Audio-video uređajiSamsung ElectronicsVijesti

Samsung će lansirati plazma televizore u 2014.

samsung-h5000

Na veselje svih ljubitelja plazma televizora, Samsung Electronics je objavio detalje prve plazme koju će lansirati ove godine – 64″ modela serije H5000. Iako nije predstavio niti jedan novi model na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu, glasine su se ipak pokazale istinite i LG Electronics neće biti jedina kompanija s novim plazma televizora za ovu godinu.

Novi model je najavljen za tržište SAD-a u 64″ (162 cm) varijanti, a čija preporučena cijena iznosi 1.399,99 am. dolara. Osnovne karakteristike ne razlikuju ovaj model od onog prošlogodišnjeg, pa je tu ponovno PDP panel pune HD razlučivosti, Clear Image zaslon sa 600 Hz Subfield pogonom i podrška za širok raspon boja (Wide Color Enhancer Plus).  Prošlogodišnji F5500 model koji smo testirali nije imao nikakav filter protiv refleksija ambijentalnog svjetla, a među specifikacijama nismo pronašli ništa što bi ukazivalo na implementaciju istog na novom modelu.

Dizajn također nije doživio baš nikakve promjene, te je očigledno kako Samsung lansira ovaj proizvod u prvom redu da konkurira LG-ju, a koji je istaknuo kako će njegovi modeli biti orijentirani budget klasu s dobrim omjerom uloženo-dobiveno. Osim toga, zbog izlaska Panasonica s tržišta plazmi, potrebno je nekako dočekati kupce koji žele televizor sa svim onim prednostima plazme, a da pritom ne kupuju “stare” prošlogodišnje modele konkurentskih tvrtki.

Dostupnost na europskom tržištu za sada nije poznata, kao što nije službeno potvrđen niti jedan drugi plazma model iz Samsunga. Nagađa se kako bi se trebao pojaviti novi model serije H7000, a koji bi dijelio prednosti izvrsnog prošlogodišnjeg modela F8500, no s manje naprednih funkcija i s povoljnijom cijenom.

samsung-f8500-plasma
Samsungova F8500 plazma najbolja je koju je kompanija do danas izbacila na tržište, a biti će aktualna i ove godine

U svakom slučaju, tržište plazmi će se održati i ove godine, no po svemu sudeći ona će biti posljednja za ovu tehnologiju koja će zauvijek ostati u srcima videofila.

Izvori: HDTVtest, Samsung USA

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Poštovani,što kupiti kad su dobre plazme nestale.Trebam veličinu 60-65 inča do 15000 kn.Da li je dobar izbor samsung ps64f5000 ili lg 60pb660.TV koristim uglavnom za gledanje Hrvatskog sd programa.Da li i jedan led može tako dobro procesuirati sd signal da gledanje sd programa bude ugodno kao na plazmama.
    zahvaljujem

    1. Pozdrav,

      Pravilno podešen LCD može sasvim solidno prikazivati SD signal ako je isti kvalitetniji – no na veličinama koje spominjete teško da i plazma može prikazati impresivno tako malu rezoluciju signala. Zbog toga se i uvodi Ultra HD jer u tom segmentu čak i Blu-ray Full HD materijali nisu idealno oštri.

      U cjenovnom segmentu koji Vas zanima vidim da se još pokoji primjerak vrhunskih Panasonic plazmi može naći, npr. Panasonic TX-P65ST50E za cca. 12 000 kuna. Kao alternativu pogledajte Sony 3D televizor KDL-60W855BBAEP – oko 14.000 kuna.

      1. Postovani,zahvaljujem na odgovoru.Bio bih vam neizmjerno zahvalan ako bi mi mogli kazati gdje mogu kupiti navedeni Panasonic jer ja ga ne mogu nigdje pronaci,a Panasonic plazma je uvijek bio moj prvi izbor
        Zahvaljujem na ljubaznosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!