju kvalitetu zvuka.

Marantz-SR5011-kong

Kong: Otok Lubanja UHD Blu-ray

Iako smo imali i Dolby Atmos i DTS:X Ultra HD Blu-ray medije, uspjeli smo čuti samo Dolby Atmos i to ne svaki puta. Naime, iako smo preko OPPO UDP-203 UHD Blu-ray reproduktora odabrali Dolby Atmos zapis i Bitstream izlaz, SR5011 je u većini slučajeva javio kako se radi o Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio formatima, te smo ponekad morali koristiti trikove kako bismo dobili Dolby Atmos (npr. odabir audio zapisa putem tipke na daljinskom upravljaču, a ne preko izbornika). S druge strane, DTS:X nam nije radio, a sudeći prema Marantzovoj službenoj stranici, očekuje se kroz softversku nadogradnju.

Dolby Atmos smo probali u 5.1.2 konfiguraciji, uz 2 zvučnika postavljena na zid ispred nas pod kutom od 30 stupnjeva. Dolby Atmos demo materijali su jasno pokazali poboljšanu prostornost zvuka po visini u odnosu na klasičnu 5.1/7.1 konfiguraciju, no ubrzo smo zaključili kako bi zvučnici trebali biti postavljeni na strop kako bi efekt bio optimalan. Bez obzira na to, Marantz je opet odradio svoj posao bez prigovora, osiguravajući dovoljnu snagu za impresivan zvuk.

Marantz-SR5011-despicable-me-1

Despicable Me 2 u HDR-10 UHD/WCG formatu

 

Marantz SR5011 podržava i UHD/HDR, što smo isprobali gledajući nekoliko UHD Blu-ray filmova iz naše kolekcije. Svi isprobani su ispravno radili, te je do LG-jevog 49UJ7507 UHD televizora stizao signal Ultra HD rezolucije, HDR-10 formata i s proširenim rasponom boja. Kvaliteta slike bez ikakvih prethodnih modifikacija u sučelju je bila istovjetna da se izvor povezao direktno na televizor, što znači da Marantzovo prisustvo transparentno. Ipak, za one koji to žele, SR5011 nudi ugađanja slike, kao i redukciju šuma.

Marantz-SR5011-despicable-me-2

Despicable Me 2 u HDR-10 UHD/WCG formatu

Dolby Vision HDR format ne prolazi kroz Marantz SR5011. To smo zaključili gledajući Despicable Me 2 na UHD Blu-rayu, jedini naslov koji imamo s Dolby Vision video zapisom. Iako je OPPO UDP-203 sa zadnjom nadogradnjom softvera prepoznao Dolby Vision i poslao ga na svoj HDMI izlaz, Marantz ga nije proslijedio već je do gore spomenutog LG-jevog televizora stigao osnovni HDR-10 signal. Prema informacijama na Maranzovoj stranici, nadogradnja za Dolby Vision i HLG HDR formate dolazi krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Informacije koje se prikazuju na ekranu televizora ili monitora moguće je vidjeti zajedno s SDR signalom, ne i u slučaju HDR-a. Tako ugađanje glasnoće kod SDR signala će pratiti velika crna traka u donjem dijelu ekrana s oznakom glasnoće i potrošnjom električne energije, dok kod HDR-a će se informacije o glasnoći prikazivati samo na malenom ekranu na samom uređaju. Ako pritisnete “info” tipku tijekom HDR signala, isti će biti prekinut i tek onda će se pojaviti zaslon s informacijama (zvuk će se i dalje reproducirati). Samim time je jasno kako Marantz nije u potpunosti pripremio SR5011 za HDR signale.

Osim višekanalnog zvuka, poslušali smo i dosta glazbe u stereo formatu i ponovno smo bili vrlo zadovoljni čistim, detaljnim i dobro zaokruženim zvukom. Pozornica je također prostrana i objekti u njoj jasno pozicionirani. Čak i internet radio manje kvalitete solidno zvuči, uz automatski aktivan M-DAX prihvatljivo dobro zvuči, iako ne onako čisto i detaljno kao kvalitetniji formati. Od kvalitetnijih formata tu su AIFF, FLAC, WAV, ALAC (do 96kHz/24bit), kao i formati SACD kvalitete – DSD 2.8MHz i “Double DSD” 5.6MHz.

Na kraju, SR5011 ima više algoritama za kreiranje višekanalnog zvuka iz stereo formata, što u praksi jako dobro radi, prvenstveno u slučaju filmova i serija.

paragraph-separator-divider

Zaključak

Marantz-SR5011-award

Bez obzira kakvi bili zvučnici ugrađeni u televizor ili koliko dobar soundbar nabavili, za najbolje audio iskustvo A/V receiver je neophodna karika u lancu. No što zbog dimenzija, kompleksnosti ili jednostavno cijene, sve više korisnika radije poseže za jednostavnijim, sve-u-jedan-rješenjima koja će zvučati bolje od zvučnika ugrađenih u televizor, no u stvarnosti je to daleko od punog audio potencijala koji možemo iskusiti u vlastitom domu. Kako je prošlo već više od dvije godine od zadnjeg testa Denonovog A/V receivera, iz Ronisa smo na test dobili Marantz SR5011, 7.2 A/V receiver koji prati korak s aktualnim video i audio trendovima, uz…

Review Overview

Mogućnosti
Intuitivnost korištenja
Kvaliteta zvuka
Kvaliteta slike
Opcije povezivanja

Gold class - preporuka!

Summary : Marantz SR5011 je odičan A/V receiver za sve koji žele vrhunsko stereo i višekanalno pojačalo po prihvatljivoj cijeni. Kvaliteta izrade je odlična, zvuk bez prigovora, a brojne mogućnosti dovoljne da zadovolje većinu korisnika. Od nedostataka uočenih tijekom testiranja naveli bismo premali zaslon na uređaju koji nije dovoljno dobro čitljiv i sadrži premalo informacija, neprepoznavanje Dolby Atmos formata (može ovisiti o izvoru i kabelima), kao i izostanak podrške za Dolby Vision/HLG/DTS:X formate (softverska nadogradnja za iste će tek izaći). Unatoč navedenim nedostacima, Marantz SR5011 je na nas ostavio jako dobar dojam i možemo ga preporučiti.

informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 5.890,00 kn

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli.

OPPO UDP-203 Ultra HD Blu-ray reproduktor na test ustupio Sigma Audio Koncept.

Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola.

LG 49UJ7507 Ultra HD televizor na test ustupio LG Hrvatska.

© HD Televizija 2017. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

28 komentara

 1. Darko, postovanje!

  MARANTZ se uporno trudi da svoju komercijalnu liniju na neki nacin poveze sa “onim pravim” modelima, nazivajuci cisto srebrnu boju… “srebrno-zlatna”.
  Ni SR5011 ni SR6011 nemaju ni trunke zlatnog u svojoj boji. Cisto…srebrno. Ono kada obojis plastiku!
  Drugo. Zasto SR5011 poredite sa Yamahom RX-V371? Marantz je (za sada) jos uvek, aktuelni model, a pomenuta Yamaha se odvno vise ne proizvodi. I uopste nisu u klasi sto i cena govori. Dovodite citaoce u zabludu.

  S pozdravom,

  Zoran

  • Poštovanje Zoran,

   Hvala na komentaru. Što se boje tiče to mislite na silvergold izdanje? Koliko sam vidio u Ronisu, slažem se da je to više srebrna nego njihova poznata “champagne” boja. Meni osobno se puno više sviđaju crni modeli jer volim što manje upadljive komponente u vidokrugu televizora.

   Što se Yamahe tiče, ažurirao sam tekst čisto da se zna da je to stari model, no nemam što drugo za usporediti u ovom trenutku. Taj receiver koristim već godinama i dobro sam naviknut na njegov zvuk, pa vjerujem da će biti korisna paralela za one koji dvoje između najpovoljnijih i nešto skupljih modela. Idući ću vjerojatno testirati DENON AVR-X1300W koji je aktualan pa ću neke relevantnije paralele moći povući.

   • Pozdrav darko imam yamahin rxv-479 av reciever mislim da je iz 2015godine sada kda usporedujem da li sam pogodio s tim modelom aspram ovoga bez obzira na novije godiste?

    • Pozdrav – koliko vidim to je sasvim dobar model, svakako cu probati testirati neki od Yamahe da vidim sto nude aktualni modeli. Najbitnije, jeste vi zadovoljni?

   • pa ne vidim baš zašto bi gubili vrijeme na denon 1300 kad se već može kupiti model 1400 …
    @njuska, ovisi što imaš od ostatka sistema. Ja već godinama gledam i slušam samo 5.1, i zvuči još uvijek punije nego mnogi sa atmosom, a i ne pada mi na pamet trpati kuću sa dodatnim zvučnicima, i ovo mmi je previše, subwoofer sam čak i izbacio jer su mi prednji zvučnici ogromni, pa mi i ne treba. Uživaj bez Atmosa, svaki noviji receiver je kao i ostala tehnika, često korak natrag u kvaliteti izvedbe i materijala. Problem sa centralnim zvučnikom za preporučiti, jer je teško pogoditi kako će se osjetljivost i dijagram prostorne emisije uklopiti sa postojećim zvučnicima. Ja sam probao nešto kod kuće, jer mi je i centralni prevelik, dobio 3 nova za test, i na kraju uz pomoć par prijatelja zaključili da je najbolje da ostavimm stari od istog proizvođača i iste linije.

    • Sto da testira 1400w kada je u biti isti kao 1300w samo ima dodat heos bezicni sistem, i nista vise sasija, elementi, idsp, dac, zlazi sve isto tako da testom modela 1300w j euprincipu obuhvtio i 1200w i 1400w osim par sitnica koje su manje, vise nebitne.

     • Adi,, vjerojatno si u pravu, mene taj tj niti jedan receiver trenutne ne zanima, ali ostaje činjenica da se 1300 ne proizvodi, a 1400 će biti još godinu dana, mada je 1300 vjerojatno zanimljiv jer bi trebao biti na akciji. No, sad bacio pogled, imaju različit daljinac, a 1400 za neke audiofile vlasnike Apple-a ima HD ALAC 192/24 dok je 1300 96/24, no to je i meni nebitno, kao i HEOS, ali možda nije nebitno svakom, svijet se ne sastoji od tvojih i mojih želja-interesa. Meni osobno je daljinac i hrpa funkcija na njemu jako bitna, pa panas ub900 i oppo ne bih mijenjao za ništa,, a većinu to uopće ne zanima, niti bi ga platili, tako da svi mi imamo svoje želje ili bedastoće, a tržište je za svakoga.

      • Adi i iveres, na temelju vaših komentara sam malo proanalizirao situaciju i zaključio da ću ipak uzeti X1300W na test i par dana ga isprobati kako zvuči u usporedbi s Marantzom. Baš me zanima hoću li čuti razliku na materijalima koje dobro poznajem.

      • Imao sam avr-x1200w, on ti normalno cita flac 192/24, dsd 2,8 MHz, 1300 je dobio samo dual band Wi-Fi, i dsd 5,MHz
       meni je izletila prilika d asvoj prodam; i kupim AVR2300w koji je na svim recenzijama u svijetu odlicno ocijenjen, a sto je najvaznije meni radi fenomenalno u kombinaciji sa B&W zvucnicima, 1300w je jako slican osim manje snage, i manjeg broja ulaza. nepostojanja video obrade meni licno na ovom denonu beskorisno pored oled 4k tv-a svaka obrada je grijeh.
       Bas uzmi, i testiraj da vidis kako ce se pokazati, jedino ces usjetiti manjka snage kod glasnijeg gledanja filmova, gubi dah u odnosu na jace modele.

 2. posjedujem navedeni receiver oko pola godine. nabavio sam ga na akciji za 500eur. prije sam imao sony 7.1 str db 798qs. star desetak godina tad bio oko 600maraka, kod nas , znaći skoro duplo jeftiniji. jos nisam načisto jesam li dobio ili izgubio sa kupnjom marantza.
  kao pozitivno naveo bi hdmi konrkciju, on screen meni i podešavanja, 2 subwoofer izlaza, meni dizajn, atmos koji nisam isprobao jer trebam dodatne zvučnike na plafonu ii to je sve

  nedostaci. ufff. odakle početi. uređaj se osjetno zagrijava, daljinski lagan, generički sa jeftinim tipkama, ima bluetooth ali samo prijem, bluetooth slušalice se ne mogu spojiti, na nove sony receivere mogu. možda slabo čujem ali ne osjetim razliku u kvaliteti zvuka, čak bi rekao da ima manje snage. meni je nekako nepregledan, težak za podesiti. usb je predisurijski. može samo fat32, ntfs ne prepoznaje. prednja strana je plastična, uređaj je lakši skoro 3kg od sonya. jednostavno se vidi da su štedjeli maksinalno.
  upravljanje preko tv, bi trebalo biti napredak, ali kad uđeš u meni vidiš kako je to nekako zastarilo, internet radio…ne mogu vjerovati da je meni tako ružan, slova pikselasta…u 2017 a to bi trebalo biti kao zadnja riječ tehnike.

  znači, prije kupovine vodio sam se testovima sa interneta gdje veličaju denon i marantz koji su ista firma. mislim da su prerazvikani, i da ima tu dosta i pplačenih recenzija…mislim da sam trebao uzeti prije opet sony str db 1070 ili neki onkyo 656 ili pioneer 1030. ako se i oni nisu pokvarili u kvalitetu u međuvremenu

  • Vlado,, grijanje kao primjedbu zaboravi, svako pojačalo u AB klasi( a A je još gore) se zagrijava, pa ako ti grijanje smeta( i meni osobno smeta jer mi klima onda po ovoj vrelini radi kao luda), onda pričekaj pa nađi receiver sa digitalnim pojačalom dok se rašire malo i postanu povoljniji. Razumijem otprilike kako se osjećaš, recenzije su ipak samo recenzije, sa ciljem i svrhom, a sasvim drugo je kad dođeš u specijaliziranu trgovinu sa svojim popisom tebi bitnih karakteristika i funkcionalnosti,, uzmeš daljinac u ruke i probaš sve na licu mjesta. Mada je sve lutrija, nažalost danas svi štede na kvaliteti i kontroli proizvodnje, ja sam jednom vani, u salonu Denon dealera istovremeno kupio 2 skupa receivera, za dnevnu i spavaću sobu, jedan mi još uvijek radi a drugi riknuo nakon tjedan dana. Tako da nakon svih super recenzija AV pojačala koja sam čitao i kupio uređaje za tehnološke “freakove”, za kućno kino koristim cca 12 godina stari pioneer AX10Ai koji nema HDMI ulaze pa kupujem playere sa ugrađenim dekoderom i analognim izlazom. No njegovih cca 30KG zaista grije bolje nego grijalica :( Ali kad stavim bluray koncert sa HD zvukom i velikom dinamikom ili izvorni a ne “remastered” SACD, zaboravim na sve primjedbe… Danas više nitko ni ne proizvodi takve jedinice, mislim da je i Denonu AVC A1xv bio zadnji, nego samo za široku potrošnju konzumerske modele, pa je cijela kvaliteta opala,, osim nekih preskupih AV procesora i pojačala koji koštaju kao manji auto. Mnogi ljudi ne vole analogne ulaze, ali tu bar nema problema sa kompatibilnošću, pa i na 12 godina stari receiver mmogu sve spojiti.. Naravno, i proizvođači idu na prisiljavanje kupovine novog konzumerizma, tako da ispod cca 17.000 kuna ni nema više AV pojačala sa analognim ulazima, tako da već i sa cijenom nadoknade to što opet 10 godina ne želim kupiti novo AV pojačalo, lukavo i pokvareno, ali kad su i kupci sve naivniji pa sve prolazi

 3. Ovo je u biti prepakovani Denon AVR-X2300W, ili 2200w nisam siguran, samo je daleko ruzniji, nije sekinde tezak za podesiti nevidim u cemu je problem, za razliku od sony receivera kojem je usb uzas zivi ovaj je sasvim upotrebljiv, drugo sto se tice ntfs-a, nemaju ga uredjaji radi microsoftove politike licenciranja po akupe pare pa firma koj aproizvodi milion i kusur receivera sigurno nece davati tolike pare, a nevidim nikakav problem sto je fat32 jer je predvidjeno za muziku pa ti ogranicenje od 4GB neznaci nista, Sto se sony receivera tice pored denona imam sony md-960 koji ceka kupca, to se dvoje nemoze porediti, sony je igracka, slabasan, mogucnosti nula, zvuk ok. potrosnja 220w a 7.1 dok denon trosi pola kilowata pa se po tome vidi ko ima snage moze proci, ali sve ostalo zali boze para, vec mu je mijenjana video ploca koja je sama od sebe crkla, kao, i na nesretnom onkyo receiveru prije njega, sto je najveci crnjak nikad nekopcam nista pod naponom, ali onkyo se pregrijaovao ovaj bio opalio onako iz cista mira,
  Sony 1070 ti nije neka sreca, onkyo 656 osim sto je ruzan, i sto su debili stavili usb nazad je ok, pioneer je sada onkyo pa ti je svejedno bolji ti je 1031, to je inace onkyo 656 prepakovan, ali puno ljepsi, sa ljepsim softwerom, ali sve je to ista klasa 9-10kg, 99% plastike, (sto nemora biti lose dok je kuciste metalno) sada ti je sve tako osim modela po 2-4000e, sve ti je lutrija, imao sam denon avr-x1200w dobar bio, naletio kupac kupio avr2300w koji je fenomenalan, i nemislim mijenjati dok nebude para za 6300 ili 7300, ako ikad bude.
  I jos nest, ovaj marantz je stvarno ruzan do bola, natem meni.

  • možda sve stoji. ali realno napredak je mizeran. u 10godina, jedino sto je vidljivo da sve ide na hdmi, činčeva skoro da nema. materijal lošiji, štednja svugdje 40-50% skuplji. a da se grije, grije se. duplo više nego stari receiver. i to na nekoj normalnoj glasnoći 50-60%.
   što je najgore recimo vidi se primjer denona. po izlasku 2200 bio otprilike 700-800eur. nakon godine padne na 500, dodaju mu atmos i nazovu ga 2300 i opet nabiju cijenu na 800, zatim nakon godinu opet isto samo dodaju heos…
   poenta je da zadnje 3-4 god trpaju istu stvar sa drugim imenom i premijum cijenom.
   recimo da kupim denon 2400, platim ga masno i u stvarnosti dobijem 2200 ili čak 2100 sa par mizernih nadogradnji. zato imaju retardiranu sliku u meniju kao da je razvučena rezolucija 480×320, veća sigurno nije.
   smeta me taj fat32, zbog toga jer imam svaki usb stik preko 16- 32gb. i na njega snimam i druge stvari, recimo filmove… a danas skoro svaki je preko tih 4gb. i ne mogu uvijek ponovo formatirati stik…
   marantz mi se svidio dizajnom i zato što ima analogni 7.1 ulaz a 2300 nema. ostalo je 99% isto. u displej ne gledam jer sve štimaš na tv,u.
   realno da stari sony qs 798 ima hdmi, bluetooth, bio bi bolji nego marantz sr5011. moje mišljenje i niko me ne može ubijediti da nije tako jer imam badva, jednog pored drugog.

   • Da se griju griju se, ali su se i stari grijali, marantz sr 5600 koji sam imao 5g se grijao ko pegla, moj prvi receiver yamaha dsp-a1 27kg zvijerina, palila uigurace po kuci, grijala se da sam stan cijeli sa njom grijao, sony 960 realno je kanta, neozbiljan za te par, skuplji nego denon 1200w, a nije mu do koljena, ni po zvuku, po snazi, dizajnu, mogucnostima, ti si uporan sa tim fat 32 shavti da je to krivica microsofta, a ne audio firmi, micrsoft zeza sa licencnim pravima oko toga.

   • Ne zeza, nego zadržava pravo na licencu tj patent, i ponešto naplati. Pa u svakom receiveru ima hrpa stvari za koje se plaća licenca, i zašto je onda problem u Microsoftu(kojeg ni ja ne volim, ali…)???
    @vlado, dosta bluray playera uredno čita NTFS, pa time možeš riješiti problem, mada je ipak neki mali media player najjeftinije rješenje. A još uvijek neko računalo sa dobrom video karticom najfleksibilnije rješenje – zamjena video kartice je debelo jeftinije nego novi receiver ili bluray player. Ako uređaji od 500 kuna mogu imati podršku za NTFS, onda možeš pretpostaviti koliko se štedi i na komponentama za uređaje od par tisuća kuna kad ne žele implementirati. A za 4k filmove je zaista nužno, granica 4GB za file je očaj. I slažem se da su sa HDMI i HDCP zakenjali, ali na ovaj način tjeraju ljude na potrošnju, zbog toga i koristim analogne ulaze receivera( i uređaje koji to imaju), a HDMI spajam direktno na TV. Pa tako za sada uspjevam izbjegnuti kupovinu novogg jeftinog smeća kojem je najveći cilj što manja proizvodjačka cijena, a ne žželim bacati hrpu novaca svake 4 godine na novu Premium klasu. Radio sam to sa hi-fi skoro 30 godina, dugo je trebalo shvatiti da sam budala koji pada na marketinške viceve i testove u skupim časopisima :)

 4. Samsung UE40K5502AKXXH
  AV receiver ONKYO TX-NR656 7,2 Dolby Atmos,DTS: DTS:X™, DTS-HD Master Audio
  Bose 5,1,2 zvučnike
  Sony BDP-S570 3D Blu-ray

  ONKYO TX-NR656
  Dotični vratio u roku sedam dana prodavaču razlog zvuk kao da se Bose prehladio ,zatim kupujem Denon AVR-X1300W
  takodje nezadovoljan vraćam uređaj sad bih još probao Yamahu RX-V583 ili Denon avr2300w ali ga nema kupiti nigdje

  • Tebi j ebolje da se rijesis bose zvucnika jer definitivno su ti oni razlog losem zvuku, onkyo 656 svira odlicno, ali na postenim kutijam asto bose sigurno nije, obicna izvikana firma koja nevrijedi 20% cijene, probaj B&W, Tannoy, Mission, Mourdan Short i sl engleske zvucnike pa onda vidi razlog nezadovoljstvu.

 5. Hvala na KOMPLIMENTIMA ZA BOSE hoćeš li ih ti kupiti nisam se uključio u raspravu da bi nečje omalovažavao nego da dobijem možda kakav dobar savjet u vezi AV receiver

 6. Drug, nemam nista protiv tebe, ali vjeruj Bose nije nikad bio Hi-Fi, niti ce biti, kupi sta posteno imas jeftino B&W DM302 CC3, i probaj da vidis kako svira, neces bose nikada vise pogledati.

 7. jesi li taj bose koristio na starom recieveru pa ti novi nema zadovoljavajući zvuk ili si ih prvi put spojio. realno driveri su mali pa sateliti sviraju od 120hz ili više. ni sub nije neka mrcina. bilo bi bolje napred staviti prave trosistemce recimo oji idu do 50-60hz i dodati im subwoofer za baš niske frekvencije. možda nisi dobro podesio reciever.
  ovako ne znam, nadam se da će ti se posrećiti pa ubodeš dobru kombinaciju reciever + bose. ne mora biti bose hifi, glavno je da se tebi sviđa zvuk i da si zadovoljan.
  probaj posuditi od nekog zvučnike ili receiver na dan da ispprobaš.
  svaki uređaj ima nekih mana, jednostavno moraš zažmiriti na neke stvari i odabereš ono što ti smatraš da ispunjava najviše tvoje želje. a za uređaj koji je bliže savršenom cijena je uglavnom nerealno visoka
  ima još jedna sitnica kod testirrranog marantza ili bratskog denona što me smeta a kasno sam je primjetio. imaju samo 7 konektora za zvučnike dok recimo pioneer, yamaha, sony u istoj klasi nude 9. jest, mislite da griješim, ali nisaam, znam da svi imaju 7kanalno pojačalo. svi imaju 3 fronta i 2 surround. ostala 2 zvučnika marantz ima izbor ili plafon za atmos ili druge surround. znaći ako slušaš dts 7,1 i onda recimo atmos morao bi prebaciti zvučnike sa zida na plafon. kod ostalih proizvođaća spojiš i bočne i plafon zvučnike, pa se aktivira koji trebaju u zavisnosti od formata signala.
  vjerujem da za većinu to nije mana ali eto za onih 1-2% entuzijasta

  • ja sam to rijesio malom prklopkom, ali vjeruj 5.1 ili 7.1 isti klinac sve se vrti u horizontalnom prostoru pa bilo 5.1 ili 7.1 nema razlike dok 5.1.2 ili vise je druga prica dobijas trecu dimenziju kojui sa 7.1 mozes zaboraviti, ja sam zadnje dodatne prodao ostavio samo atmos, znaci 5.1 ili 5.1.2 ostalo mi je ubleha, mozda tebi bose sviraju dobro, ali ako iste kutije na par recivera lose rade jasno je koja je stavra u pitanju, ja sam imao razne bose zvucnike, od malih do velikih jednostavno to nije hi-fi, osvoji te na prvu poslije cista sintetika u odnosu na neke engleze, dance ili sl.
   Pazi to je moj eiskustvo od 30 i koju godinu, svakome se drugo svidja, meni licno bowersi leze, za koji dan mi stizu cmd 7 pa cu da vidim sta sam dobio.

 8. Evo konf Bose 161 Speaker System 2 kom plus
  BOSE Cube Single 3 kom
  SUB Jamo E45SUB,4
  to je prvotno bilo spojeno na ONKYO TX-DS494
  I to je meni super zvučalo dok me nije izdao ONKYO punoljetan
  zatim sam dodao još dva zvučnika da dobijem taj 512 za Dolby Atmos sa novim onkyo-m i novim Denonom
  međutim ni sa jednom kombinacijom nisam više dobivao onaj kristalno jasni zvuk kao sa pokojnim onkyo-m 494
  i sad sam trenutno bez receiver-a čekam nekakvu akciju

  • Tesko ces naci nesto od novih d ati s atime radi, imao si ludu srecu d ase to poklopi, mozda, ali mozda da probas neku yamahu, neznam sta bih ti pametno rekao, jer je tu mnogo faktora u pitanju, pojedini zvucnici sa pojedinim pojacalima uzas zvuce, Yamaha i bowers je uzas, barem stare yamahe nove nisam imao zelje probati, oni traze rotel, denon, marantz itd, moj stari Marantz koji je bio mrcina po tezini izradi, i sl. svirao je jalko lose u odnosu na denin 2300w, imao taman zvuk, zatvoren, vrlo priguseni srednji, i visoki, kao d aje deka na zvucnicima, denon svira daleko otvorenije, veca rezolucija i sl. onkyo mi je imao tvrd zvuk, pomalo metalan to mi nije leglo, mozda sa nekim tamnim zvucnicima bi islo, ali ja sada da mijenjam postojece nezelim.
   Ako imas mogucnost probaj neku yamahu posuditi, imate vi prodavnica gdje daju na slusanje za razliku od ove selendre sarajeva gdje nema nista zivo kupiti, a da nekazem probati, sve mi se svodi naruci iz vana i boga moli da se nisi zahebo,,

  • Boky, ne poznajemm ni tvoj receiver ni tvoje zvučnike, činjenica je da noviji jeftiniji receiveri imaju više problema sa pogonom nekih zvučnika, impedancijom tj induktivnim i kapacitivnim otporom, ali nije nužno da je problem u tome. Pojačala u istoj kategoriji cijene nemaju ogrommne razlike u zvuku. Prvo probaj samo jedan zvučnik ili samo stereo na 2 zvučnika, pa provjeri slušanjem. Ako je čišće i bolje nego kad spojiš prednje i centralni zvučnik, tj čitav surround sistemm, onda je vjerojatno problem u surround procesoru, kad se regulira udaljenost i kašnjenja automatski, zna biti problema. Ako je u stereo čišćće i razumljivije, isključi automatiku i poigraj se sa postavkama ručno, dok ne postigneš isti rezultat. Ponavljam, ovo govorimm općenito, jer tvoje uređaje ne poznajem, ali sam već kod nekih prijatelja imao slične probleme kad su mijenjali receiver. Nemoj se ljutiti, ne potcjenjujem te, ali provjeri i faze, ljudi znaju u brzopletosti pogriješiti i na sitnicama.

 9. ha,ha… to za Sarajevo stoji. Selendra od pola miliona stanovnika bez ijedne hifi radnje. I ako neko nešta slučajno prodaje cijena je dvaput skuplja nego okolo.

  • Brate, rodio sam se u sarajevu, ali sjebase ga seljoberi, cobani, nacionalisti, do kraja, nema sanse d asta nabavis, ja sve kupujem preko par ljudi iz banja luke, korektan odnos, nove stvari, garancija preko njih, cekam neku lovu ovaj me oled zaklao pa da kupujem nove zvucnike, dodijali bowersi 15g sada bih da malo promijenim, nesto sam puko na komplet klipsch, vidim dost a dobrih recenzija, lijepo izgledaju, a jedino njih mogu izganjati sve, da ganjam bowersa to bi samo iz zagreba mogao, ali dok dobacim do sarajeva kostaju ko svetog petra kajgana, carina, pdv, i cobani kojima dok objasnis na carini sta je to izgubis volju za zivotom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*