4K Ultra HDAnalize tržištaVijesti

Južna Koreja brzo sustiže Tajvan u proizvodnji Ultra HD panela

lg-ultrahd-oled-77EC9800

Južna Koreja brzo širi svoju prisutnost u globalnoj industriji Ultra HD zaslona i tehnologije u zadnjih pola godine, te se tako približava Tajvanu. Tajvanska industrija trenutno drži oko polovicu UHD tržišta cijelog svijeta, objavljeno je na Korea Heraldu.

Četvrta po veličini azijska ekonomija je tako zauzela 33.2% globalnog UHD tržišta u mjesecu veljači, što je strelovito povećanje u odnosu na samo 6.2 % u mjesecu srpnju prošle godine, navodi se u izvještaju DisplaySearcha. Tajvan je najveći proizvođač UHD panela na svijetu sa čak 85.3 % udjela u srpnju prošle godine, a čiji je udio pao na 52.8 % prošlog mjeseca.

auo-taiwan-uhd
Tajvan drži polovicu globalnog UHD tržišta, no pitanje je koliko će dugo tako ostati?

Kineski proizvođači imaju 11.5% udjela na globalnom tržištu, a iza njih se nalazi Japan sa svega 2.5%, također se navodi u izvješću.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Dobar dan
    Dali bi vi mogli riješiti nešto što sam saznao u voih nekoliko dana. Prošle godine pod kraj sam lupio televizor LG39LN575S i osim uskog kuta gledanja što sam znao sam zadovoljan. A onda problem. Želim snimati sa televizora jer imam tu opciju. Kupio 32GB stik ali ne ide. Onda nazvao LG Hrvatska i od njih dobio odgovor koji me je razočarao. Da bi snimao moram kupiti externi hard disk od 40-2000 GB. Dosada sve u redu ali kada su rekli da smije biti samo USB 2.0 nakon pretraživanja petnaest trgovina u Zagrebu sam odustao jer imaju samo USB 3.0 koji televizor ne prepoznaje. Isprobano. Prosto ne vjerujem da jedna od najjačih firmi na svijetu ugrađuje u nove televizire zastarjelu tehnologiju. Da barem daju mogućnost softverske nadogranje. A onda sam nazivao druge firme i rezultat je isti što je više nego katastrofalno. Molba je dali je taj problem riješiv i kako.

    Hvala i pozdrav

  2. g. Darko prije par minuta su me nazvali iz LG Hrvatska i rekli da su im stručnjaci valjda sa istoka rekli da se može spojiti i USB3.0 i da radi. Možda moje spajanje nije uspjelo jer mi je prijatelj spojio SSD disk. Na kraju da kažem da su se zahvaljivali jer su i oni dobili informaciju koju nisu imali.

    Pozdrav

    1. Pozdrav,

      Koliko se sjećam tijekom testiranja navedenog modela sam spajao USB 3.0 tvrdi disk od 500 GB i radio mi je normalno. USB 3.0 je povratno kompatibilan s USB 2.0 priključcima tako da problema ne bi trebalo biti. Možete probati prijateljev disk ili neki drugi isprobati radi li?

  3. Hvala na odgovoru. Ja sam probao sa USB 3.0 stikom i nije radilo. Onda sam nazvao LG Hrvatska i dobio informaciju da mora biti USB 2.0. da bi me naknadno nazvali i rekli da može i USB 3,0. Imam još jedan problem a to je opet njihova informacija da disk smije trošiti maksimalno 500 miliampera ili mora imati vanjsko napajanje. Nažalost tražim takav disk a nemogu ga naći. Prodavaonice nemaju pojma o tom podatku. Trebam 2.5 cola disk 500 GB, USB 3.0 koji troši manje od 500 miliampera i pitam se gdje ga naći. Možete mi reći koji ste vi koristili.

    Unaprijed hvala i pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!