Naslovnica » Vijesti » 4K Ultra HD » 4K Blu-ray » Philips i Samsung lansiraju UHD Blu-ray reproduktore na proljeće

Philips i Samsung lansiraju UHD Blu-ray reproduktore na proljeće


Philips-BDP7501

Uz Panasonic, na CES-u u Las Vegasu još su samo dva proizvođača najavila lansiranje UHD Blu-ray reproduktora – Philips i Samsung. Philipsov model je za sada planiran samo za tržište SAD-a, dok bi se Samsungov model trebao pojaviti i na našem tržištu.

Philips BDP7501

philipsbdp7501-uhd-bd

Philipsov model BDP7501 krasi kompaktan, minimalistički dizajn s podrškom za sve funkcije koje se od UHD BD reproduktora očekuju: Ultra HD rezolucija, HDR, BT.2020 prostor boja, 10-bitna dubinu boje i HDMI 2.0a sučelje. Unutar kućišta, Philips (odnosno japanski Funai koji proizvodi Philipsove uređaje u SAD-u) je integrirao i Wi-Fi, te dodao podršku za VOD aplikacije poput Netflixa i YouTubea, a koje može prikazivati u UHD kvaliteti jer ima podršku za HEVC i VP9 kodeke.

  • dostupnost: proljeće 2016.
  • cijena (u SAD-u): 399 am. dolara

Samsung UBD-K8500

samsungubdk8500-3

Samsung je za svoj prvi UHD BD reproduktor odabrao zakrivljeni dizajn kućišta klasičnih dimenzija jednog linijskog uređaja s optičkim pogodnom, a koji ćete u trgovinama moći pronaći pod oznakom UBD-K8500. Isto kao i kod Philipsovog, ali i Panasonicovog modela, tu je kompletna podrška za UHD Blu-ray standard. Ono što razlikuje Samsungov model od Philipsovog, a izjednačava s Panasonicovim DMP-UB900 modelom jest dostupnost dva HDMI izlaza, što je značajka koju smo tijekom tesiranja susreli na Oppo Blu-ray reproduktorima. Na taj način sliku možete direktno odvesti u TV, a zvuk drugim kabelom u A/V receiver, što je posebno korisno ako vaš receiver nema podršku za HDMI 2.0a i sve što UHD BD standard zahtjeva. Uređaj će imati i integrirani Wi-Fi, te će se moći bežično povezati na Samsungove Multiroom zvučnike.

  • dostupnost: ožujak 2016.
  • cijena (u SAD-u): 499 am. dolara (399 ako se predbilježite)

Oba uređaja će podržavati HD Audio formate, te moći reproducirati standardne Blu-ray, DVD i CD medije.

Sony bi također trebao lansirati svoj prvi UHD Blu-ray reproduktor do kraja fiskalne godine (ožujak 2017.), potvrdio je FlatPanelsHD-u Motoi Kawamura, glavna osoba za planiranje TV proizvoda za Sony Europe. Sony će tijekom ove godine predstaviti novu trgovinu UHD filmovima na svojim Android baziranim TV-ima, jednostavnog imena “Ultra”. Više na FlatPanelsHD.

Iznenađujuće, LG nije predstavio svoje UHD Blu-ray rješenje na CES-u, već  prezentirao prvo over-the-air emitiranjem uživo na 4K Ultra HD televizoru s HDR-om pomoću novog standarda ATSC 3.0 Candidate. Ipak, doznajemo iz povjerljivog izvora kako su UHD Blu-ray uređaji također u pripremi.

LG-ATSC3-broadcasting


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Kada ce se znati popis i opis novih modela tv-a za 2016? Samsung-Lg-Sony-Panasonic

  2. Na ljeto, ili oko maje sumnjam prije, ali isto ce to biti kao za 2015 samo preimenovano.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*