Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Dell U2913WM 21:9 UltraWide monitor – fotografije raspakiravanja i instalacije

dell-u2913wm-header

Poznati proizvođač kvalitetnih monitora, američki Dell, svoju je ponudu proširio monitorom ultra-širokog formata 21:9, te se tako pridružio LG-ju i Philipsu u popularizaciji ovog novog formata koji ima potencijala postati uspješan u budućnosti. Dell je oduvijek bio poznat po dobro oblikovanim monitorima s raznim mogućnostima podešavanje, tako da i U2913 krase mogućnosti poput rotacije i povećanja po visini, kao i prakično smješteni USB 3.0 priključci.

Dell koristi LG-jev 21:9 IPS panel sposoban prikazati 99% gamuta koji je specificiran sRGB, odnosno Rec.709 standardom, a osim navoda u specifikaciji, proizvođač čak prilaže rezultate tvorničke kalibracije. Greške u bojama bi tako trebale biti ispod vrijednosti 5, a za konkretni primjerak greške u nijansama sive su ispod 4, a za boje ispod 2, što je odličan rezultat za tvornički podešen monitor. Osim sRGB raspona tu ih je još nekoliko, uključujući i različite temerature slike ovisno o primjeni. Uz monitor stiže i Dell Display Manager softver koji nudi mogućnost podešavanja različitog prikaza boja ovisno o aplikaciji, tako da primjerice Photoshop može biti u sRGB-u, a Firefox u nekom drugom predlošku. Predložak za igrače je također dostupan i putem softvera se može automatski paliti čim se na cijelom ekranu pojavi Direct3D aplikacija. Osim spomenutog, tu je i mogućnost raspoređivanja prozora u 18 različitih konfiguracija.

Sve u svemu, Dellov monitor obećaje mnogo i s obzirom na cijenu koja je nekoliko stotina kuna manja od cijene LG-jevog 29EA93 modela, mogao bi biti vrlo izgledan najbolji izbor u segmentu 21:9 monitora. Više detalja nakon testa, a u nastavku možete pogledati galeriju fotografija raspakiravanja i instalacije.

dell-u2913wm-packaging
Ambalaža u boji s detaljima o proizvodu.
dell-u2913wm-content
Sadržaj pakiranja je dovoljan za kvalitetno povezivanje s računalom – DisplayPort kabel uključen!
dell-u2913wm-connectors
Priključci smješteni s pogledom prema podlozi.
dell-u2913wm-stand
Stalak ima integrirani sustav za provođenje kabela.
dell-u2913wm-height
Jednostavno podešavanje po visini.
dell-u2913wm-thickness
Debljina monitora u odnosu na Blu-ray ambalažu.
dell-u2913wm-buttons
Površine osjetljive na dodir omogućuju kontrolu nad opcijama monitora.
dell-u2913wm-installed
Instaliran monitor u radno okruženje.

Na test ustupio: Dell

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!