4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG zadovoljan prodajom novih Ultra HD televizora

 lg-ultra-hd-2014

LG Electronics, jedan od vodećih proizvođača uređaja za potrošačko tržište, u nedjelju je objavio dobre prodajne rezultate svojih novih Ultra HD televizora dijagonala 49″, 55″ i 65″. Kompanija je 28. ožujka započela s prodajom novih modela i do danas ih je prodano čak 900, od čega polovica otpada na najmanji, 49″ model.  Jedan od razloga dobre prodaje najmanjeg modela je u njegovoj relativno pristupačnoj cijeni od 2.9 milijuna wona (oko 15.500,00 kn), čime je zanimljiv ne samo onima koji žele novi televizor za dnevni boravak, već i za one koji žele Ultra HD televizor koristiti kao PC monitor.

Ultra HD je video format koji je predložila japanska javna televizijska mreža NHK. a definirala i odobrila Internacionalna Telekomunikacijska Zajednica (ITU). 17. listopada 2012. godine je Udruženje za Potrošačku Elektroniku (CEA) službeno objavila kako će termin “Ultra HD” biti korišten na svim zaslonima koji imaju format slike 16×9 i barem jedan digitalni priključak koji može poslati rezoluciju od minimalno 3840×2160 piksela. Više o Ultra HD-u možete saznati u članku “Što je Ultra HD?“, kao i u video prilogu “Zašto Ultra HD?“.

LG je još prošle godine predstavio Ultra HD televizore dijagonala od 55″ pa do 84″, temeljenih na “plane switching panel” matricama preciznih boja i širokog kuta gledanja. Televizori su također opremljeni Cinema 3D polarizacijskim 3D prikazom koji u kombinaciji s Ultra HD panelom velike svjetline pruža detaljnu i dovoljno svijetlu trodimenzionalnu sliku.



lg-ultra-hd-2
Izvor: LG Electronics

Kompanija je također najavila lansiranje novih modela dijagonala 79″ i 84″ do kraja prve polovice godine kako bi zadovoljila širi raspon kupaca.

Izvori: Korea Herald / LG Korea

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. LG webOS Smart 42LB650V
    SONY LED Smart TV42W706B

    Možete li mi pomoći da se odlučim za jedan od ova dva modela, koji je po vama bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!