Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung predstavio prvi na svijetu zakrivljeni LCD monitor

Samsung predstavio prvi na svijetu zakrivljeni LCD monitor


samsung-curved-lcd-monitor

Da trend zakrivljenih ekrana nije samo u domeni televizora velikih dijagonala, pokazao je Samsung s “prvim na svijetu” zakrivljenim monitorom. Monitor ima dijagonalu od 27″ sa “samo” Full HD razlučivošću i priključcima koji uključuju dva HDMI-ja i jedan DisplayPort. Odziv ekrana iznosi 5 ms.

Zakrivljenost ekrana nije velika ako je suditi prema fotografijama, no ono što jest sigurno je namjena ovakvih modela. Igranje, zabava i multimedija, dok ozbiljniji rad, posebno u domeni CAD-a i poslova vezanih za grafiku možemo zaboraviti. Zbog zakrivljenosti ekrana ravne linije se neće takve doimati na ekranu, a isto tako se i proporcije objekata mogu razlikovati ovisno o udaljenosti i kutu gledanja na ekran.

No, vjerujemo da je pravi gušt igrati se na ovakvom ekranu, a još bolje na tri istovremeno kako pokazuje prezenter na slici gore.

Izvor: HardwareZone


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*