Naslovnica » Filmovi » Gravitacija sasvim zasluženo osvojila čak 7 nagrada Oscar

Gravitacija sasvim zasluženo osvojila čak 7 nagrada Oscar


 gravity-header

Tehnički i redateljski inovativna Gravitacija Alfonsa Cuaróna, sa sedam osvojenih Zlatnih kipića najuspješniji je film 86. po redu dodjele filmskih nagrada Oscar. Američka akademija Gravitaciju je nagradila za najbolju režiju, mon­tažu, fotografiju, originalnu glazbu, zvuk, montažu zvuka i vizualne efekte.

Film u kojem su u glavnim ulogama Sandra Bullock i George Clooney bio je nominiran za ukupno 10 Oscara, a koliki je trud uložen u njegovo nasta­janje ispričao je friški oskarovac Alfonso Cuarón kojem se na kraju sve to višestruko vratilo.

Sasvim očekivano Gravitacija je osvojila nagrade i tehničkim kategorijama, posebno kada pogledate video u kojem se otkriva količina računalne grafike koju nije moguće razlikovati od stvarnih snimaka, čak ni kada se film gleda u HD rezoluciji.  Video prilog u nastavku otkiva upravo to:

Steve Price je također odradio izvrstan posao s glazbenom podlogom filma i njenim naglim prijelazima iz velike glasnoće u potpunu tišinu, što u kombinaciji s dinamičnim efektima predstavlja još jednu originalnu stavku ovog filma.

Ako želite pogledati Gravitaciju u vlastitom kućnom kinu, preporučujemo Blu-ray ili 3D Blu-ray izdanja, a koja kod nas možete kupiti po cijeni od 169,00, odnosno 199,00 kn.

gravity-blu-ray-disc

Recenzija filma >>


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Jedan komentar

  1. film je ništa posebno,vizualno je dojmljiv ali je radnja filma dosadna

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*