4K Ultra HDAudio-video uređajiPhilipsVijesti

Android u većini Philips televizora lineupa 2015.

philips-2015-lineup

Philips je otkrio detalje Ultra HD i Full HD televizora za tekuću godinu, među kojima se Android operativni sustav nalazi već od serije 5500 pa naviše.

Philips je prije više od godinu dana prvi puta najavio dolazak Android operativnog sustava u svoje televizore, što smo jedva dočekali s obzirom da je njihova postojeća platforma bila spora do granice neupotrebljivosti. Očito da je netko u Philipsu shvatio da Ambilight ne može biti jedina stavka na koju će kupci padati i da moderan televizor mora biti bolje zaokružena cjelina.

Iako su krajem prošle godine izašli modeli s Android operativnim sustavom, nisu prošli posebno zapaženo. Razlog je taj što su to bili modeli više i najviše klase, serije 7900, 8000 i 9000, a koje prosječan kupac zaobilazi zbog njihovih cijena. No, ove godine će se situacija promijeniti nabolje.

philips-6400-1
Philips 6400

Android će biti ugrađen u dvije trećine Philipsovog lineupa za 2015. godinu, počevši od modeal 5500 pa naviše. Model 5500 će biti dostupan u dijagonalama od 32 pa do 55 inča, imati će 8 GB internet memorije proširive vanjskim USB memorijama), a podržavati će sve Googleove servise poput Google Play Movies, Google Play Music, tražilice, YouTubea, te glasovno pretraživanje i Netflix. Dvojezgreni procesor će ga pogoniti, baš kao i slabiju 5300 seriju, a s kojom će dijeliti isti Pixel Plus HD procesor, Full HD LCD zaslon i Micro dimming zatamnjenje slike za bolji kontrast. Oba modela bi trebala imati i DVB-T i DVB-T2 prijamnike, uz one za kabelsku i satelitsku televiziju.

Stepenicu iznad nalazi se serija 6 u kojoj se posebno ističe Ultra HD model PUH6400, te PFH6500 model Full HD rezolucije. Oba modela će imati Android operativni sustav, Ambilight i 8 GB interne memorije. PUH6400 model će pogoniti nešto sofisticiraniji Pixel Plus Ultra HD procesor, no za razliku od PFH6500 modela neće imati podršku za 3D prikaz. PFH6500 model će podržavati aktivni 3D i posjedovati će 2D-u-3D konverziju sadržaja.

philips6500-2015
Philips 6500

U seriji 7000 su za sada poznati modeli PUS7100 i PUS7600, oba s Android operativnim sustavom i 16 GB internet memorije. Pogoniti će ih četverojezgreni procesor, za sliku će se brinuti Pixel Precise Ultra HD, a podržavati će i Ambilight (PUS7100 dvostrani, PUS7600 trostrani). Slabiji model će imati polarizacijski 3D prikaz, dok će jači imati aktivni 3D.

Svi Ultra HD modeli će podržavati HEVC, novi kodek za još učinkovitije komprimiranje sadržaja čije vrijeme tek dolazi. Uz modele serije 7 će dolaziti i napredniji daljinski upravljač s tipkovnicom, te kod PUS7600 modela i površinom osjetljivom na dodir i glasovnim kontrolama.

Novi modeli se očekuju na tržištu od travnja, a serije 8000 i 9000 će Philips već tradicionalno predstaviti u drugoj polovici godine.

philips-50002015specs

philips-60002015specs

philips-2015-uhd-specs

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Nadajmo se da su napokon rijesili ili izasli iz beta faze sa svojim katastrofalnim losim softwerima na svojim televizorima. Nisu im losi i slika im nije losa, ali software im je za osudu i to traje godinama.

  2. To se čeka i u tome je budućnost sa tisućama mogućnosti i rješenja. Ja sam u fazi čekanja poštenog STB-a sa Androidom…

    1. Bok. Pa imaš Mygica 1800e, vrhunski media player pogonjen androidom 4.4. Strašna stvar. Prikopčaš na TV i uživaš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!