Naslovnica » Vijesti » 4K Ultra HD » Seiki predstavio HDMI kabel sa skaliranjem slike na Ultra HD 4K rezoluciju

Seiki predstavio HDMI kabel sa skaliranjem slike na Ultra HD 4K rezoluciju


seiki-u-vision-cable

Kineski Seiki, nepoznata kompanija u našim krajevima no od prošle godine popularna na tržištu SAD-a zbog predstavljanja jednog od najjeftinijih Ultra HD televizora uopće, CES sajam je iskoristila za predstavljanje posebnog HDMI kabela. U-Vision je poseban HDMI kabel koji u sebi posjeduje Technicolorov 4K-certificiranu tehnologiju za obradu videa, a koja jamči najbolji prikaz bridova, smanjenje šuma i isticanje detalja.

Za obradu signala se brine integrirani Marseille Networks VTV-1222 čip, a koji se napaja putem USB priključka koji je također integriran na ovaj kabel. Kabel je namijenjen korisnicima Ultra HD televizora koji nisu zadovoljni sa skaliranjem Full HD i nižih rezolucija, te bi u tom pogledu ovaj kabel mogao biti zanimljivo rješenje. Technicolorov logotip zasigurno ulijeva povjerenje u proizvod, premda se to ne može reći i za Seikijev Ultra HD televizor koji su neki od recenzenata u SAD-u ocijenili kao ispodprosječnim po pitanju kvalitete slike, te kao jedinu prednosti navodili puno piksela za malo novaca.

Kabel podržava Ultra HD rezoluciju do 30 Hz, što znači da je kompatibilan s Ultra HD televizorima koji ne posjeduju HDMI 2.0 sučelje i veći broj sličica u sekundi materijala 4K rezolucije. Cijena kabela u SAD-u će iznositi 40 am. dolara.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*