Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Južna Koreja će razvijati tehnologiju zaslona zajedno sa Samsungom i LG-jem

Južna Koreja će razvijati tehnologiju zaslona zajedno sa Samsungom i LG-jem

samsung-hu6900-uhd

Južnokorejska vlada je u srijedu potpisala sporazum s dva najveća proizvođača panela kako bi zajedničkim snagama razvijali naprednije tehnologije s investicijama od 30 milijardi wona (oko 29.6 milijuna am. dolara) u periodu od idućih 5 godina.

Kroz potpisani sporazum sa Samsung Displayem i LG Displayem, tri će se strane koncentrirati na razvoj vlastitih tehnologija za nove zaslone i buduća tržišta. Prema Ministarstvu trgovine, industrije i energije, to znači promjena fokusa na proizvode za brzu komercijalizaciju.

Zasloni su jedan od glavnih izvoznih proizvoda Južne Koreje, a koja je samo u prvoj polovici godine isporučila 12.2 milijarde am. dolara vrijedne zaslone od tekućih kristala (LCD), što čini 4.3% ukupnog izvoza za taj period.

Osim LCD zaslona, a koje Samsung Display i LG Display prodaju proizvođačima u Japanu, Kini i na drugim tržištima, od ove se godine izvoze i OLED zasloni. U budućnosti bi to mogli biti i zasloni temeljeni na Quantum Dot (QD) tehnologiji, što samo potvrđuje snagu Južne Koreje na globalnom tržištu.

Izvor: Korea Herald

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung2020-tv-1

Samsung Display gasi proizvodnju LCD panela do kraja 2020.

Samsung Display Solutions, dio Samsung grupacije koja se bavi razvojem i proizvodnjom panela, planira do ...

Samsung je prodao preko 5 milijuna televizora iz QLED serije u 2019. godini, najava QD panela

Najveći proizvođač televizora na svijetu, Samsung Electronics, prošle je godine prodao oko 5.4 milijuna televizora ...