IFA - BerlinSajmovi elektronikeVijestiZanimljivosti

IFA 2016: LG pokazao najveći OLED tunel na svijetu

lg-oled-tunnel-ifa2016

LG Electronics (LG) dočekuje posjetitelje u svom izložbenom prostoru na sajmu IFA 2016 sa zapanjujućim OLED tunelom rekordne visine od 5 metara, širine 7,4 metara i dužine 15 metara. Ukupno 216 zasebnih 55-inčnih zakrivljenih OLED panela, spojenih u jedinstvenu strukturu od 447.897.600 piksela, prikazivat će scene islandske Aurore Borealis, morskih ekosustava i snimke iz svemira koje oduzimaju dah.

Video naziva „From Black to Black“ kreiran je kako bi se naglasila sposobnost prikaza najsitnijih detalja uz pomoć LG-eve OLED tehnologije. U snimkama mogu se vidjeti crni ocean sa svjetlucavim meduzama i gracioznim pokretima kitova, kao i snimke dalekog crnog svemira i polarne svjetlosti na crnom nebu. LG je snimio pokrete islandske polarne svjetlosti koristeći četrnaest 8K kamera kako bi svaki detalj i pokret zabilježio što je moguće preciznije.

Snimke podmorskog svijeta i svemira pružaju zapanjujuće okruženje za posjetitelje, stvarajući ugođaj plivanja u oceanu ili lebdjenja na Mliječnoj stazi. Na sajmu IFA 2016 može se vidjeti koliko LG-eva napredna OLED tehnologija može uvjerljivo prikazati scene prirodnih ljepota unutar izložbenog prostora.

Impresivno zdanje tunela omogućili su ultratanki, lagani i fleksibilni OLED paneli. Zbog svoje savitljivosti mogu se prilagoditi obliku tunela bez gubitka kvalitete slike te na taj način stvoriti spektakularnu digitalnu instalaciju poput ove. Svaki piksel OLED displeja ima mogućnost samostalnog uključivanja i isključivanja, eliminirajući potrebu za pozadinskim osvjetljenjem. OLED televizori imaju sposobnost prikazati pravu crnu boju i beskonačan omjer kontrasta koji donosi živopisne boje i široki kut gledanja.

LG je otprije poznat po stvaranju velikih atrakcija među kojima je i kupolasta OLED instalacija na sajmu CES 2016, za koju je dobio nagradu Red Dot u kategoriji prostorne komunikacije:

„Ove godine proslavili smo 50 godina otkad je LG proizveo svoj prvi televizor, a ovaj OLED tunel na sajmu IFA 2016 dizajniran je kako bi obilježio tu prekretnicu novom – dolaskom OLED televizora,“ rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Posjetiteljima naše izložbene hale na sajmu IFA 2016 nudimo priliku da iskuse revolucionarnu mogućnost prikaza slike sa savršenom crnom, beskonačnim kontrastom i stvarnim bojama iz bilo kojeg kuta gledanja.“

Video:

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Ovo mi se čini kao moguća budućnost, jednog dana nećemo kupovati televizore nego kupole koje će nas okruživati kao u planetariju. Naravno, prilično daleka budućnost jer cijena ovako nečega je ….

  2. Na ovogodišnjoj IFA-i svako živ je predstavio svoj primjerak OLED TV-a , osim Samsunga. Koliko će im trebati da priznaju pogrešku u procjeni?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!