Vijesti

LG obilježava 10 godina poslovanja u Hrvatskoj i financijski rezultati za 2016.

LG-SIGNATURE-OLED-TV-W_models

Hrvatski ured LG-a, iako pravno pripada regionalnoj podružnici sa sjedištem u Budimpešti, zauzima značajno mjesto unutar globalnog sustava od čak 125 poslovnih jedinica. Pokrenut je 2006. godine sa samo dva zaposlenika, a danas u njemu radi 12 profesionalaca zaduženih za prodajnu i tehničku podršku te marketing za svaku proizvodnu cjelinu.

Od samog osnutka vodi ga Mario Medved, uspješni menadžer i direktor LG-a Hrvatska. LG je u Hrvatskoj prije jednog desetljeća više-manje bio sinonim za klima-uređaje, dok je danas jedan od najprepoznatljivijih, ali i najpopularnijih brandova televizora, monitora, mobilnih uređaja i kućanskih aparata. Ovo se ocrtava i na globalnoj razini, gdje je 2016. bila rekordna u segmentima kućne zabave i kućanskih aparata – istaknuo je Mario Medved.

Naime, LG Electronics je 2016. ostvario operativnu dobit u iznosu od 1,16 milijardi dolara. Riječ je o povećanju od 12,2% u odnosu na 2015. što je u velikoj mjeri posljedica odličnih rezultata prodaje kućanskih aparata, klimatizacijskih rješenja i proizvoda za kućnu zabavu — LG-evi prihodi u 2016. iznosili su 47,92 milijarde dolara, dok je neto dobit bio 109,31 milijun dolara.

Među LG-evim poslovnim jedinicama posebno se ističe tvrtka Home Entertainment koja je ostvarila operativnu dobit od 1,07 milijardi dolara, najveću u povijesti tvrtke, dok su prihodi od 15,08 milijardi dolara u 2016. bili najveći među LG-evim tvrtkama. Tvrtka Home Appliance & Air Solutions također je ostvarila iznimne rezultate u prošloj godini — prihod od 14,92 milijarde dolara te operativnu dobit od 1,15 milijardi dolara. Riječ je o povećanju od 36% u odnosu na 2015. godinu što je najveće povećanje prihoda među LG-evim tvrtkama.

lg-super-uhd-ces-2017

LG-evi proizvodi tehnološkim i dizajnerskim rješenjima olakšavaju svakodnevicu, a to omogućuju velika ulaganja, ističe Mario Medved: „Kao i svakoj kompaniji iz segmenta potrošačke elektronike, inovacije su u srži onoga što radimo. Iz godine u godinu smo među prvih 10 kompanija u svijetu po broju patenata (primjerice u 2015. smo ih imali 2.242), ali nama je bitno tu tehnologiju donijeti u dnevne sobe. Inovacija nema smisla ako život korisnika ne čini lakšim i boljim.“

Iz kompanije poručuju da nastavljaju s ovom praksom u svojim segmentima kućne zabave, mobilnih komunikacija te kućanskih aparata i klimatizacijskih rješenja kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo, jednostavnost korištenja te uštedu vremena i energije. Među uređajima od kojih se najviše očekuje u 2016. su novi flagship iz serije G te pametni telefoni namijenjeni masovnim tržištu koji se očekuju u 2. kvartalu 2017., kao i nagrađivana serija LG SIGNATURE OLED televizora W7.

Službena stranica LG Hrvatska >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Pozdrav Darko za Vas i vas ekupi,kakvi su vam utisci sa grundingovim televizorima ,naime gledam da kupim
    49VLE6621BP lepo izgleda i specifikacije su mu dobre i sto je najvaznije nije skup, sta vi mislite o ovom televizoru veliki pozdrav i izvinjavam se

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!