FilmoviZanimljivosti

Za potrebe snimanja filma Interstellar, Nolan montirao IMAX kameru na avion

imax-camera-learjet

Christopher Nolan voli snimati s IMAX kamerama, te njima postiže fantastične rezultate. Sjetimo se samo mnogobrojnih kadrova koji oduzimaju dah u trilogiji Viteza Tame i jasno je kako s velikim nestrpljenjem očekujemo Nolanov novi film Interstellar, a koji je također sniman glomaznim i bučnim kamerama. Fotografije koje je objavio Collider pokazuju jednu takvu kameru montiranu na sam početak Learjet aviona, što možda nije najpametniji potez s obzirom na skupocjenost i ograničeni broj takvih kamera, no ne sumnjamo da će snimke oduzimati dah.

Interstellar je film koji je nekoliko puta odgađan i čiji su detalji radnje do danas ostali tajnoviti. Sve što se o radnji zna jest da će uključivati “grupu istraživača koji će iskoristiti novootkrivenu crvotočinu kako bi zaobišli ograničenja ljudskog putovanja kroz svemir i proputovali kroz velike udaljenosti međuzvjezdanog prostora”.  Redatelj filma je svojevremeno trebao biti Steven Spielberg, no otkako je to mjesto preuzeo Nolan, čini se da Spielberg više nije povezan s projektom. U filmu će se pojaviti mnogi poznati glumci uključujući Matthewa McConaugheya, Anne Hathaway, Jessicu Chastain, Matta Damona i Michael Cainea. Interstellar u kina dolazi za nešto manje od godinu dana, 7. studenog 2014. godine.

interstellar-imax-camera-learjet-set-photo-1
Sve za sjajan kadar – montaža IMAX kamere na avion.

Izvor: Collider

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!