Vijesti

Canon G3X: 1″ senzor i superzoom

 

G3X_01

 

Canon je predstavio novi napredni fotoaparat kojim se pozicionira u isti segment sa Sony RX10 i Panasonic FZ1000 modelima. GX3 posjeduje 1″ 20.2 Mp senzor, vjerojatno isti kojeg koristi i konkurencija a posebno se ističe sa zoom objektivom sa 24-600mm rasponom (25x zoom). Raspon blende je f2.8-5.6 i iako ova zadnja brojka ne zvuči dojmljivo mora se uzeti u obzir činjenica da u ovoj kombinaciji veličine senzora (ugrubo S16 format) i zoom raspona Canon nema konkurencije.

G3X_02

Proizvođač ističe magnezijsko kućište i zaštitu od prašine i vlage, što se sve više smatra kao korisna karakteristika i u ovom segmentu. Kamera podržava vrlo brzi autofokus u 31 točci i stabilizaciju slike u 5 osi od kojih su tri stabilizirane digitalno. U procesuiranju slike korišten je Canon procesor zadnje generacije Digic 6, te uz činjenicu da je uparen sa novom tehnologijom senzora nije nerealno očekivati vrlo dobru kvalitetu videa. S obzirom da Canon DSLR modeli još uvijek kaskaju u čitanju punog senzora i čistom skaliranju slike, lako je moguće da bi ovaj model mogao imati veću realnu rezoluciju videa nego DSLR modeli istog proizvođača.

G3X_03

Uređaj posjeduje najveći u segmentu 3.2″ LCD monitor sa touch kontrolom, no ne dolazi za elektronskim tražilom, koje se dodatno naplaćuje i montira na kućiśte. EOS sučelje preneseno iz DSLR modela trebalo bi omogućiti poznato okružje i praktično korištenje postojećim Canon korisnicima. G3X podržava Wifi i NFC za bežični prijenos podataka i kontrolu preko pametnih telefona i tableta. Hdmi izlaz omogućuje čisti nekomprimirani video feed a tu su i konektori za sluśalice i mikrofon.

Cijenom od 1000 dolara G3X pozicionira se između jeftinijeg Panasonic FZ1000 i skupljeg Sony RX10 i očekuje se na tržištu kroz mjesec dana.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!