4K Ultra HDUltra HD servisiVijesti

Vonetize započinje s Ultra HD internet servisom

vonetize-4k

Američka tvrtka Vonetize, specijalizirana za Smart TV aplikacije i video-na-zahtjev servise, od ovog bi tjedna trebala započeti s emitiranjem filmova u Ultra HD  rezoluciji. Aplikacija bi se trebala pojaviti najprije na Samsungovim televizorima, a zatim i na ostalim uređajima koji podržavaju Ultra HD rezoluciju. Vonetize lansira servis kako bi konkurirao mnogo poznatijem Netflixu, a koji bi Ultra HD sadržaje trebao početi emitirati uskoro, usporedno s izlaskom novih UHD televizora za 2014. godinu. Obje kompanije će svoje sadržaje kodirati u vrlo učinkovit HEVC H.265 sustav kodiranja, a propusnost bi se trebala kretati oko 16 Mbit/s. Za usporedbu, Netflixov šalje Full HD sadržaje u najviše 5.8 Mbit/s (H.264, VC-1).

Sadržaji na Vonetizeovom UHD kanalu bi trebali biti kvalitetni s obzirom da ima licence vodećih holivudskih studija poput Disneya, Warner Brosa, Miramaxa i ostalih. UHD sadržaji bi se također trebali naći i u postojećim uslugama poput servisa Total Music, Planet Knowledge, Baby Channel, Bollywood Channel, kao i u premium video-na-zahtjev servisu SmartVOD.

Očekivano, Vonetize aplikacija nije dostupna kod nas, što smo provjerili  na Samsungovom 55F9000 Ultra HD televizoru. Za sada nije poznato kada bi se Vonetize trebao pojaviti na tržištima van SAD-a, no nadamo se da će UHD sadržaji naći put i do naše regije.

vonetize-f9000

 

Ultra HD sadržaje definitivno možemo najprije očekivati da će stići upravo putem ovakvih servisa, odnosno putem interneta. Jedini problem koji trenutno vidimo s takvim načinom distribucije jest prosječna brzina internet veze u našim domovima, a zbog koje bismo mogli duže gledati “Buffering” ili “Loading” natpis nego sam sadržaj koji smo odlučili pogledati.

Izvori: Vonetize  / Pocket-Lint

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Problem bi mogao biti i promet,jer danas reklamirani flat-rate nije nigdje 100% flat.Uvijek ima neka fer-use klauzula,a u ovom slučaju govorimo o ogromnim količinama prometa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!