4K Ultra HDAudio-video uređajiSony (Japan)Vijesti

Sonyjev Ultra HD media player i Video Unlimited 4K servis bez poznatog datuma dolaska u Europu

sony-FMP-X1-600

Čini se kako će do daljnjeg Sonyjev FMP-X1 Ultra HD multimedijalni reproduktor zajedno s Video Unlimited 4K servisom za iznajmljivanje i kupovinu Ultra HD filmova biti dostupan samo za tržište SAD-a, doznao je What Hifi od Sonyjevog predstavnika Paula Gylesa tijekom teniskog turnira u Wimbledonu. Iako konkretan razlog nije naveden, pretpostavlja se kako su nedostatak interesa među potrošačima, manjak potrebne infrastrukture i licenciranje sadržaja prepreke zbog kojih Sonyjev uređaj i usluga do daljnjeg neće biti dostupni u Europi.

U Hrvatskoj se već mogu kupiti Sonyjevi Ultra HD televizori koji ekskluzivno bi mogli raditi sa Sonyjevim Ultra HD uređajem, no s obzirom na dostupnost sadržaja i visoke cijene (55″ model ima cijenu od 35.999,00 kn), sumnjamo da će mnoge ova vijest potresti. Osim toga, s obzirom na cijenu, PlayStation 4 konzola koja dolazi krajem godine djeluje kao bolji izbor jer osim što će moći reproducirati Ultra HD sadržaje, omogućiti će pristup širokom rasponu ostalih multimedijalnih sadržaja i – igara u 4K rezoluciji. Ultra HD kao novi standard koji donosi četiri puta veću rezoluciju od Full HD-a i širi raspon boja, korisnici će u narednom periodu eventualno viđati na Mastered in 4K Blu-ray filmovima, a koji se mogu gledati na “običnim” HD televizorima i Blu-ray reproduktorima.

Izvor: HDTVtest

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!