Home » Vijesti » Audio-video uređaji » LG-jev OLED TV 55EM9700 napokon u prodaji – oko 10000 dolara u Koreji, isporuka od veljače

LG-jev OLED TV 55EM9700 napokon u prodaji – oko 10000 dolara u Koreji, isporuka od veljače

lg-em9700-oled

Točno godinu dana nakon prvog predstavljanja, LG je započeo s primanjem prednarudžbi za svoj prvi OLED televizor 55″ velike dijagonale i pune HD razlučivosti zaslona, temeljen na WRGB tehnologiji. Prvi primjerci će u korejske domove stići već u prvom tjednu mjeseca veljače, a za sada se spominju još kinesko i rusko tržište, uz dolazak na ostala tržišta tijekom proljeća. Cijena za korejsko tržište ipak će biti bliža prvim navodima, a ne najnovijim informacijama s ruske internet stranice, te će iznositi 11 milijuna korejskih wona, odnosno oko 57.000 kuna.

Više od 1.400 korejskih trgovina će od sutra započeti s primanjem predbilježbi za LG-jev OLED televizor, a za koji Havis Kwon iz kompanije tvrdi da će započeti sasvim novu eru kućne zabave i podići kvalitetu slike koju gledamo u domovima na jednu sasvim novu razinu. LG smatra OLED TV kao jednu od rijetkih prilika u kojima se može zaokrenuti situacija na TV tržištu, te ovaj trenutak na koji su vrlo ponosni smatraju kao događaj na razini lansiranja televizora u boji prije 60 godina.

lg-ifa-2012-oled

LG-jev OLED vrhunski je predstavljen na IFA sajmu u Berlinu.

Sve su oči sada uprte u Samsung, a koji za sada ne otkriva detalje vezane za dostupnost svojeg OLED televizora temeljenog na RGB tehnici. Više detalja svakako se očekuje na CES sajmu u Las Vegasu, a koji počinje idući tjedan.

samsung-oled-ifa2012-1

Samsungov OLED također impresivno izgleda na svakoj od prezentacija, no kada će doći na tržište?

Izvor: LG

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

panasonic_cz950-lifestyle

Kupujete OLED TV? Donosimo upute kako jednostavno provjeriti karakteristike panela

Ako ste u procesu kupovine televizora, vjerojatno ste čuli za OLED tehnologiju. Uz sve više ...