CES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Novi predsjednik Uprave kompanije LG HE otkriva poslovnu strategiju za 2015.

Brian Kwon-ces-2015

LG Electronics je otkrio svoju poslovnu strategiju za potrošačku elektroniku u 2015. Na okruglom stolu za medije tijekom sajma CES Brian Kwon, novi predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment, govorio je o tvrtkinoj TV tehnologiji, proizvodima i marketinškim planovima za ovu godinu. Detalje donosimo u nastavku.

Odlučni smo stvoriti daljnji zamah rasta u segmentu nove generacije kućne zabave pružanjem inovativnih rješenja i usluga“, rekao je Kwon. „Podići ćemo brand LG na tržištima diljem svijeta razvijanjem raznolikih proizvoda svjetske klase, uključujući naše OLED i ULTRA HD televizore. Istovremeno, unaprijedit ćemo strategiju konvergencije što će nam omogućiti kretanje prema integraciji niza IoT (internet stvari) rješenja uz koja će naši potrošači povezivati svoje televizore s različitim uređajima još  jednostavnije.

Komentirajući trenutne uvjete na globalnom tržištu televizora, Kwon je istaknuo da će LG-ev fokus na konkurentnost proizvoda i cijena dovesti tvrtku u povoljniji položaj kad je riječ o konkurenciji iz Kine i zaštititi je od posljedica slabljenja japanskog jena. „Provodimo niz marketinških i proizvodnih strategija kako bismo bolje pozicionirali LG u okviru ovog intenzivnog natjecanja.

Kwon je naveo četiri krovne strategije osmišljene kako bi se učvrstila vodeća pozicija LG-a na tržištu kućne zabave:

(1) predvođenje globalnog tržišta OLED televizora,

(2) širenje penetracije na tržištu 4K ULTRA HD televizora,

(3) učvršćivanje vodeće pozicije u pružanju izvanrednog korisničkog iskustva,

(4) jačanje konkurentnosti linija IT i AV proizvoda.

Predvođenje globalnog tržišta OLED televizora

lg-oled-2015

U 2014. LG se fokusirao na stjecanje poslovnog zamaha i pozicioniranje u budućnosti aktivnim promicanjem naše flagship linije OLED televizora“, rekao je Kwon. „Ove godine namjeravamo značajno povećati tržišnu penetraciju LG-evih OLED televizora koji primaju izvanredne recenzije kao televizori nove generacije. LG OLED sinonim je za savršenu crnu, savršene boje i iskustvo gledanja koje oduzima dah. Ukupno, naša OLED tehnologija će nas tjerati naprijed kao pouzdanog lidera na globalnom tržištu premium televizora.

LG je predstavio prvi 4K OLED televizor u industriji u kolovozu 2014. Pokazujući svoje tehnološke mogućnosti i u 2015., tvrtka je na sajmu CES predstavila niz novih OLED televizora, uključujući modele od 77, 65 i 55 inča sa zakrivljenim, ravnim i fleksibilnim zaslonima. LG želi konsolidirati globalni sustav proizvodnje OLED-a u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Europi i Aziji. Kwon je istaknuo da želi povećati ulaganja tvrtke u OLED tehnologiju te da je sestrinska tvrtka LG Display već uložila 700 milijardi KRW u nadogradnju svojih proizvodnih pogona za proizvodnju većih OLED panela.

Istovremeno, LG je usmjeren na daljnje poboljšanje cjenovne konkurentnosti svojih OLED televizora putem sinergije među LG-evim podružnicama te poboljšanja komponenata i naprednih proizvodnih tehnologija, objasnio je Kwon. Ove aktivnosti će zajedno biti zaslužne za rast prodaje OLED televizora i omogućit će većem broju potrošača da dožive prednosti LG-eve OLED tehnologije putem alternativa na tržištu premium televizora. U međuvremenu, LG će širiti svoju liniju OLED TV-a, povećavati opskrbu kako bi zadovoljio zahtjeve tržišta te provoditi agresivnu marketinšku strategiju koja uključuje strateške saveze s ključnim maloprodajnim lancima u svakoj regiji.

Širenje penetracije na tržištu 4K ULTRA HD televizora

lg-ultra-hd-2014

Na sajmu CES 2015 LG predstavlja seriju ColorPrime televizora koja uključuje hvaljene 4K ULTRA HD televizore s poboljšanom reprodukcijom boja, iznimnim dizajnom, bogatim zvukom i novom, praktičnom platformom webOS 2.0. Serija ColorPrime uključuje i 4K ULTRA HD televizore s tehnologijom Quantum Dot koji dodatno potvrđuju LG-evu predanost pružanju najnaprednijih tehnologija potrošačima.

CES potrošačima pruža mogućnost za upoznavanje s ukupnom LG-evom linijom 4K ULTRA HD televizora“, rekao je Kwon. LG-eva proširena linija uključuje modele veličine od 40 do 105 inča, sa zakrivljenim i ravnim zaslonima. Svi ovi uređaji dolaze s inovativnim tehnologijama koje LG diferenciraju od drugih proizvođača.

Tako LG planira u kratkom vremenu povećati svoj udio na tržištu 4K ULTRA HD televizora u 2015. i nakon toga. Tvrtka ujedno nastoji ojačati svoje marketinške sposobnosti putem zajedničkih napora njenih podružnica koje pokrivaju sveobuhvatan niz poslovnih područja, uključujući istraživanje i razvoj, planiranje proizvoda, prodaju i marketing.

Izvanredno korisničko iskustvo uz webOS 2.0

LG_webOS
Predstavljanje LG-jevog webOS operativnog sustava na CES-u 2014.

LG-eva nova platforma za pametne televizore webOS 2.0, predstavljena na sajmu CES 2015, nadograđena je verzija tvrtkine originalne i vrlo uspješne platforme webOS. Kwon je rekao da ova najnovija platforma pomaže LG-u zadržati vodeću poziciju u pružanju izuzetnog korisničkog iskustva. webOS je originalno dizajniran u okviru koncepta „Make TV Simple Again“ kako bi se suzbile frustracije zbog kompleksnosti sustava, a LG-evi pametni televizori s ovom platformom bi u prvoj polovici 2015. trebali zabilježiti broj od 1 milijun prodanih primjeraka.

Jačanje konkurentnosti linija IT i AV proizvoda

U 2015. LG poduzima korake kako bi obnovio strukturu poslovanja u segmentu kućnih kina i videa i poboljšao profitabilnost. Ovi koraci uključuju jačanje marketinških aktivnosti za high-end monitore, kao što su 21:9 UltraWide monitori, zakrivljeni monitori i monitori s ULTRA HD zaslonom. LG će se također usredotočiti na poboljšanje zamaha rasta aktivnim promicanjem soundbarova i multi-room audio proizvoda koje neprestano stječu popularnost među potrošačima. Istovremeno, LG će i dalje tražiti nove poslovne mogućnosti na temelju vlastitih tehnoloških mogućnosti u IT konvergenciji i IoT inovacijama za pametan dom.

Za više informacija posjetite www.LGnewsroom.com/ces2015

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!