Naslovnica » Recenzije » Kamere i kamkorderi » Princ u dva kraljevstva: Sony Alpha a7R II Mirrorless digitalna kamera – recenzija

Princ u dva kraljevstva: Sony Alpha a7R II Mirrorless digitalna kamera – recenzijaZaključak

sony-alpha-a7r-ii-award

Testirali smo novi Sony flagship A7R2, fotoaparat koji ne samo da pomiče granice u fotografiji nego istovremeno nudi visoku kvalitetu videa. Obratili smo pozornost i na fotografske i video mogućnosti, no s obzirom da je HD Televizija fokusirana na video segment, u ovoj i sličnim recenzijama pridajemo veći fokus na video-centrične aspekte. Uvod Nakon prethodnih odvojenih modela A7S (specijaliziranog za video)  A7 i A7R, zanimalo nas je kakve rezultate ovaj punokrvni flagship fotoaparat daje i sa fotografijama i sa pokretnim slikama. Ovo je prvi fotoaparat na svijetu koji cilja na vrhunsku kvalitetu fotografija i vrlo visoku kvalitetu videa i u tom…

Pregled recenzije

Dinamički raspon
Točnost boja
Prirodnost boja
ISO Osjetljivost
Video kvaliteta
Video kompresija
Monitoring (LCD,EVF)
Praktičnost foto
Praktičnost video
Multifunkcionalnost

Sony u zadnjih par godina pokazuje da misli ozbiljno na više fronta. Foto-video segmentom u kojem je Canon napravio bum sa 5D serijama, Sony je zavladao prilično brzo i sa ovom kamerom jasno pokazuje da nema namjere prepustiti tu krunu. Ova kompaktna kamera prva je kamera na svijetu koja može ostvariti ozbiljne rezultate u dvije srodne domene. Punokrvni je nasljednik odlične A7 serije fotoaparata no integracijom vrlo kvalitetnog videa ona pretendira na dva kraljevstva.

Generalno gledano, ovo je odlična multifunkcionalna foto-video kamera. Jedina ozbiljnija zamjerka bila je vijek trajanja baterije, no s obzirom na sve ostalo i na zakone fizike, koji kao da su u ovoj kameri na nekoliko načina već zaobiđeni, teško je imati ozbiljne prigovore.

Kapa dolje Sonijevim znanstvenicima i inžinjerima.
Neka vas male dimenzije ne zavaraju. Ovaj princ cilja na prijestolje.

 

 

Galerija

 


O Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*