Audio opremaRecenzijeSlušalice

Logitech Prodigy G533 7.1 Surround bežične slušalice – recenzija

logitech-g533-header-product

U pauzi između testova i kalibracija televizora na test smo dobili najnovijeg člana Logitechovih slušalica iz linije za igrače – model Prodigy G533. Radi se o bežičnim slušalicama koje krase napredne tehnologije poput Pro-G zvučničkih membrana i DTS Headphone:X višekanalnog zvuka, a tu je i duga autonomija od čak 15 sati uz domet do 15 metara. Aktualna maloprodajna cijena ovih slušalica iznosi oko 1100 kn. G533 smo koristili nekoliko tjedana prvenstveno za igranje i slušanje glazbe – provjerite kakve su se pokazale.

Tehničke specifikacije:

  • Tip: naglavne slušalice
  • Promjer zvucne jedinice: 40 mm
  • Frekvencijski raspon: 20 Hz – 20 kHz
  • Impendancija: 32 Ω
  • Masa: 350 g
  • Wireless frekvencija: 2.6 GHz
  • Domet: 15 m
  • Vijek baterije: 15 sati
  • tip mikrofona: Cardioid (unidirectional)
  • veličina mikrofona: 4 mm
  • frekvencijski odziv mikrofona: 100 Hz – 20 kHz

Pakovanje

logitech-g533-packaging

U kartonskom pakovanju klasičnog dizajna za G-seriju Logitechovih proizvoda dolaze same slušalice, USB bežični adapter, USB kabel za punjenje i korisnička dokumentacija.  Logitech Gaming softver ne dolazi u pakovanju već ga je potrebno preuzeti s interneta kako biste iskoristili puni potencijal ovih slušalica.

Dizajn i ergonomija

logitech-g533-header

G533 su slušalice namijenjene igračima, no u vizualnom smislu Logitech nije želio isticati tu specifičnu namjenu već se odlučio za manje nametljiv, kompletno crni dizajn. Slušalice su izrađene u cijelosti od plastike uz slovo “G” otisnuto na strateški važnim mjestima, te crne jastučiće tamo gdje će slušalice biti u kontaktu tijekom nošenja. Kvaliteta izrade je na visokom nivou, svi bridovi su pomno obrađeni, a pojedine površine sjajne teksture odlično zaokružuju cijelu priču.

logitech-g533-side

Slušalice se mogu prilagoditi korisniku kroz 14 različitih položaja naglavnom dijela, a sviđa nam se što se svaka strana može rotirati što olakšava stavljanje na glavu. Od kontrola tu je prekidač za paljenje, G-tipka čiju funkciju korisnik može podesiti kroz Logitech Gaming Software (bez softvera ova tipka će potpuno stišati mikrofon) i na kraju tu je potenciometar za podešavanje glasnoće. Potenciometar se glatko kreće što omogućava brzo prilagođavanje glasnoće.

logitech-g533-controls

Na lijevoj slušalici se nalazi mikro USB priključak za punjenje ugrađene baterije.

Mikrofon se nalazi na ručki koja se jednostavnim pokretom ruke spušta u aktivni način rada. Sam mikrofon je moguće dodatno podesiti izvlačenjem iz ručke ako vam originalni položaj iz nekog razloga ne odgovara.

Kvaliteta zvuka i dojmovi nakon korištenja

logitech-g533-desktop

Jedan od razloga zbog kojeg smo Logitech G533 uzeli na testiranje bio je upravo 7.1-kanalni zvuk. Kako navode specifikacije, u svakoj je slušalici po jedan 40 milimetara veliki Pro-G zvučnik, što znači da će imati prilično posla kako bi stvorio široku pozornicu i još u cijelu priču unio realistične niskotonske – .1 – efekte.

Kako to u praksi zvuči? Iznenađujuće dobro. Za demonstraciju je najlakše instalirati Logitech Gaming Software i odabrati “Customize Surround Sound” tab. Tamo imate priliku aktivirati jedan od tri preddefinirana višekanalna profila, a koje je još potom moguće ručno podešavati. Nama se najviše svidio DTS 7.1 jer smo dobili najbolji osjećaj široke pozornice posvuda oko nas – u pojedinim trenucima se činilo kao da se nalazimo u pravoj 7.1 konfiguraciji sa zvučnicima postavljenim nekoliko metara lijevo, desno i iza nas. Niskotonska reprodukcija također je sasvim solidna, iako valja napomenuti kako će volumen niskih tonova biti blago pojačan ako slušalice imate povezane putem kabela na računalo.

logitech-gaming-software-7.1

Kada na red dođu igre, G533 nastavlja impresionirati. Igrali smo Tom Clancy’s The Division i bili vrlo zadovoljni čistoćom i balansom zvuka, te preciznom lokalizacijom zvuka koja nam je pomogla u raznim okršajima. Efekti oružja i eksplozija su također vrlo impresivni. Jedini prigovor ide balansu zvuka pri većim glasnoćama, a gdje visoki tonovi dolaze previše do izražaja, a niski tonovi se povlače i nisu više tako impresivni.

Za slušanje glazbe ove slušalice zvuče solidno i usporedive su sa slušalicama iste cjenovne klase. Balans zvuka je dobar, čistoća također, jedino u segmentu detaljnosti i otvorenosti nisu na nivou pojedinih konkurenata kao npr. Sennheisera.

Slušalice imaju poveliku masu, no ona je srećom uspješno pravilno raspodijeljena i kompenzirana mekim jastučićima tako da i nakon višesatnog korištenja ne dolazi do većeg umora. Izolacija vanjskih zvukova je također dobra.

Ugrađeni mikrofon nudi dobru kvalitetu za potrebe komunikacije unutar igara, premda je daleko od specificiranog raspona koji navodi proizvođač. Ovo prvenstveno vrijedi za niže srednjetonsko područje a koje gotovo u potpunosti izostaje. S druge strane, prigušenje vanjskih zvukova solidno odrađuje svoj posao, pa se tako zvuk tipkanja po tipkovnici bitno umanjuje.

Zaključak

[review]

Maloprodajna cijena: 1099,00 kn

Na test ustupio: Logitech

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Trebalo bi ove slusalice usporediti s novim playstationovima inace palac gore za kategoriju, mozda skoro kakva recenzija ps4 pro-a?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!