LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Brzi test: LG 47LB731V webOS 3D televizor

lg-lb731v

LG-jeva serija 7 za ovu godinu svedena je na samo jedan, odnosno dva modela: LB730V u srebrnoj boji i LB731V u srebrnoj boji sa smeđim detaljem duž donje linije okvira. LB730V je dostupan i u veličini od 65″, odnosno 165 cm, dok je LB731 dostupan najviše u veličini od 55″ (140 cm), a tu su još veličine od 47″ i 42″. Ostale specifikacije su podjednake tako da sve one značajke koje smo naveli u recenziji LB730V modela mogu se primijeniti i ovdje.

Specifikacije (specifications)

 lg-42lb730v-key-features

Specifikacije
Proizvođač LG Electronics
Model 42LB731V-ZD
Tehnologija prikaza LCD s direktno postavljenim LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (72 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV 3DTV (3D naočale u pakovanju)
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizirajući 3D prikaz
Osvježavanje zaslona 800 Hz
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Poljska

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Video prilog:

Kako se iz videa može vidjeti, LB731V koristi isti Cinema Screen dizajn vrlo tankog metalnog okvira srebrne boje i sjajan zaslon koji se dosta loše nosi s većom količinom ambijentalnog svjetla u prostoriji. Konkretan video je sniman u Technomarket trgovini i jasno se mogu vidjeti refleksije stropne rasvjete na zaslonu, posebno kod tamnijih scena. Kvaliteta izrade je jednako dobra kao i kod LB730V modela.

Smatramo da je LG trebao odabrati neku drugu boju kako bi se LB730V i LB731V modeli razlikovali jer se smeđa traka ispod ekrana ne ističe posebno i bez pomnije analize mnogi bi se mogli zapitati što je točno drugačije na ova dva modela. Varijanta u bijeloj boji okvira i postolja bi bila efektnija i vjerujemo da bi ovaj model dobio puno više pluseva kod naših boljih polovica, a koje nerijetko inzistiraju na televizorima bijele boje okvira.

lg-lb730-lb731-comparison
Nevjerojatna razlika u boji ova dva modela, zar ne?

Sve prednosti LG-jevog dobrog procesiranja vidljive su i na ovom modelu, te je slika bila oštra i bogata detaljima, pravilno se izvodila i nije bilo baš nikakvih minusa koji bi se posebno isticali. Efekt prljavog ekrana, negativna točka koju smo posebno dobro uočili kod testiranog 42LB730V modela ovdje nije bila toliko izražena u materijalima koje smo pogledali. Prikaz crne boje uz dovoljno osvjetljenja u prostoriji je dobar, no uz prigušenu rasvjetu crna boja djeluje sivkasto i jedino rješenje jest aktivacija lokalnog zatamnjenja. Lokalno zatamnjenje je i na ovom modelu podijeljeno na svega 15 zona i ne nudi dovoljno dobru lokalizaciju da bi zahtjevniji korisnici bili zadovoljni. Uz navedeno, u tamnijim scenama se slika dodatno prigušuje kako  bi se prikrili nedostaci IPS tehnologije, što je jedno moguće izbjeći potpunim gašenjem funkcije lokalnog zatamnjenja. Naša preporuka je poigrati se s tom opcijom i vidjeti koji režim rada vam najbolje odgovara.

Televizor posjeduje i TruMotion algoritam koji može kvalitetno očistiti sliku od zamućenja, sa ili bez “sapunica” efekta.

Uz televizor dolaze dva daljinska upravljača, ponovno oba u crnoj boji što opet smatramo da je moglo biti atraktivnije napravljeno pa da se isporučuje srebrna varijanta Magic Motion upravljača umjesto crne. U televizor je ugrađena webOS Smart platforma, a koja idealno funkcionira kada je povezana na internet. Veza na lokalnu mrežu i internet je moguća putem kabela ili bežično – u televizor je ugrađeni Wi-Fi adapter.

[review]

Više detalja o performansama možete pronaći u našem testu 42LB730V modela >>

LG 55LB731V, kao i druge modele iz LG-jeve ponude za 2014. godinu možete kupiti u Technomarketu >>

technomarket-logo

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

  1. Pozdrav..Darko,interesuje me vase mislenje i preporuku izmedju ova dva modela 47LA740 i 47LB731?Da li je boljaa varijanta uzeti stari model sa edge led ili noviji sa direkt led,odnosno,da li je toliko uocljivo probijanje pozadinskih dioda…?

  2. Postovani,

    spremam se kupiti novi TV, taj model LG 47 LB731V je po recenziji odlican izbor, no moja duljina gledanja iznosi cca.5,9m u dnevnom boravku,
    da li duljina odgovara modelu od 55″, ili nekia druga velicina ? VAS prijedlog-Hvala.

    jos nesto isplati li se kupiti tv 4K?, recimo LG 55 ub850v…., muci me ta rezolucija…sta se emitira…ko… cijena…isplati li se uopće dati 4-5 tisuca kuna vise? Pozz.

    1. Nemoj da bacas pare jer sa te daljine neces da primetis razliku izmedju full hd i 4K . Ako hoces da uzivas u filmovima nemoj ispod 55″ da uzimas …

  3. Pozz..imam tv lg 47 lb 731v i zanima me s kojim stickom ili vanjskom memorijom(proizvođač) mogu koristiti snimanje i gledanje istog na tv-u?lp hvala

  4. Imam ovaj tv i kada spojim preko skarta AV1 output – na liniju imam zvuk samo kad gledam TV programe ali kad odem na youtube ili neku drugu aplikaciju ili film sa stika, nema tona.

    Da li je tako na svim TV-ima? zna li netko?

    Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!