4K Ultra HDAndroidLG ElectronicsMobiteli i tabletiQuantum Dot (QD)

LG G4 predstavljen za hrvatsko tržište

G4

 

Vrlo brzo nakon svjetskog predstavljanja, na današnjem LG press eventu u Vinyl baru u Zagrebu imali smo prilike upoznati se sa novim LG flagship modelom pametnog telefona, novim G4. Dva su razloga našeg zanimanja, prvi je nova tehnologija ekrana u korištenom Quantum LED IPS zaslonu, drugi su naprednije multimedijske funkcije foto i video kamere.
Uz predstavnike LG Hrvatska, goste je na hrvatskom pozdravio i upoznao sa idejom projekta gospodin Youngnam Roh, direktor regionalne podružnice LG Electronicsa.

Prema riječima Maria Medveda, direktora LG Hrvatska, nit vodilja u dizajnu ovog telefona bila je pružanje inovacija za poboljšanje života, u primjeru elegancije u dizajnu, korisničkog iskustva, bolje tehnologije prikaza i napretka u multimediji, posebito u fotografiji. Na brojnim primjerima mogli smo se sami uvjeriti da taj cilj nije bio previsoko zacrtan ili puka priča.

Kamera koristi senzor od 16 megapiksela veličine 1/2.4″ i omogućuje otvor blende od 1.8, dva važna elementa poboljšanja, čime je puno osjetljivija od tipičnih kamera na mobilnim telefonima ali i mnogim tipičnim džepnim fotoaparatima. Uz fotografije visoke rezolucije kamera snima video u UHD rezoluciji i koristi naprednu optičku stabilizaciju slike u tri osi, koja pomaže i u uvjetima lošijeg osvjetljenja omogućujući dužu ekspoziciju.

G4_test01
Brzinski test fotoaparata: G4 snimljen sa G4, uz manualne opcije

Još jedna posebna mogućnost ovog pametnog telefona je senzor koji detektira optimalni spektar boja u ambijentu te prilagođuje procesuiranje radi što točnijih rezultata. Uz to, opcija RAW fotografiranja je poznata svakom profesionalnom fotografu ali i mnogim enuzijastima i njome se omogućuje veća kvaliteta finalnih fotografija. To se postiže zadržavanjem svih podataka sa senzora u .dng RAW formatu te izbjegavanjem internog procesuiranja i jpeg kompresije, čime više kreativnih opcija u digitalnom “razvijanju” i obradi fotografija ostaje u rukama korisnika.

To sve ne bi bilo zaokruženo bez potpuno manualnih opcija fotografiranja, koje su također inkorporirane u ovom naprednom uređaju. Korisnik može birati između jednostavnih, automatskih i potpuno manualnih kontrola, čime brzina okidača, otvor blende, ISO vrijednost, balans bijele boje i čak i manualni fokus predaju se u ruke fotografu. Poznati fotograf Damir Hoyka odlično je iznio glavne prednosti naprednih fotografskih opcija ovog pametnog telefona.

Iz našeg kratkog iskustva možemo prenijeti vrlo dobre prve dojmove. G4 posjeduje intuitivno i praktično sučelje za fotografiju, 5.5 inčni ekran je odličan uz vrlo detaljan prikaz sa rezolucijom 2560×1440 i nudi vrlo dobar kontrast i prirodni prikaz boja. Uređaj odlično leži u ruci i poklopac baterije od prave i vrlo kvalitetne kože pruža poseban i ugodan osjećaj. Ovaj pametni telefon posjeduje 3GB RAM memorije i 32 GB za pohranu podataka uz dodatnu proširivost sa SD karticama.

Glavna kamera je 16 MP uz F1.8 , prednja 8 MP uz F2.0 otvor blende. Korišteni procesor je Qualcomm Snapdragon 808, baterija od 3000 mAh zvuči obećavajuće, a telefon dolazi za Android 5.1 operativnim sustavom. Uređaj se očekuje na hrvatskom tržištu već početkom lipnja kod sva tri operatera a cijena bi trebala biti konkurentna.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nadam se da će biti i neka posebna recenzija ekrana i kamere.
    Može li odgovor: daje li, teoretski, bolje fotografije i video ova kamera koja ima senzor 1/2.4″ i otvor blende 1.8 ili kamera koja ima 1″ senzor (dakle veći i bolji senzor) ali ima otvor blende 2.8-4.0 (dakle lošiji otvor blende).
    Hvala na odgovoru.

    1. Odgovor na pitanje ću prepustiti autoru članka, a ja ću samo najaviti kako ćemo upravo analize ekrana i kamere upravo s ovim modelom početi raditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!