Audio-video uređajiVideo kamere i fotoaparatiVijesti

Nevjerojatne snimke polarne svjetlosti uživo, zabilježene Canon ME20F-SH kamerom

canon-aurora

Canon Europe objavio je da je norveška filmska ekipa AURORA Skycam prva na svijetu iskoristila novu videokameru visoke definicije ME20F-SH da bi zabilježila zapanjujuće detaljnu snimku jednog od najspektakularnijih prirodnih fenomena na svijetu, aurore borealis.

Snimka je načinjena tijekom rujna u Norveškoj, a zabilježila je polarnu svjetlost u dosad neviđenoj jasnoći, otkrivajući boje i detalje u visokoj definiciji koji su „otvorili nove kreativne mogućnosti“, kako navodi Anders Hanssen iz tima AURORA Skycam. “Ovo je najnevjerojatnija kamera na tržištu. Prava revolucija kada je u pitanju snimanje noću. Bili smo zapanjeni čim smo je iskušali i od sada nećemo koristiti niti jednu drugu kameru.”

Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne slikovne proizvode, kaže:

Oduševljeni smo što je Anders Hanssen snimio tako zapanjujuće snimke. Njegov nevjerojatan film pokazuje što je sve moguće napraviti kamerom ME20F-SH i jedva čekamo da vidimo koje će sve nove i uzbudljive stvari drugi korisnici snimiti tom kamerom!

canon-ME20F-SH

Profesionalna višenamjenska videokamera ME20F-SH predstavljena je u srpnju 2015. i može zabilježiti HD snimke u boji u uvjetima s ekstremno niskom razinom osvjetljenja. Uz vodeću ISO vrijednost u branši veću od 4 milijuna (+75dB), kamera pruža široku lepezu mogućnosti snimanja u situacijama u kojima to dosad ne bi bilo moguće.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!