Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Panasonic planira lansirati svoj OLED TV u fiskalnoj godini 2015.

Panasonic planira lansirati svoj OLED TV u fiskalnoj godini 2015.


panasonic-ultrahd-oled-56-h

Panasonicov tehnički direktor Yoshiyuki Miyabe je izjavio kako kompanija planira svoj OLED TV lansirati u fiskalnoj godini 2015., što znači najkasnije do ožujka 2016. Miyabe nije navodio dodatne informacije, već samo spomenuo kako je kompanija trenutno u procesu tehnološkog razvoja OLED zaslona. Panasonic je svoj prvi OLED TV, 56″ veliki i Ultra HD rezolucije, predstavio na CES sajmu u Las Vegasu ove godine.

Panasonic surađuje sa Sonyjem na razvoju OLED TV-a, te ta suradnja “teče glatko”. Tijekom ove godine bi kompanije mogle ući i u joint venture partnerstvo, kako navodi OLEDW.

Prototip 40-inčnog OLED televizora iz Panasonica.

Prototip 40-inčnog OLED televizora iz Panasonica.

Svoj prvi OLED TV Panasonic temelji na preciznoj i učinkovitoj Ink-jet metodi printanja, a koja bi trebala biti cijenom povoljnija od panela koje proizvode korejske kompanije LG i Samsung. LG je za sada jedina kompanija koja je lansirala OLED TV velike dijagonale na masovno tržište, premda nakon Južne Koreje lansiranje kasni u drugim zemljama (za tržište SAD-a je pomaknuto s prve na drugu polovicu godine). Samsung još uvijek nije naveo točan datum izlaska svojeg modela, te ga nije niti posebno isticao na CES sajmu u Las Vegasu, no isti bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja godine.

Izvor: OLED-Info


About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Panasonic-2019-UHD-BD-players

Panasonic predstavio novi UHD Blu-ray reproduktor s Dolby Vision i HDR10+ podrškom

Na CES-u u Las Vegasu Panasonic je predstavio tri nova UHD Blu-ray reproduktora, modele DP-UB150/154, DP-UB159 i DP-UB450. Novi ...

Panasonic TX-55FZ800E – video recenzija

Testirali smo Panasonicov najpovoljniji OLED televizor do danas, 55-inča/140 cm velikog pripadnika ovogodišnje FZ800 serije. ...