Vijesti

Prodaja OLED televizora premašila milijardu dolara 2015.

oled-seoul-lg-group-hq

Isporuke OLED televizora su se povećale sedam puta prošle godine u odnosu na 2014., premašivši tako po prvi puta prodaju od milijardu dolara, navodi se u izvještaju analitičke kuće IHS. LG pokriva oko 90% OLED tržišta, dok se očekuje da će Samsung ponovno ući krajem iduće godine, navodi analitičar Shin Hyun-jun iz LIG Investment & Securities Co.

2014. je prodaja OLED televizora iznosila 145 milijuna dolara, prošle godine je povećana gotovo sedam puta, a očekuje se kako će se ove godine OLED TV tržište povećati čak tri puta u odnosu na 2015. Broj isporučenih modela bi tako trebao doseći milijun jedinica u odnosu na 340.000 isporučenih prošle godine.

panasonic_cz950-lifestyle
Prvi Panasonicov OLED TV – 65CZ950E

Osim Samsunga, na globalnom tržištu OLED televizora je već prisutan Panasonic s jednim modelom, a očekuje se dolazak i Philipsa. Philips je već dao naznake da će u drugoj polovici godine lansirati svoj prvi OLED TV.

Najpovoljniji OLED TV u Hrvatskoj je LG-jev 55EG910V, a koji je dostupan od po maloprodajnoj cijeni od 15.699,00 kn.

Izvor:  Yonhap News Agency (South Korea)

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!