4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG se fokusira na premium TV segment svojim Ultra HD i OLED modelima

lg-uhd-oled-launch-lineup

LG je predstavio liniju televizora za 2015. u Seulu te ujedno najavio svoju strategiju DUAL PREMIUM u okviru koje će se s ovom novom linijom fokusirati na tržište premium televizora. LG je uvjeren da će tako na ovom tržištu s OLED televizorima osigurati vodeću poziciju te istovremeno širiti veličinu segmenta premium TV-a kako bi stvorio više mogućnosti za svoje nove PRIME UHD televizore.

Dobavljač panela LG Electronicsa, LG Display, je u zadnjem kvartalu 2014. bio najveći dobavljač Ultra HD panela na svijetu, te je tako po prvi puta postao lider u tom sektoru. LG Display je tako zauzeo udio od čak 27.0 posto u globalnoj isporuci UHD TV panela s preko 1.86 milijuna jedinica, te je tako prestigao tajvanskog rivala Innolux Corp. (26.3 posto).  Samsung Display Co. je na trećem mjestu s 19.9 posto, navode rezultati DisplaySearcha.

Nova razina prikaza uz savršenu crnu i savršene boje

lg-oled-to-lcd-comparison

LG je predstavio niz novih OLED televizora, uključujući modele veličine 55, 65 i 77 inča sa zakrivljenim i ravnim zaslonima. Kompanija je predstavila i svoj ABCD koncept koji objedinjava glavne prednosti OLED tehnologije:

  • Kut (A: angle): uz LG-eve OLED televizore gledatelji uživaju u izvanrednoj kvaliteti slike čak i kad ne sjede ravno ispred zaslona.
  • Crna i boje (B: black; C: color): linija OLED televizora donosi nekoliko naprednih značajki za prikaz, uključujući LG-evu WRGB OLED tehnologiju. Zato je slika renderirana sa savršenom crnom, živim bojama i beskonačnim omjerom kontrasta.
  • Dizajn (D: design): LG-eva filozofija dizajna Art Slim fokusira se na stvaranje najtanjeg televizora uz zadržavanje jednostavne i čiste ukupne estetike.

oled-best-refined-design

Uz dobitnu kombinaciju superiornih tehnologija prikaza, LG-evi OLED televizori dobili su nagradu Best of CES u kategoriji televizora u siječnju. LG očekuje da će rasti prodaja njegovih OLED televizora kako sve više sadržaja visoke kvalitete bude dostupno. Da bi potrošačima osigurao veći izbor premium televizora, LG planira širiti svoju liniju OLED televizora u Koreji s 5 na 10 modela.

PRIME UHD televizori oživljavaju boje

LG 2015 TV Launch Event

LG-evi PRIME UHD televizori, koji su u rangu iznad tvrtkinih ULTRA HD televizora, dolaze sa značajkama kao što su tehnologija ColorPrime, ULTRA Luminance, 4K In-Plane Switching (IPS) panel i Prime Mastering Engine kako bi ponudili premium iskustvo gledanja nalik onome u kinu. LG-eva tehnologija ColorPrime povećava raspon boja koje se mogu prikazati na zaslonu pomoću različitih LED fosfornih boja, stvarajući veću dubinu i realističnost slike. Tehnologija ULTRA Luminance kontinuirano analizira najsvjetlije i najtamnije dijelove prikazanog sadržaja kako bi se poboljšale svjetlina i razlučivost. Opremljen LG-evim 4K IPS panelom, televizor renderira detaljne slike uz iznimno širok kut vidljivosti. Tu je i Prime Mastering Engine koji optimizira postavke televizora kako bi kvaliteta slike bila na premium razini.

LG-ev PRIME UHD televizor (model 55UF9500) dolazi s iznimno tankim UltraSlim Design zaslonom debljine svega 8,5 mm, dok debljina zaslona konkurentskih modela iznosi između 40 i 50 mm. LG-ev integrirani stalak Auditorium Stand ima metalik završnu obradu što odgovara okviru zaslona. Ovaj stalak ujedno funkcionira kao reflektor zvuka centraliziranog Harman/Kardon sustava zvuka.

Poboljšano korisničko iskustvo uz webOS 2.0

LG-eva nova platforma za pametne televizore webOS 2.0 nadograđena je verzija tvrtkinog uspješnog originalnog korisničkog sučelja webOS. WebOS je prvotno dizajniran u skladu s konceptom „Make TV Simple Again“ kako bi se suzbila frustracija korisnika zbog kompleksnih sustava izbornika. Pametni televizori s platformom webOS tako bi trebali dostići broj od 1 milijun prodanih primjeraka u prvoj polovici 2015.

Izvor: LG | Korea Herald

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

    1. Vidi, OLED za sada ide u PREMIUM televizore a današnji PREMIUM televizori su svi od reda 4K koji baš i nema mnogo smisla ispod 55 inča, tako da ne verujem da će uskoro OLED ići ispod 55 inča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!