Audio-video uređajiVijesti

Novi AGON AG352UCG UltraWide monitor s G-SYNC tehnologijom

AG35-G-Sync-header

Još jedan monitor namijenjen igračima s ultra-širokim formatom slike stiže na tržište. AOC je predstavio novog člana svoje AGON serije monitora s 35-inčnim zakrivljenim ekranom formata 21:9, model AG352UCG,  a koji u odnosu na prethodni AG352QCX donosi podršku na NVIDIA G-SYNC i QHD rezoluciju od 3440 piksela u 1440 redova.

Da ste nas pitali kakvi su AOC monitori prije tjedan dana, rekli bismo da ne znamo jer ih nikada nismo testirali. Danas o njima znamo ipak nešto više jer nam je u međuvremenu na test stigao AG352QCX i s njime se u narednom periodu družimo. Video raspakiravanja i instalacije je već online, a cijela recenzija stiže u veljači.

Vizualno i po funkcijama se novi model ne razlikuje od svojeg prethodnika – ima 35-inčni (88.9 cm) VA ekran s radijusom zakrivljenosti od 2000 mm, LED osvjetljenje u tri boje (crvena, zelena i plava), tzv. Ergo Base postolje za dobru ergonomiju i držač za slušalice. Glavna novost je u samom panelu, a koji ima veću rezoluciju (3440×1440 u odnosu na 2560×1080) i podršci za NVIDIA G-SYNC.

AG35-G-Sync-back

Broj USB priključaka je značajno povećan, te ih je sada ukupno 4 (prethodni model je imao 1 USB 3.0 i 1 USB s brzim punjenjem).

Kao i njegov prethodnik, novi model ima deklarirani kontrast od 2000:1, 4 ms GtG vrijeme odziva i pokriva 100% sRGB raspon boja. Uslijed povećanja u rezoluciji ekrana maksimalno osvježavanje sada iznosi 100 Hz (prethodni model podržava 200 Hz).

Nadamo se da će i ovaj monitor stići na testiranje, a na tržištu ga očekujemo u ožujku po maloprodajnoj cijeni od (pripremite se!) 6.999,00 kn.

Službena stranica >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!