Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Video prilog: LG-jev OLED TV – najbolja slika iz svakog kuta

Video prilog: LG-jev OLED TV – najbolja slika iz svakog kuta


lg-oled-tv-emmezeta

Brian Cooley sa CNET-a je jednom prilikom izjavio kako je OLED zapravo skraćenica od “Only Lawyers, Executives and Doctors”, odnosno samo za odvjetnike, direktore i doktore. OLED televizori kao nova referenca u kvaliteti slike pojavili su se krajem 2013. godine po cijeni od oko 70.000 kuna za 55″ dijagonalu, zbog čega je Cooleyev komentar tada i imao smisla. Danas su OLED TV-i mnogo pristupačniji (18.500,00 kn + za 55″), a od ove godine i u mnogo većem broju, ravni i u Ultra HD rezoluciji.

Ipak, mnogi ne znaju što točno jest OLED TV i koje su njegove prednosti u odnosu na sveprisutne LED LCD televizore. Kako bismo razjasnili o čemu se radi, napravili smo video prilog upravo na tu temu:

Dio video priloga sniman u Emmezeti na zagrebačkom Jankomiru. Više detalja o LG-jevim OLED televizorima možete pronaći na službenoj stranici >>

Recenzija 55EA980V OLED televizora >>


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

12 komentara

 1. Odličan video. Hvala!

 2. Haha-a ni sad oled tv nije nego za odvjetnike-dokore i odvjetnike.

 3. Odlično

 4. Ukoliko su glasine točne da kvaliteta slike na oled televizorima rapidno pada proporcionalno satima korištenja oled ostaje definitivno tv za bogatune, koji si mogu priuštiti takvu igračku, malo se poigrati i onda kupiti drugu.
  Za tv ovakvih karakteristika ja nebi žalio dati 20000kn,ali da kvaliteta slike bude postojana barem 6-7 godina

  • Evo moji dojmovi nakon skoro 5 mjeseci korištenja:

   1. Kvaliteta slike se u bilo kojem pogledu nije pogoršala, svjetlina i balans slike je jednako dobar kao i prvog dana.
   2. Tragova statične slike nema, a dosta često je povezan na PC ili media player sa statičnim dijelovima sučelja.
   3. Svakim danom mi se LCD-i sve manje sviđaju :).

   Budem ovih dana ponovno mjerio karakteristike slike u odnosu na stanje zabilježeno prije cca. 3 mjeseca pa ću onda imati i nekakve opipljive rezultate za usporedbu.

 5. To su govorili i za plazme,a ja znam neke Panasonic koje rade preko 10 godina i slika je odlična.

 6. Hvala Darco na trudu, rijetko se može naći bilo gdje ovakve recencije i detaljne analize, -samo tako nastavite.

 7. Hvala za trud Darko imenjače, zbilja se nadam na ću u slijedećih par godina nabaviti oled tv. Još kada bi konkurencija tj samsung panasonic, sony ili drugi predstavili svoje varijante oled televizora cijene bi brzo padale.
  Šta se tiče lcd-a nikada mi se nisu ni sviđali. Mane te tehnologije tj slab kontrast i vidljivi kut su me puno više smetale od relativno zagasite slike na plasmi ili raznoraznih mana crt debelih televizora. Baš sam si nabavio ovih dana polovan panasonic acuity 2 qintrix sr 36pd50. Ala sam se nateglio ja i kompić na drugi kat odnjeti..

  • Ja sam imao 32” verziju.Savršen tv,ali me koštao prestrašnih 13000 kn!!!Problem je nastao kad je došlo puno uređaja za spojit ga na njega(PS3,media player,snimač,dvb-t,B-net risever).Svi podržavaju HD,a TV ima samo SCART.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*