KinoProjektoriVijesti

4K rezolucija i 60 sličica u sekundi stižu u CineStar kina

 barco-alchemy-cinestar

Velika slika na kino platnima od ovog će četvrtka postati naočigled oštrija jer 4K projekcije postaju stvarnost. CineStar Novi Zagreb, dvorana 7, u kojoj je već instalirana najnovija tehnologija zvuka Auro 3D u kojoj zvuk dolazi iz čak 11 kanala/smjerova, od četvrtka postaje i 4K dvorana. Podjetimo 4K rezolucija nudi četiri puta više od 2K rezolucije, danas standardne u digitalnim kino dvoranama, a mogućnost prikazivanja sadržaja u čak 60 sličica u sekundi učiniti će sve sadržaje još detaljnijima bez obzira koliko brza scena bila.

CineStar Cinemas neprekidno unaprijeđuje svoju tehnologiju, kako zvuka tako i slike, pa je 4K bio korak koji smo oduvijek planirali napraviti. Čim je naš partner Barco bio spreman, mi smo jedni od prvih u svijetu implementi­rali 4K tehnologiju. Vjerujemo da će zaljubljenici u film prepoznati ovu no­vost i sa zadovoljstvom pogledati filmove u 4K tehnologiji! izjavio je član Uprave Blitz-CineStara Damir Milinić.

cinestar-barco-4k

Globalni tržišni predvodnik u tehnologiji za kinoprojekcije Barco ponosno je najavio revolucionarni dodatak svom portfelju vodećih digitalnih kinoprojek­tora. Nova generacija integriranih i dugotrajnih projektora Barco Alchemy spaja funkcionalnosti medijskih poslužitelja s elektronikom kinoprocesiranja. Moćni 4K projektori Barco Alchemy prvi su prikazali 4K filmove brzinom od 60 kadrova u sekundi te 4K 3D sadržaje u jednom projektoru.

Što je 4K?

4K je profesionalni standard koji označava rezoluciju slike od 4096 piksela u 2160 linija, za razliku od Ultra HD standarda s 3840 piksela u 2160 linija. U oba slučaja slika je izrazito bogata detaljima i oštra čak i na vrlo velikim ekranima, odnosno kino platnima.

Stalni razvoj novih tehnologija istaknuo je i Todd Hoddick, potpredsjednik kompanije Barco zadužen za digitalno kino.

Kao globalni predvodnik na tržištu projektora u industriji digitalnih kina, duž­ni smo nastaviti s inovacijama za korisnike koji trenutno koriste našu tehno­logiju. Stoga smo uzbuđeni jer predstavljamo još jednu revolucionarnu teh­nologiju koja omogućuje prikazivanje 4K 3D i 4K sadržaja brzinom od 60 ka­drova u sekundi, iako su mnogi tvrdili kako to nije moguće ostvariti.

DP4K-32B-barco
Barco Alchemy DP4K-23B projektor 4K rezolucije

Prvi film koji će posjetitelji moći pogledati u 4K tehnologiji je napeti američki nadnaravni triler Izbavi Nas od Zla  (Deliver Us From Evil), inspiriran knji­gom o istinitim događajima u New Yorku, s fantastičnim Ericom Banom u glavnoj ulozi. U filmu policajac, Ralph Sarchie, boreći se s osobnim problemima, započinje istraživati seriju neobjašnjivih zločina u New Yorku. Uskoro udružuje snage s nekonvencionalnim svećenikom (Edgar Ramírez), koji je stručnjak za rituale egzorcizma, kako bi se zajedničkim snagama borili protiv zastrašujućih demonskih pojava koje teroriziraju njihov grad.

U neslužbenom razgovoru s PR menadžericom iz Blitz-Cinestara doznali smo kako se za sada ne planira postavljanje 4K projektora u ostale dvorane. 4K projektor je već instaliran tamo neko vrijeme, no ovo film Izbavi Nas od Zla je prvi koji će se prikazivati u 4K rezoluciji. Nadamo se da će ih biti sve više i da ćemo u njima još više uživati.

Izvor: Blitz-Cinestar

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. prije par godina redovito sam išao u kino,ali su bezobrazno digli cijene karata ,tako da mi je svejedno dali će uvesti 8k rezoluciju ako su karte preskupe

  2. Vjerujem da cemo na portalu dobiti i review projekcije “Deliver Us From Evil” i usporedbu sa 2K rezolucijom, jel’da? :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!