Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: TCL U55P6046 UHD HDR Android TV

TCL_U55P6046_tv-header

Nedugo nakon dolaska TCL-a u Hrvatsku, na test smo dobili kompanijin ulazni UHD televizor iz P60 serije. Radi se o 140 cm velikom U55P6046 modelu s Android TV platformom u verziji 6 (Marshmallow) s ugrađenim Google Chromecastom, HDMI i USB priključcima, te DVB-T2/C/S2 prijamu. Televizor je na test ustupio Agramservis. Neslužbeno doznajemo da bi maloprodajna cijena za testirani model trebala biti 5.999,00 kn. Cijele specifikacije možete pronaći na TCL-ovoj stranici.

S televizorom se družimo već desetak dana, odradili smo SDR kalibraciju, test procesora i koristili razne aplikacije koje dolaze predinstalirane ili smo ih preuzeli preko Google Play trgovine. Dojmovi su pozitivni – Android TV u verziji 6 je, baš kao i na Philipsovim modelima, odlično implementiran, brz i vrlo bitno – stabilan. Do danas nismo niti jednom vidjeli poruku da je neka od aplikacija stala s radom ili da se TV jednostavno resetira (kao kod Android TV-a u verziji 5).

Daljinski upravljač nam se jako sviđa i to ne samo zbog vitkog dizajna – sve često korištene tipke se nalaze tik uz navigaciju, poput pozivanja naslovnice, odabira ulaza ili pozivanja izbornika s opcijama. Dodatno, tu je i Netflix tipka koja, kao i inače, pali TV iz standbyja i pokreće istoimenu aplikaciju.

O analizi slike i performansama procesora više u cijeloj recenziji, no za sada možemo reći da smo zadovoljni viđenim. Visok kontrast, dobar prikaz SD programa, solidno podešena slika u Movie predlošku i odlične boje nakon kalibracije, veliki su plusevi za sve kojima je kvaliteta slike bitna. Jasno, kako se radi o VA panelu, najbolje je sjediti ispred ekrana kako boje ne bi bile isprane, a crna boja dobila plavičast izgled.

Kompletna recenzija izlazi, najprije na hrvatskom jeziku, idući tjedan. Još jednom hvala Agramservisu na ustupljenom televizoru.

Video raspakiranja i instalacije:

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

30 komentara

    1. Pa imaš na stranim sajtovima, puno testova za OLED televizore 2017:) Moje mišljenje je ipak, da se više isplati pravit testove za LCD televizore.Kao prvo, za OLED se inako zna, da su mu uglavnom svi parametri odlični, dok za Lcd televizore to uglavnom ne valja.A kao drugo, se za ova naša tržišča daleko najviše kupuje Lcd televizora, i tu i tamo koji OLED..Treba pravit testove za televizore, za koje ima najviše zanimanja, a to su još uvijek Lcd televizori..

    2. Iduci tjedan stize B7, kroz mjesec dana i Philipsov 55POS9002, a od LCD-a ocekujem:

      LG 65SJ950V
      LG 49UJ7507
      LG 43UJ6517
      Panasonic 50EX700
      Samsung M/MU/Q serije

      1. Ako češ imat mogučnost, odradi još recenziju za Philips model 6482:) Da vidimo malo, do kojih zaključaka češ doči. Za mene osobno bolji televizor od modela 6501, svejedno što ima samo 50Hz panel.Mislim, da veoma dobar televizor za takav rang..

          1. Jedno pitanje Darko za tebe.
            Odluio sam da se pocastim sa UHD tv-om, prvi mi je izbor LG OLED 55C7V sta mislis o tome, i dali bi predlozio nesto drugo u tom rangu cijene 2000-2500e
            pozz.

            1. Bok Adi! Fino ćeš se počastiti. Iako mi tek stižu novi OLED TV-i, na temelju recenzija definitivno su B7 i C7 najbolji izbor s obzirom na cijenu. Tako da, dok si zagrijan, riješi se tih para, budeš oduševljen :)

            2. Hvala na odgovoru, hocu vala nesto kontam da kupim 4k pa kad vec kupujem neka bude kako treba, vec sam kupio Denon AVR-X2300W plus B&W zvucnici pa da bude sistem kako treba, gledao sam neke lcd 4k imaju malo veci osvjetljaj u hdr-u ali slika ni priblizna, plus ono iritantno probijanje pozadinskog svijetla koje je prisutno na 99% televizora.
              U subotu treba d astigne pa javim utiske.
              pozz ekipi.

            3. Stigao LG 55C7V ovo je blago receno perverzija, koliko god mi je sony lcd bio dobar sada vidim da je ovo tri puta bolje, bolesna slika.

            4. Adi, kako je sad bez “savršenog” androida? Hajde, nemoj se vrijeđati, nije zloba, samo malo zafrkavam i zanima me kako je sad rukovati sa novim TVom, u odnosu na raniji, posebno ako gledaš i sa tv tunera a ne samo sa neta?

            5. ma zafrkavaj, android mi je trebao samo radi kodia, sce ostalo radi 10x brze, slika savrsenstvo, 4k hdr rastura, preko mreze ide sa povremenim stucanjem jer vucem sa wi-fi, dok se ne nakanim kabl da stavim,sa diska bezgreske, skroz je drugaciji princip od androida, neke su stvari malo losije, vecina bolja, onaj sony sam udao novom vlasniku koji je jako zadovoljan tako d asmo svi sretni, sada barem nevidim proklede diode u mraku kako iritiraju, hahah
              nego ima li kod vas kupiti kakav sony ili lg uhd blu ray player, ovdje me gledaju kao vanzemlajca kada pitam.

            6. I tebi bi android savrsen da si koristio philips 2012g kojem treba da odradi pojedinu komandu par minuta, spram njega android je porse.

            7. Dobro da se ne ljutiš uvijek :))) Znam da kod nas ima Panasonic( najskuplji) Sony x800 i Samsung k8500. Ja imam Pana i Samsung, panas ima i analogne 7.1 izlaze ako ih trebaš, nešto je bolje napravljen i meni je super daljinac, a Samsung 8500 je nešto slabiji, ali duplo jeftiniji, mislim da je cca 3000HrK kao i Sony x800. U slici nisam baš primijetio znatnu razliku, bar su okom teško vidljive. Sonyjev player nemam jer ih neću više, u recenzijama piše dobro, vjerojatno je ok, mada je skoro svaka recenzija bar 30% i marketing. No, za 4k HDR medije ćeš imati muke, ima ih jako jako malo, a titlove za naše područje zaboravi. Možeš probati potražit i na jeftinije.hr neke modele 4k playera. A kakva je slika sa tunera, i vi imate još dosta programa niske rezolucije?

            8. Adi, imam dva starija Philipsa serije 9000, jedan 46pfl9706 kojem je Darko dao Gold status u recenziji, i 3 Sonyja, svi stariji od 2009 i samo FullHD., i vjeruj mi, skoro svaki je munja u odnosu na android, očito si kupio Philipsa već reformiranog od TPvisiona. SMART TV mi nije bitan, jer za to koristim najjači Intel NUC, sa usb modulom za daljinac i njega spajam na TV, i još hrpu media playera. Probao sam i Sony ZD9, koji ima isti SOC kao i novii oled sony A1, i taj je duplo sporiji od starih TV-a, za ono što meni treba. Drago mi je da je LG brži, njega nisam probao, jer imam loša iskustva sa servisima u zagrebu. Nadam se da tebi servis neće biti potreban, uživaj.

            9. Philips je bio 40PFL5507, slika mu je fantazija, ali software nula bodva, sada sam kupio box octa core, 2gb ram-, radi kodia i bista neradi bolje od onoga sto je bio u sony tv-u, valjd aje tamo malo bolje optimiziran, uhd player panasonic mi je preskum, analogija mi netreba jer imam Denon AVR-X2300W, samsung mi se gadi jer je kriv ko banana, znaci ostaj esony koji je ok, ili ako naleti lg.

  1. Molim pomoć imam

    Samsung UE40K5502AKXXH
    AV receiver ONKYO TX-NR656 7,2 Dolby Atmos,DTS: DTS:X™, DTS-HD Master Audio
    Bose 5,1,2 zvučnike
    Sony BDP-S570 3D Blu-ray

    e sad dolazi problem
    Nemogu preko usb-a na Samsung tv-u da pošaljem zvuk Dolby Atmosa na Onkyo 656 ovog filma koji ima audio zapis Dolby Atmos
    Kong Skull Island 2017 SloSubs 1080p BluRay REMUX AVC DTS HD MA TrueHD 7 1 Atmos FGT
    ima li ko kakav savjet unapred hvala:-)
    lp Boris:-)

  2. Znam što je ARC ali eARC nemam pojma film sada reproduciram preko usb-a 24 gb dobijem DTS:X™ preko onky-a ali Atmos ne

  3. Reci mi molim te mogu li nekim programom kompresirati ovaj MKV file :-)Kong Skull Island 1080p BluRay REMUX AVC TrueHD Atmos 7.1 – eMKaVg na 4 gb a da mi audio ostane netaknut onda bih mogao gledati preko usb-a na Sony BP-570 on mi pušta file u fat 32 maksimalno 4bg

    1. pa u 4GB ti ne stane film i lossles audio………
      Uglavnom, ja bih radije gledao film od 24GB i slusao samo core audio (DOLBY u ovom slucaju) nego skrsio sliku radi jos 2 kanala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!