Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Pametni telefoni postaju univerzalni daljinski upravljači

Pametni telefoni postaju univerzalni daljinski upravljači


remotecontrolPočinju se pojavljivati pametni telefoni s ugrađenom infrared tehnologijom koji bi mogli zamijeniti daljinske upravljače. Moguće je preuzeti besplatnu aplikaciju za daljinsko upravljanje za sve iOS i Android uređaje, no ona nudi ograničen broj opcija za kontrolu.

Sony je prvi implementirao univerzalni koncept daljinskog upravljanja u tablet. Pomoću infrared tehnologije moguće je upravljati televizorom i ostalim uređajima koji podržavaju infrared.

remote-control2

HTC-ov pametni telefon One jedan je od pametnih telefona koji može poslužiti kao daljinski upravljač. Tipka za uključivanje i isključivanje na vrhu telefona također služi i kao izvor infrared svjetla. Telefon ima ugrađenu Sense TV aplikaciju, te se može podestiti tako da upravlja televizorom i da se programski vodič pojavljuje na zaslonu pametnog telefona. HTC nudi i sučelje za programiranje aplikacija tako da programeri mogu sami napraviti aplikaciju za daljinsko upravljanje TV-om.

Posljednji proizvođač koji je ugradio infrared tehnologiju u pametni telefon je LG. Za sada iz LG-a nema detaljnih informacija o konkretnom modelu telefona, no nagađa se da će se prvi LG pametni telefon sa infrared tehnologijom i softverom za upravljanje TV-om naći u prodaji ovoga ljeta.

Izvor: FlatpanelsHD

 


O Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Jedan komentar

  1. Molim objasnjenje imali koji pilot aplikacija da moze na stari tip tv star 10g

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*