Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Novi AOC monitori velikog formata

Novi AOC monitori velikog formata


aoc-m2870Vq

Tajvanska kompanija AOC, a koja se nalazi u vlasništvu kineskog TPV Technologiesa, lansirala je na tržište dva nova ValueLine LCD monitora 71,1 cm (28″) velike dijagonale i 16:9 formata slike. Modeli m2870Vhe, odnosno m2870Vq koriste MVA panel visokog kontrasta od 3.000:1, te posjeduju malo vrijeme odziva od 5 ms. Oba modela dolaze opremljeni s D-Sub, DVI i HDMI priključcima omogučujući analogni i digitalni ulaz, dok jači model posjeduje i DisplayPort te stereo zvučnike. Oba modela su već dostupna kod distributera po cijeni od 2471,25 kn za slabiji, odnosno 2567,50 kn za jači model.

Novi AOC monitori također misle i na racionalnu potrošnju energije jer dolaze s “e-Saver” i “Eco Mode” postavkama, a i-Menu omogućuje njihovo jednostavno mijenjanje pomoću miša. Kako bi korisnici u potpunosti iskoristili sve prednosti ovih 28-inčnih monitora brine se program “Screen +” koji omogućuje podjelu zaslona na četiri pojedinačna prozora koja su dostupna putem prečaca na tipkovnici.

Što se energetske održivosi tiče, oba modela koriste energetski učinkovito LED pozadinsko osvjetljenje čime ispunjavaju stroge certifikate održivosti poput TCO 6.0 ili Energy Star 6.0.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*