4K Ultra HDAudio-video uređajiPhilipsVijesti

Predstavljen Philipsov najbolji televizor za 2014. godinu – 65PUS9809

65PUS9809-philips

U uobičajenom ritmu predstavljanja cijelog lineupa osim vrhunca ponude, Philips je i ove godine detalje o svojem najnaprednijem modelu držao sve do sada u tajnosti. Sada znamo kako će novi model nositi oznaku 65PUS9809, biti će dostupan samo u veličini od 65″ (165 cm), te osim Android operativnog sustava krasiti će ga i Ultra HD rezolucija, te direktno postavljeno LED osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem u 144 zone. Zgodan detalj biti će i bežični subwoofer unutar ambalaže, a s kojim bi se trebalo zaokružiti vrhunsko audio-video iskustvo. TV na tržište stiže tijekom jeseni, a njegovo predstavljanje očekujemo u rujnu na IFA sajmu u Berlinu.

65PUS9809-philips-side
65PUS9809 – vrhunac Philipsove ponude televizora za 2014.

Zagreb, 11. srpnja 2014.– TP Vision, prvi europski TV brend koji je na tržište izbacio televizore sa sustavom AndroidTM, najavio je najnovije pojačanje u kategoriji UHD Ambilight televizora sa sustavom AndroidTM. Kategorija 65PUS9809 unaprijeđuje iskustvo gledanja televizora omogućujući vrlo brz i tečan rad. Certificiran od strane GoogleTM, lak pristup GoogleTM Play Store i postojećoj Philips Smart TV otvara širok raspon TV sadržaja, igara, aplikacija i usluga.

Osim toga, Philips  65PUS9809 pruža vrhunsku UHD kvalitetu slike – to se odnosi na prvoklasno Ultra Resoultion poboljšanje non-UHD  sadržaja te Micro Dimming Premium i Bright Pro za postizanje najvećeg mogućeg kontrasta. Kategorija 65PUS9809 će biti dostupna tijekom jeseni 2014. godine u Europi i u Rusiji.

Certificirani Android UHD TV

Kategorija Philips 65PUS9809 dolazi u paketu sa sustavom Android koji je u potpunosti integriran u TV. Certificiran od strane kompanije Google, ozbiljno unaprjeđuje iskustvo gledanja Smart televizora, nudeći pristup svim aplikacijama, uslugama i sadržaju u Google Play Store, što obogaćuje već postojeću Philips Smart TV ponudu.

Poboljšanje svih sadržaja na UHD kvalitetu

Philips UHD TV od 164cm (65’’) sadrži vrhunsku Ultra HD rezoluciju slike. Nagrađivani Perfect Pixel Ultra HD Engine digitalno prilagođava i optimizira kvalitetu slike kako bi omogućio prikazivanje sadržaja detaljnom i oštrijom slikom sa snažnijim kontrastom i dubljim detaljima. Sadrži naprednu Philips značajku Ultra Resolution, koja prikazuje non-UHD sadržaj jednako detaljno, jasno i oštro kao da je sniman u Ultra HD rezoluciji.

Najveći kontrast pomoću trenutno najnaprednije “dimming ” tehnologije

Bright Pro poboljšava kontrast svjetla dvostruko bolje nego što to standardna LED tehnologija može ostvariti. Bright Pro nudi živopisne slike stvarajući čiste, svijetle bijele i duboke, baršunasto crne nijanse pružajući sliku superiornog kontrasta, tijekom dana ili noći.

Nagrađivani Micro Dimming Premium dalje optimizira kontrast stvarajući dublje crne i svjetlije bijele boje. Precizno analizira svaku sliku i prilagođava LED pozadinsko osvjetljenje, podijeljeno u 144 zone.

Čisti dizajn upotpunjen tehnologijom Ambilight s četiri strane

Philips 65PUS9809 dolazi s vrlo tankim metalnim okvirom boje antracita koji okružuje zaslon promjera 164cm. Televizori je postavljen na osebujno dizajnirano postolje. Čisti dizajn televizora napravljen od autentičnih materijala vrhunske obrade, usklađen je s tehnologijom Ambilight s četiri strane koja projicira širok sjaj sa zaslona televizora na okolni zid.

Bežični subwoofer i pažljivo dizajnirani zvučnici za vrhunski zvuk

Kako bi ponudila ultimativni doživljaj gledanja televizije, serija Philips 9800 opremljena je s visokokvalitetnim akustičnim pojačanjem za moćan doživljaj ozvučenja. Bežični zvučnici koji dolaze u pakiranju mogu se postaviti izvan vidokruga, a nude vibrantan, prirodan i puni zvuk.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

11 komentara

  1. Kupio sam Darko 55HU7500. Sve je super, ali mi nije jasno zašto kada idem preko DLNA servera gledati neki film , taj film bude prvo u malome dijelu televizije, a ne otvara ga cijeloga pa kada ga uvečam onda je slika izobličena. Probao sam par severa instalirati na računalo, ali opet isto. Prije toga sam imao Samsung 55F6800 i sve je radilo ok.

  2. zdravo Darko, i ostali…jel mi moze neko pomoci oko odabira tv, izbor je pao na SAMSUNG 55H6500 ili SONY 55W805B, koji je bolji izbor mada oba proivodjaca nude uglavnom slicne stvari sa nekim izuzecima…i sta mislite o SAMSUNGU 50HU6900….hvala

    1. Samsung HU6900 po meni je cirkus od TV-a. Pokušaj da se širokim masama pruži mogućnost da imaju 4K TV već ove godine.
      Meni je ponuđen u zamjenu za TV koji sam vratio, pa sam ga detaljno istražio.

      Pročitaj recenziju http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu6900-201405233782.htm
      Dobio je 7/10.

      Nema 3D, ali je to najmanje važno. Važno, a i smješno je da ima samo 200 hz CMR, kao televizori donje srednje klase. Opet hz ne mora puno da se primjeti golim okom, ali ipak ima razlike između 200 hz i 1000 hz, koliko ima sljedeći Samsung TV HU7500. Kako HDTV kaže jako loše se nosi sa pokretnom rezolucijom. Za pare koji košta sljedeće godine biće garant dostupan 4k TV srednje klase. Ovo bi bilo najniža 4K klasa. osakaćen TV da bi bio jeftiniji. Ima i LG isto to – 49UB850, iako on nije baš tako loš po specifikacijama, ali je loš po kvaliteti slike, ako i Sony – 49X8505, za koji nisam siguran jer nisam čitao nijednu recenziju, ali i on ima samo 200 hz MF.
      Mislim da HU6900 ne vrijedi tih para nikako. ili uzmi FUL HD iz top klase ili sačekal sljedeću godinu za bolji 4k TV za te pare.

      Dilema između W805 i H6500 se svodi na malu razliku. Sony ima malo bolju sliku, a _Samsung bolju smart platformu i smart remote koji je baš dobar. E da, ono što sam ja baš primjetio jeste da Samsung ima svjetliju sliku od Sonija.

  3. hvala, druze..znatno si mi pomogao oko iskljucenja 4K samsungai ali se jos premisljam izmedju SONY i drugog SAMSUNGA, imam sony kuci vec 5 godina i vrlo sam zadovoljan , slika mu je ekstra i takav je fabricki.. e sada izmedju ova dva modela je i dalje dilema.. sta je po tebi bolji izbor..hvala.poz

    1. Ako ti nešto znači , bio u sličnoj dilemi SAMSUNG UE40F6500 vs SONY KDL-42W706.
      Izabrao SAMSUNG , a sad bi verovatno drugacije izabrao….

      Ako je kvalitet 2D slike priortet onda SONY DEFINITIVNO BEZ RAZMIŠLJANJA , a ako ostalo ulazi u obzir moraćeš da sabiraš i oduzimaš da bi odlučio. Nešto dobiješ – nešto izgubiš….

      1. kako ne znaci, svaki savet je dobar.. na kraju krajeva svaki tv uglavnim sluzi za gledanje programa, a tek za onda za internet, ako imas vremena.. tako da cu nejvarovatnije uzeti SONY, jer je tv prioritet a tek onda internet…hvala jos jednom…

        1. Moj savjet, a i pravilo kojeg ću se ubuduće držati, jeste da tražim da mi raspakuju i dozovole da testiram TV koji će mi biti isporučen. Platio bih više u radnji koja mi to omogućava. Želim testirati TV prije isporuke, da provjerim ima li mrtvih/zaglavljenih pixela, značajnijeg light bleedinga, DSE, bandinga i svega onog što je slabost svakog LCD-a samo je pitanje koliko će baš tvoj primjerak biti unesrećen tim problemima koji ne spadaju u garanciju.
          Ili kupi tamo gdje omogućavaju povrat robe u određenom roku bez pitanja.

          Vjeruj, ako si imalo kao ja, znači da ti te nesavršenosti smetaju, nećeš biti zadovoljan za svoje pare bez obzira koji si TV kupio. A svi proizvođači su manje više podložni tome, bez obzira radilo se o najjeftinijim TV-ima do zakrivljenih 4k ili OLED televizira. Posebno u ovoj godini svetskog prventsva, gdje se čini da su televizori proizvedeni nabrzinu zbog velike potraže i quality control je otišao u pm.

          1. ok, razumeo te..problem je u tome sto zelim kupiti tv koji je uvezen iz Madjarske , jer su dosta jeftiniji nego kod nas, a s obzirom da ne uvozim tv sam,tesko je izvesti i sam probati tv, nego se svodi na “poverenje” prodavca i citanje komentara vec sadasnjih korisnika, a sa navdnim garancijama koje pruza sam prodavac.. inace nisam toliko strucan poznavalac te tehnologije i tih mana koji imaju LCD, sem onoga sto procitam ovde, na sta mi i ti odgovorio..bitno mi je da je tv ok, da ima dobru sliku, e sada koliko ce da se na njemu koristi internet je pitanje..mada meni vise privlaci SONY jer sam vec korinik jednog njihovog tv i vrlo sam zadovoljan..mada i SONY ima internet samo sto nije tako dobro odradjen kao kod SAMSUNGA, ali to mi nije bitno, vec slika…mada DARKO napisao da i jedan i drugi daju dobru sliku kada se dobro odradi kalibracija…poz

            1. Veruj probao sam gomilu podesavanja za moj ue40f6500 i nema sanse da kalibriran daje bolju sliku nego SONY (706 model) na fabrickim podesavanjima.

              Najbolje bi bilo da ako u nekoj radnji imas i jedan i drugi model prikacen na neku “kablovsku” ,a ne sa nekog promo DVD , pa da direktno uporedis kvalitet slike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!