Home » Recenzije » Audio oprema » Recenzija [slušalice]: Philips O’Neill The Bend slušalice SHO4200BB

Recenzija [slušalice]: Philips O’Neill The Bend slušalice SHO4200BB

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

Sadržaj pakiranja

philips-the-bend-packaging

Philips O’Neill The Band slušalice SHO4200BB dolaze u prozirnom plastičnom pakiranju s tvrdim stijenkama i posebnim mehanizmom otvaranja s gornje strane. Poklopac, također od tvrde plastike, sa žuto-crnim uzorkom drži se za kućište putem dva magneta, tako da je jednostavno stavljati ga i skidati nebrojeno mnogo puta. Kako je ambalaža prozirna, kroz nju se mogu vidjeti cijele slušalice, što je zgodno jer kupac i bez otvaranja može vidjeti točno što kupuje.

philips-the-bend-specs

Unutar pakiranja smo pronašli samo slušalice, bez ikakvih plastičnih profila koje bi ih držale na mjestu. S obzirom na to da se radi o testnom uzorku koji je već prošao kroz nekoliko redakcija, moguće je da su pojedini elementi pakiranja izostali.

Dizajn

philips-the-bend-isometric

The Bend slušalice namijenjene su aktivnim osobama, sportašima i ljubiteljima ekstremnih sportova, stoga je proizvođač implementirao niz ojačanja u konstrukciji, baš kao i kod The Stretch Scratch modela. Naglavni element izrađen je od jednako čvrste i savitljive plastike, omogućavajući jaka pregibanja i ravnanja bez plastične deformacije, uz slušalice obložene umjetnom kožom i dvobojnom tkaninom  ispred zvučnika. Za razliku od The Stretch Scratch modela, ovdje nije prisutno automatsko prilagođavanje veličini glave, već je potrebno ručno podesiti položaj slušalica, no čak i kada to napravite ergonomija nije idealna i osjeća se kao da gornji dio slušalice više stišće od onog donjeg. Kako naglavni element nije podstavljen, direktan kontakt s glavom također nije najugodniji, posebno kada se usporedi s modelima koji imaju meku podstavu s unutrašnje strane.

philips-the-bend-min-max

U slušalice su ugrađeni zvučnici manjeg promjera, 30 mm umjesto 40 mm kao kod The Stretch Scratch modela, no oba modela dijele dobru izolaciju okolnih zvukova putem posebnom materijala unutar jastučića.

philips-the-bend-pads

Signal dolazi u lijevu slušalicu, te se zatim preko bijele trake prenosi u desnu – traka je savinuta između slušalice i elementa za učvršćenje (a na kojem se ujedno nalazi i oznaka slušalice, L i R), tako da se može prilagoditi položaju slušalice. Kabel slušalica je, baš kao i kod The Stretch Scratch modela obložen tkaninom tako da se teže može zapetljati, a vrlo je izdržljiv na povlačenje tako da će prije popustiti sigurnosni kontakt nego on sam. Pozlaćeni priključak za spajanje na izvor zvuka je postavljen pod pravim kutem, a zbog gumene glave promjera većeg od 10 mm, lako ga je spojiti i odspojiti.

philips-the-bend-connector

Osim crvenog modela koji smo dobili na test, slušalice su dostupne u još nekoliko boja, te također i u varijanti s kontrolom i mikrofonom za Blackberry, HTC, iPhone, LG, Motorola, Nokia, Palm, Samsung i Sony Ericsson mobilne telefone

philips-the-bend-colors

Više detalja o kvaliteti reprodukcije u nastavku.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...