Naslovnica » Filmovi » DVD i Blu-ray recenzije » Mamurluk 3 (Hangover 3) 2D Blu-ray [2013] recenzija

Mamurluk 3 (Hangover 3) 2D Blu-ray [2013] recenzija


hangover-3-header

Continental Film donosi treći i posljednji nastavak trilogije Mamurluk u vrhunskoj HD razlučivosti na Blu-ray medij. Ovoga puta nema vjenčanja, a nema ni momačke večeri. Što bi moglo poći po zlu? U filmu su ponovno Alan i Chow, tako da ne treba puno nagađati da je zabava i ovoga puta zagarantirana, a kako izgleda i zvuči u visokoj rezoluciji, otkrili smo detaljnije u nastavku.

Foršpan (trailer)

Osnovne informacije

Žanr: komedija

Godina izlaska (kino): 2013.

Godina izlaska (testirano izdanje): 2013.

Redatelj: Todd Philips

Glume:  Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha

IMDb ocjena:

The Hangover Part III (2013) on IMDb

Sinopsis:

Dvije godine nakon Tajlanda, Leslie Chow je u zatvoru, dok ostatak društva živi ugodnim životom…. Sve biva tako dok Alan ne prestane uzimati svoje lijekove…

Tehnički podaci Blu-ray izdanja:

Broj diskova 1
Veličina na disku – film 30.6 GB*
Trajanje 94 min
Video 16×9, 2.40:1
Sustav kodiranja MPEG-4 AVC
Audio
 • engleski DTS-HD Master Audio 5.1
 • engleski, talijanski, njemački, španjolski i francuski Dolby Digital 5.1
Podnaslovi hrvatski, engleski, slovenski, hebrejski, arapski, švedski, španjolski, norveški, korejski, talijanski, islandski, njemački, francuski, finski, nizozemski i danski
Dodatni sadržaji da

* napomena: najveći kapacitet dvoslojnog Blu-ray diska iznosi 46.6 GB, odnosno 50 050 039 808 bajtova. Izdanje dolazi na dvoslojnom Blu-ray disku.

Izbornici

hangover-3-menu

Izbornici su statični s poznatim dizajnom ikona u donjem dijelu ekrana. Tijekom reprodukcije ih je moguće pozvati.

Video

hangover-3-shot1

Mamurluk 3 na Blu-ray stiže u punoj HD razlučivosti formata slike 2.40:1, zbog čega se iznad i ispod sadržaja vide crne trake na 16:9 televizoru. Film sniman ARRI ALEXA i Panaflex Millenium XL2 kamerama na 35 mm film karakterizira snažan kontrast, zasićene boje i realističan ton ljudske kože, što sjajno izgleda na velikom ekranu. Šum u slici je gotovo neuočljiv, čak i pri scenama snimanima u noći. Detaljnost slike je izvrsna, te ona do izražaja dolazi već u prvoj sceni tijekom pobune u zatvoru iz kojeg bježi Chow, a gdje se jasno mogu pročitati slova na prozirnim štitovima policajaca ili detalji postera u Chowovoj ćeliji.

hangover-3-shot2

Kadrova s ljudskim licima je mnogo i bilo kakav nepravilan prikaz boja u prikazu bi bio jasno vidljiv. Srećom, transfer je po tom pitanju besprijekoran i osim teksture lica sama boja i gradacije su fantastično pohranjene u digitalnom obliku.

Problemi s kompresijom ili pojačanom oštrinom slike nisu uočeni.

Kvaliteta zvuka

hangover-3-shot6

Vodeći audio zapis je DTS-HD Master Audio 5.1, a koji u potpunosti zadovoljava po pitanju detalja, balansa zvukova i čistoće dijaloga. Pretežno radi centralni kanal i prednji zvučnici, sve dok akcija ne izroni na ekranu. Tada do izražaja dolaze efekti u surround kanalima i povremeno niski tonovi koji su jasno oblikovani i doprinose dinamičnosti scene. Dodajmo tome vrlo čist snimak koji ne treba pojačavati i stišavati ovisno o događanjima na ekranu i potpuno oslobođenje od bilo kakvih šumova i zujanja visokih tonova i dobili smo odlično zaokružen audio zapis.

Dodatni sadržaji

hangover-3-bonus

Osim reklame za 3D filmove i najave filma Bitka za Pacifik (Pacific Rim), na disku se nalaze slijedeći dodatni sadržaji:

 • Iza kulisa: Zamjena Zacha: Tajna audicija (Todd Philips otkriva tajne audicije za dobro poznate glumce iz Mamurluk trilogije i šire, svi željni da postanu najnoviji članovi poznaog čopora)
 • Iza kulisa: Najluđe vratolomije čopora (kako je izgledalo izvođenje opasnih vratolomija i akcijskih sekvenci u cijelom serijalu)
 • Iza kulisa: Zach Galifianakis objašnjen vlastitim riječima (Zach govori baš o svemu – govori o svojim kolegama, o najdražim hlačama i o kraju poglavlja jednog od najluđih likova na filmu)
 • Iza kulisa: Pomicanje granica (glumci i ekipa prepričavaju sve smiješne i čudne trenutke koje su imali tijekom snimanja s djecom i životinjama koji zanemaruju sve što im se govori)
 • Featurette: Pravi Chow (ovaj izvještaj otkriva “veliku tajnu” o Leslie Chowu
 • Featurette: Action Mash-Up (presjek svih akcijskih scena u filmu)
 • Produljene scene
 • Greške sa snimanja

Svi dodatni sadržaji su u visokoj rezoluciji, bez podnaslova na hrvatskom jeziku.

Zaključak

hangover-3-shot4

S tehničkog stajališta treći nastavak Mamurluka je odrađen po najvišim mogućim standardima i kvalitetom slike i zvuka bliži je akcijskom filmu nego otkačenoj komediji. Uz sjajne vizualne, tu je i bogata kolekcija dodatnih sadržaja s naglaskom na Zacha Galifianakisa i njegove ludorije, što će razveseliti njegove ljubitelje. Topla preporuka.

 hangover-3-award

Na test ustupio: Continental Film

Blu-ray možete kupiti u Stripovi.hr webshopu.

stripovi-na-kvadrat-logo

Gledano na: Panasonic 39E6E kalibriranom LED LCD televizoru Audio: ProAc TriTower Response prednji lijevi i desni zvučnici, Mission centralni i surround zvučnici, B&W PV1D subwoofer + Yamaha 5.1 pojačalo


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Jedan komentar

 1. pogledao sam ovaj film na wd tv live,film nije ni do koljena prvom i drugom dijelu,film ima crne crte iznad i ispod filma,zašto bih ja kupovao original film na dvd ili blu ray ako je film prosječan i na dvd ili blu ray playeru ne mogu manipulirati slikom da nestanu crne crte niti mogu podizati ili spuštati titlove

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*