LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D TV LCD]: Philips 42PFL6007K (6000 serija)

philips-6007-header

Nakon testova Philipsovih modela serije 5000, testiramo pripadnika serije 6000 koja posjeduje Ambilight Spectra 2 ambijentalno osvjetljenje s dvije strane, Smart TV Premium platformu i polarizirajući 3D prikaz. Philips je također poradio na vizualnom identitetu smanjenjem debljine okvira ispod jednog centimetra, te njegovim postavljanjem svega milimetar ispred ravnine zaslona, čime je dobio gotovo borderless dizajn kakvim se diče televizori visoke klase. Uz televizor Philips isporučuje četiri para 3D naočala, te klasičan daljinski upravljač bez ikakvih naprednih funkcija poput QWERTY tipkovnice ili upravljanja glasom/pokretima. Kako je Philips implementirao LG-jev panel IPS matrice s vlastitim Pixel Precise HD procesiranjem provjerili smo u recenziji.

SPECIFIKACIJE

 

Specifikacije
Proizvođač Philips
Model 42PFL6007K
Tehnologija prikaza bočno postavljeno LED osvjetljenje (edge LED)
Veličina ekrana 42 inča / 107 cm
Panel IPS
3D Ready/3DTV 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizirajući (pasivni) 3D
Osvježavanje zaslona 400 Hz
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da (integrirani u TV)
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dodatne značajke – Ambilight- 400 Hz Perfect Motion Rate- Cinema 3D (FPR technology)
– Flicker Free 3D
– Smart TV Premium
– Micro Dimming
Energetska klasa A+
Dimenzije bez stalka [mm] 958 x 584.77 x 29.4
Dimenzije sa stalkom [mm] 958 x 584.77 x 234

Zemlja porijekla: Mađarska

Philips 2012 TV lineup:

philips-2012-tv-lineup

Promotivni video:

Adsense
1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

123 komentara

  1. Darco, opet dobra recenzija. Dok “skupljam” pare za novi TV, imam nekih nedoumica. Pretrazio sam i HDTevizijin Forum, ali nisam nasao nista na temu…
    Tuner DVB-T/DVB-C/DVB-S; DVB-T2/DVB-C/DVB-S2.
    Koje su razlike medju njima?
    Npr: LG LM669S i LM765S ima DVB-T tuner, a LM860S DVB-T2 Tuner.
    Ovaj PHILIPS PFL6007 ima DVB-T/DVB-C/DVB-S. Da li to znaci da nema nista od DVB-T2/DVB-C/DVB-S2?
    Hvala!

    1. Hvala Zorane,

      Što se prijamnika tiče, dodatak “S2” ili “T2” označava drugu generaciju digitalnih prijamnika koji mogu demodulirati takve signale. Nažalost, DVB-T prijamnici nisu kompatibilni s DVB-T2 prijamom i ukoliko se kod nas počne emitirati DVB-T2 signal, uvjeren sam da će naići na veliko negodovanje svih koji su kupili DVB-T prijamnike ili televizore s ugrađenim takvim prijamnicima.

      Što se konkretnog modela tiče, on ima DVB-T i DVB-C prve generacije i DVB-S2, dakle satelitski prijamnik 2. generacije.

  2. Možda ste dobili ovaj tv sa nekom greškom , jer ovo je preloše pogotovo za te novce. 5007 ili 5507 za 1500 kn manje u dijagonali 46″ + puno bolje karakteristike.

    1. Veci broj sa ips matricom mogao je biti samo losiji, i nista drugo sharp uv2a, i samsuga guraju u prave modela, a ne ove drkalice.

  3. poštovani,
    sada imam philips 32PFL7605H/12 i “zadovoljan” sam, Ambiligt je super ali bi volio imat najbolju moguću sliku iz terceta novih lcd-a koji koriste iste panele, philips, lg i panasonic, negdje moraju biti male razlike osim u samom dizajnu,
    konkretno što kupiti između ova 3 modela:
    32LM660S
    TX-L32ET5E
    32PFL6007K/12
    svi navedeni televizori na vašim testovima ali u većim dijegonalama imaji slične probleme,
    hvala

    1. Pozdrav,

      Na navedenoj dijagonali nedostaci se slabije vide tako da velikih razlika u performansama nema – IPS panel u sva tri slučaja, dakle kontrast dosta ograničen, oštrinu slike u dinamici imaju dobru Panasonic i Philips, dok LG koliko znam još nije riješio svoj TruMotion algoritam do kraja. Između navedenih bih uzeo ili LG ili Panasonic.

    2. Kupi panasonic najmanje ces brige imati slika im je svima podjednaka, ali najstabilnije rjesenje je panasonic, i gledaj ako kako mozes barem 37″ da ti nebude zao poslije.

  4. Pa ovo je strasno. Vec par mjeseci cekam da kupim tv, i svaki koji sam gledao je lose prosao na recenzijama. Zar je danas tako tesko naci dobar tv.
    POstoji li dobar tv, a da ima objedinjen dobar sd, dobru podrsku za multimediju, smart tv, malo veci ekran a da cijena nije veca od 7 tisuca?

  5. Jedan savjet zatucanog filmofila, nema prevelikog tv kupite sto veci mozete, a da vam budjet dozvoljava.
    Znam dosta ljudi koji su kupovali 32 ili 37″ sa obrazlozenjem ,mala soba, ili blizu sjedim netreba to meni, da bi danas kukali za nekim od 46 ili vise “, takvi se tv-ovi kupuju za hd, a ne sd signale pa se moze sjediti blize bez tegoba da samo vidite moje sobe, kao vagon uska, a dugacka raspored vrata, i prozora takav da nemoze drugacije nego sve na dugacki zid preko puta kreveta tako da gledam 40” sa 1,8m ili 2, ako zakucam glavu na zid dok sjedim, ali kada je dobar snimak nema problema.

  6. Darko, ne bih isao ispod 42, gledam sa udaljenosti od 2,5 do 3m. Htio bih to uklopiti u gore nabrojano a da je u budetu do 7 tisuca, ako se u tu cijenu moze ugurati i veci ekran, necu se buniti.

  7. Naveli ste najskuplju varijantu cijene. Cijena se kreće u rasponu od 7.500kn – 8.500kn
    Ja sam osobno razočaran. Nebi dao ni 4000 kn za ovaj model. Dizajn i 3D su jedino što me privlači, a ostalo – 0 bodova. Ništa drugo me nebi navelo da dam toliko novaca za ovaj model.
    Čekam seriju 7000. Ona će biti nešto skuplja, ali se nadam da će postavke biti bolje

  8. Dobar dan.
    i ja razmišljam o kupovini tv-a, ali nailazim samo na skupe modele koji, kako ispada po recenzijama ne opravdavaju svoju cijenu.
    I tako tražeči, naiđoh na ovaj model http://lcd.hr/led/toshiba-47vl963g-3d1/ , koliko vidim o toshibama se ne priča baš previše,ni dobro ni loše se ne može nači. Što mislite o ovom modelu, vrijedi li tih novaca

    1. Meni je u varijanti bila ta Toshiba, ali 40″ model, i ono sto sam vidio doduse u prodavnici, ali malo sam se igrao sa njom skroz dobar tv, sigurno vrijedi.

  9. Pogledat ću je i ja uživo.
    Ja sam se poigrao sa LG 47LM670S i moram priznati da me se jako dojmio njihov smart i njihov magic daljinac. Toliko me oduševio da se još uvijek nadam kako će lg izdati softwersku zakrpu za njegove nedostatke, ako se to dogodi, definitivno ga kupujem.

    1. Da, LG i meni ove godine ima najbolje riješeno sučelje i upravljanje s Magic Motion upravljačem.

      Izgleda da će se situacija s testiranjem Toshibi promijeniti i vrlo je moguće da ću već ovaj tjedan dobiti VL968 model, pa ću provjeriti kakva je u odnosu na konkurenciju.

  10. bilo bi idealno kada biste napravili neki update nakon što LG izbaci zakrpu i da li je njihov update riješio probleme

  11. Ovaj model imao je već poprilično software zakrpki:
    (log copy-paste)

    QF1EU_0.132.5.3 (Date published: 2012-07-26)
    • Improved [Channel list copy] functionality.
    • TV reboots by itself during first-time installation.
    • Improved TV stability.

    QF1EU_0.132.5.1 (Date published: 2012-07-19)
    • Coloured lines or splash screen during start-up.
    • Spontaneous switch off.
    • Channel search problems (missing channels).
    • No start-up of the TV.
    • Slow menu navigation.
    • Slow zapper ring across multiple channels.
    • Frozen/blocked pictures.
    • TV keeps detecting same HDMI device.
    Note: Once the software upgrade is complete, you need to disconnect the power cable from the power
    outlet. Wait one minute then reconnect it. After that you can start your TV in the usual way.
    QF1EU_0.108.8.0 (Date published: 2012-06-26)
    • Some contacts’ profile pictures are missing on the Skype contacts page.
    QF1EU_0.108.7.0 (Date published: 2012-06-21)
    • Horizontal green lines observed after switching channels.
    • TV has no sound after making voice call or video call on Skype.
    • Automatic sign-in for Skype fails.
    • Unable to switch on the TV from standby using CH+, CH-, and Home key.
    • Unable to make a recording when you connect back the USB Hard Drive after disconnect it from the
    TV.
    QF1EU_0.108.5.0 (Date published: 2012-06-15)
    • Initial production software.

    1. “Slow menu navigation.” – ovo su kao popravili?

      Da, bilo je dosta nadogradnji, no očito još uvijek nije stabilnost dovedena do očekivanog nivoa. Ono što nas na PC-jima prati već desetljećima stiže i u televizore kako se čini – nadogradnje, nekompatibilnosti, instalacije itd. Mislim da će biti veselo ako nam dođu operativni sustavi za televizore, npr. Windows TV edition i slično.

      1. Nespominji, imao sam ja jedan LG lutrija nazvati nekoga, a poruku poslati drama samo se ugasi.
        na kraju sam ga prodao, a sebi poceo koristiti staru Nokiu 6100 ona cigla sa antenom, ali nikada nije zatajila, naravno kuci, i na vikendici dok se za grada imao neki malo bolji da se nebrukam. :)

  12. Dali se od svih tih zakrpi vidi neko poboljsanje u prikazu sd programa. U emmezeti sam ga vidio dok je prikazivao sd, slika je bila zivi uzas.

    1. U neslužbenom razgovoru s inženjerima s HRT-a baš nisam dobio optimistične vijesti – na 16:9 SD neće prelaziti nego tek kad budu spremni za HD emitiranje onda ćemo gledati 16:9 format. Izgovor je veličina njihove infrastrukture i manjak sredstava za prelazak na novu tehnologiju…

  13. Blago vama kod nas u bosni nece nikad, a mozda ni tada, hebe se njima za sliku samo daj krkanluka pa moze i sd, 4:3 .:)

  14. Ja imam osjećaj da je to dobar tv i mislio sam ga uzet ali cijena mu je stvarno paprena! A philips je najavljivao niže cijene ove godine. Očito im je tvpvison pomutio planove!
    A što se recenzije tiče, jedva čekam!!!

  15. pozdrav,

    ja imam ovaj tv, nedavno sam ga bas kupio i on kod nas (sarajevo) kosta cca 1000eur.
    onako na prvu mogu reci slijedece,

    + dizajn, slika (po meni jako dobra, cistoca i jasnoca je na zavidnom nivou, kada gledam blue ray to je vec perfektno, znaci slika je sasvim ok, sto se tice sd kanala i oni su ok osim par lokalnih tv stanica ali oni vjerujte mi ni na jednoj televiziji na svijetu nebi bili ok)
    dalje ide + za smart tv ili ti ga integrisani wi-fi pomocu kojeg mozes direktno na net(full pregled)
    + ambzlight je ok mada nista spektakularno
    + 3 D prikaz je super mada ga ne koristim pretjerano.

    – posto sam korisnik PlayStation 3 i uglavnom igram fudbalske igre mogu reci da mu je odziv ponekad slab i da mu nije kao na Sony Tv koji sam imao prije ovog, to me uzasno smeta.
    – daljinski, nista posebno

    i jos jedan – ide za USB gledanje filmova, nikako ne mogu da napravim da mi cita titlove, pa ako neko zna vise o tome da napise bilo bi super, da se razumijemo nije do mene ja sve uradim kako treba jer mi titlovi na laptopu idu al na tv ih nema.

    pozdrav.

    1. stavi prevod sa istom imenom kao i film i neces imati problema,normalno to nek bude u istom folderu.Izatim namesti fond prevoda na latinica2 u opcije audio pleera.

  16. Pozdrav, nedavno sam kupio 46″PFL7007; malo sam se možda prekontao, naime gledam ga nekih 2 i po metra; sve u svemu sam zadovoljan, ali ipak mi malo slika previše svijetli, tj. cijela prostorija…smanjio sam većinu nekih parametara, ne znam napamet, ali možda mi netko može pomoći da s obzirom na udaljenost namjestim optimalnu sliku; tj. iskalibriram…

    Hvala

  17. Bok Darko! molim pomoć oko
    philips 32PFL6007k LED3D TV, naime kod brzih scena
    oko statičnih objekata u kadru stvaraju se kockice
    npr oko reketa za tenis, vozaća automobila koji u krupnom planu juri i pored njega oko glave se vide neobjašnjive kockice ili kod zamaha palicom za hokej itd. kako rješiti problem jer iritira, a nadogradio sam na novi sofwer, tv kupljen prije tjedan dana, procito sam sto si napisao o ovom tv recenziju al neznam namjestit postavke molim pomoć
    poozz josip.

    1. Pozdrav Josipe,

      Radi se o interpolaciji koja ubacuje umjetno stvorene međusličice u realnom vremenu i, kako ste se mogli uvjeriti, to ne radi baš najbolje. Da biste to isključili potrebno je:
      – otvoriti glavni izbornik
      – odabrati Setup
      – odabrati TV Settings
      – pod Picture ići na Pixel Precise HD
      – ugasiti opciju HD Natural Motion

      Clear LCD neka ostane aktivan, on ne utjeće na pojavu kockica.

  18. Pozdrav Darco! 37pfl6007k mi nece uopste da se poveze na internet(smart tv), iako pise da je povezan.Pokusao sam i zicno i bezicno, ali uvijek isto. Nece ni da se azurira, prestane sam od sebe..Sta da radim??

  19. azurirao sam preko kompa, pa sam prebacio na njega. Uglavnom, azuriran je..Skype radi, ali SmartTV nece. Kada pokusam uci u SmartTV, on pokusava ali na kraju pise TRAZENA STRANICA TRENUTNO NIJE DOSTUPNA. je li iko imao ovakav problem?

  20. Bok Darko,
    danas sam imao problrm zamrzavanja philips 32PFL6007k LED3D TV-a, ukljucio sam tv i tv nije reagirao kad sam htio promijeniti program, normalno je radio tv kanal ali nije primao nikakve naredbe bilo koje tipke sa daljinskog ni bezicno preko iphonea 3gs preko one iremote funkcije pa sam ga nakon tri min pokusavanja iskjucio iz struje i ponovno ukljucio na sto se on sam od sebe ukljucio i onda je sve funkcioniralo kako treba. cudno da se tv ukjuci kad ga samo spojis u uticnicu jel to znaci da ako nestane struja i ponovno dodje da ce mi tv raditi, sto ako budem na godisnjem ili .. inace kad sam ga prvi puta spojio na struju nije se ukljucio sam od sebe sve je islo kako treba preko daljinca. tv je star dva tjedna ima novi firmware nadogradnju. malo sam cito po forumima oko bugovitog programa itd. sto da radim ako se ponovo ovo desi ili ucestalije npr jedmom tjedno ili nedaj boze dnevno. jel sve ok ili sto dalje……

    1. Bok Josip,

      Imao sam i ja taj slučaj kad sam testirao 9706, TV nakon nadogradnje i gašenja/paljenja je radio jako čudno, slika je bila potpuno van svakog standarda i tek kada sam ga ugasio i ostavio da bude ugašen cca. pola sata je normalno proradio. Anyway, on očito mora dovršiti nadogradnju u standbyju, tako da nakon ažuriranja je dobro ga ugasiti da se posloži, inače zna čudno raditi.

  21. bok Darko,
    prvo pohvale za isrpne testove i tvoj rad na ovoj stranici,
    drugo: pitanja za philips 32PFL6007k LED3D TV
    – opci dojam za ovaj tv platio sam ga 4500 kn
    jel postoji ista bolje za te novce a da ima sve
    – mogu li se povecati .srt titlovi ikako dok gledam sa usb-a divx filmove ili se moram pomiriti stakvima kakvi jesu
    – iskljucio sam opciju hd natural motion mozes li mi tocno reci kako narediti postavke za najbolju mogucu sliku na ovom tv-u inace nema vise onih kockica, tako da jednom namjestim sliku i ostavim na miru
    – na smart tv funkciji opcija mail (bas njihova ikona) traži imap ili pop3 da ulkjucim, ja koristim firefox i ukljucio sam u postavkama racuna i jedno i drugo al idalje ne reagira dok u internet pretrazivacu kad odem na google i mail odma mi otvori bez problema. facebook radi odlicno
    – kod gledanja divx filmova ili 3d bezicno preko one share funkcije neocitava titlove, dok sa usb-a radi ok, nekad znaju nestati titlovi prilikom gledanja sa usb-a i to nakon polovice filma pa ga pokrenem ponovo i prevrtim i bude sve ok
    – koji externi disk je najbolji za ovaj tv koja marka ili specifikacije
    – mozeli se spojiti neka druga web camera npr.
    logitech hd 270 webcam ili bas mora philipsova
    – koja usb tipkovnica i miš, dali samo tipkovnica ili moze mis sam koja kombinacija?
    – ima li jos nesto sto bih trebao znati o ovom tv-u , nekakve postavke ili problemi
    – molim jos jednom pomoc oko postavki za najbolju sliku a moze i zvuk bez hd natural motiona…
    – i nakraju ŠTO REĆI hehehehehehehehhehe
    vec vidim kako padas sa stolca dok citas moje postove al pokusaj me razumjeti i odgovoriti na sva moja pitanja pozz
    – svoja iskustva u vezi ovog tv-a cu prenjeti svremena na vrijeme pozz

  22. Bok Darko
    problem sa zvukom na philips 32PFL6007k LED3D TV

    nakon sat vremena gledanja youtubea (bežićno spojen tv) prebacio sam na daljincu na TV da bih gledao tv program i odjednom nekakav ćudan zvuk kao da je kanal pokvaren, usporedio bih zvuk sa onim kad smo se prije 15 godina spajali na dial up modem bas takav zuk. mijenjao sam tv programe ali taj zvuk se i dalje iritantno nastavljao te sam ugasio tv i ponovnbo ga upalio i sad je sve ok. (inace vec sam malo napuko sa tim bugovima)
    čitao sam malo o ažuriranju softvera i tamo navode da kad se instalacija zavrsi da se ugasi tv, priceka minutu dvje pa se ponovno upali- e ja to nisam napravio jel nisam znao jbg. jel to velika greska i dal da nekako vratim tv na tvornicke postavke pa ponovo instaliram nadogradnju, mada preporucuju da se ne downgrade tj nevraca na nize instalacije molim pomoc oko toga i mojih upita u prijasnjem postu.

    jer ako tv bude tako zafrkavao sto mi je ciniti koja su moja prava sto se tice garancije, jer se ja moram pomiriti sa tim bugovima? tv je kupljen negdje 15.01.2013, molim te Darko pomozi.

    1. Pozdrav Josip!

      Da, nakon nadogradnji bi se trebao TV ugasiti i ostaviti tako 10-ak minuta do pola sata jer očito televizoru treba neko vrijeme da dovrši nadogradnju. Što se spomenute greške nakon gledanja YouTubea tiče, mislim da se tu radi o bugu i da to nije do toga što nisi ostavio TV dovoljno dugo u standbyju nakon nadogradnje. Philips ima dosta problema sa softverom, više nego drugi proizvođači što se stabilnosti tiče i to praktički na svim serijama, te je najbolje sve uočene greške im dojavljivati na službeni forum da ih (jednog dana) otklone…

  23. Poštovanje i kako ste, s obzirom da evo nekoliko dana istražujemi citam o ovim led tv i plazma zaista ne znam sta je vise bolje i kvalitetnije, gdje god dođem u radnje za plazmu govore da joj je ograničen vijek trajanja, za led da su puno osjetljivi ali da su bolji, ja i moja porodica smo u nedoumici koji tv izabrati i kupiti, da li plazmu ili led, pa bih vas zamolio da mi pomognete da za 1500 KM uspijem kupiti dobar tv i koji ce me dobro služiti, ja se razmišljam između ovih modela:
    1)PHILIPS LED Smart 3D TV 42PFL6907K
    2)PANASONIC LED 3D TV TX-L42ET5W
    3)PHILIPS LED Smart 3D TV 42PFL6007K
    4)SAMSUNG LED Smart 3D TV 40ES6100
    kom
    5)Samsung 3D LED TV UE-32ES6800
    6)Philips LED 3D TV 40PFL5507K
    7)PANASONIC LED Smart 3D TV TX-L42ET5E ili
    8)Panasonic Plazma 3D TV TX-P42ST50E
    zaista bih mi mnogo značilo vaše mišljenje i pomoć koji od ovih televizora da odaberem
    Hvala unaprijed, Dženan iz BiH.

  24. Poštovani Darko,
    Planiram da kupim LG 42LM640S/649S cijena je oko 6.500 kuna. Vrijedi li ovaj TV tih novaca ili ima nešto bolje za iste? Hvala puno!

    1. Pozdrav! Obzirom na mogućnosti i kvalitetu slike nećete pogriješiti ako se odlučite za navedeni model. Alternativno pogledajte Samsungovu ES6xxx seriju.

  25. Veliki pozdrav za vas Darko i velike cestitke za vas rad.

    Kupio sam nedavno Philipsov smart tv 47pfl6008k/12 i koristio ga nekih 1 mjesec te sam odlucio da nadogradim software,koristio sam wifi vezu i pronsao novi software i nadogradio no medjutim prilikom zavrsetka nadogradnje nije mi se tv ugasio te sam ga morao rucno ugasti iskljucujuci ga iz napona.Dali je to normalno i desaje li se to jos gdje i kome?
    1. Ono sto me ne naj vise muci jeste kako da aktiviram ziroskop na smart izborniku mislim na onaj mouse control koji se upravlja putem daljinca?
    2. Prilikom gledanja tv programa da naglasim kablovski prijem digitalni MPG 1/0 desaje mi se ako je pozadina tamna i recemo padaju snijezne pahuljice ostaje mi svijetli trag koji polagano nestaje kao slowmotion i to traje do 1sec ili recimo prilikom naglih pokreta ostaju mi kao sjene koje lagano nestaju,
    ako gledam u HD-u toga nema.
    3. Kada pokrenem smart tv,aplikaciju youtube i pokrenem neki snimak nebitno koji kvalitet HD, FULL HD desaje mi se da tamni kadrovi na panelu bljeskaju,ali to isto mi se nece desiti ako isti video zapis downladujem i pokrenem preko usb-sticka?
    4. I cesto mi se zna desiti da mi se tv sam zna ugasiti pa kroz nekih 20min ponovo upali radi nekih 3min pa ponovo sam ugasi,iskljucim ga iz napona sacem nekih 2min,aktiviram sve radi kako treba,pa onda mi nekad nece da daljinski upravljac radi nemogu upaliti,upalim tv sa bocne strane daljinski radi sve ugasim tv ,i ponovo kada zelim da upalim sa daljinskim nemogu,opet iskopcam iz struje sacekam sve radi kako treba jel tko ikad imao ovakav problem ?

    1. Pozdrav,

      Općenito nakon ažuriranja softvera i prvog “normalnog” podizanja TV-a, trebalo bi ga ugasiti i ostaviti barem 15 minuta da se eventualne nadogradnje koje se događaju dok je televizor u Standbyju ne dovrše.

      Provjerio sam u agenciji koja mi je dala 6008 TV na test i kaže mi kolega tamo da mu žiroskop normalno radi, no mora držati tipku OK. Probajte pa javite hoće li Vam tako raditi.

      Što se pitanja broj 2 i 3 tiče, možete li tu pojavu nekako slikati ili snimiti video? Nekako mi se ne čini da je to zamućenje samog LCD zaslona već problem u programu/signalu ili u samom televizoru. Serija 6 je jako problematična što sam i istaknuo u recenziji, no meni se TV nije gasio sam od sebe kako navodite u pitanju broj 4, tako da najbolje da kontaktirate servis.

      1. Pozdrav Darko,
        Iskreno ovako brz odgovor nisam ocekivao, hvala vam puno ocjena 5+

        Ovako sto se tice ziroskopa, trenutno ga nemogu istestirati iz razloga sto je aplikacija smart tv trenutno nedostupna(nemogu je otvoriti) valjda nesto rade pod tim pitanjem od strane philips servera to pokusam drugom prilikom i naravno javim vam ….

        Prilikom gledanja tv programa da naglasim kablovski prijem digitalni desaje mi se ako je pozadina tamna i recemo padaju snijezne pahuljice ostaje mi svijetli trag koji polagano nestaje kao slowmotion i to traje do 1sec ili recimo prilikom naglih pokreta ostaju mi kao sjene koje lagano nestaju, ovo sam uspjeo snimiti sa camerom te sam postavio na youtube evo link : http://www.youtube.com/watch?v=RWkuIm8kgAE

        Kada odem na opciju podesavanje gledanje demo prikaza i pokusam pregledati prikaz Micro dimming demo desaje mi se ovo evo link : http://www.youtube.com/watch?v=EXdXKnuGmn0

        Na ovom linku mozete pogledati kvalitet slike izbliza obratite na slova i samogasenje tv link: http://www.youtube.com/watch?v=arzTmrlk_T4

        Zamolio bih vas da mi provjerite dali su ovi simptomi normalni mislim dali je ovo ok da se ne obrukam prilikom slanja tv-a na servis… HVALA

  26. Bok, Darko
    PHILIPS LED Smart 3D TV 42PFL6007K ima digitalni satelitski reciver integriran koliko sam shvatio,meni bi trebao samo odgovarajuci tanjur, lnb i kabel i to je to, moze li pomoć, jer zanima me koji tanjur koji lnb ili taj primopredajnik signala,
    znaći po mome meni treba samo vanjska jedinica a reciver imam u tv – u, zanima me jesi li testirao koji tv sa satelitskom antenom i kako to ide, meni treba nesto jeftino tipa od 300kn – 1000kn max,
    ako može koja antena, lnb ili sto već ide pozz

    1. Pozdrav Josip,

      Da, modeli koji imaju DVB-S/DVB-S2 prijamnik u sebi zahtijevaju samo pravilno podešen tanjur da bi funkcionirali. Nisam to još počeo testirati, no u planu mi je dodati i tu komponentu. Mislim da Vam se je najbolje javiti u antene.com ili satshop.hr za detalje oko kupovine (kod potonjih sam kupovao FTE Maximal opremu i mogu reći da sam zadovoljan odnosom cijena – kvaliteta).

  27. Zanima me kakvo je vaše mišljenje o Philips-u 47PFL5038T, svidio mi se, a i cijena mu je korektna, pa me interesuje imate li vi kakvih iskustava i šta mi generalno možete reći o toj seriji Philips-a!
    Hvala

  28. Poštovani,
    naime pokvario mi se LCD TV Samsung serije M8 star 4 godine(otišao procesor) jako sam razočaran sa njim jer sam ga masno platio,te sam se odlučio za kupnju novog TV-a. Dvoumim se oko PHILIPS 42PFH6109 ili LG 42LB671V. Koliko sam gledao karakteristike tu su negdje čini mi se da je PHILIPS nešto malo bolji.
    Molio bih Vas za savjet.
    Unaprijed hvala

    1. Pozdrav,

      Zao mi je sto je TV otisao u vjecna lovista. Philips u seriji 6 nikako ne preporucujem jer vec trecu godinu zaredom postize jako lose rezultate na testovima. Puno je bolji izbor LG, a obratite paznju i na Panasonic AS6xx i Sony w7xxB modele.

      1. Pozdrav Darko,
        S obzirom da spominjete Panasonic seriju as6xx, hoće li možda uskoro testirati model as640 ili as650 s obzirom da su jako hvaljeni, i da se tx48as640e moze već kupiti po vrlo pristupačnijom cijeni već od 5500 kn dok je tx50as650e oko 7000kn
        Lp

    1. Sad mi nije jasno as650 je navodno top model, ima najbolju matricu i procesor,čak je i as600 bolji od as640 prema mišljenjima prodavača ovdje u je, as600 je čak pobrao i neke nagrade za Beat bus u srednjoj klasi, zato me i zanima Darkovo mišljenje kada ih testira

  29. Pozdrav,
    evo prema preporuci Darca uzeo sam LG 42670V odličan je, slika,zvuk i 3D odlični.

    nadam se samo da će trajati duže od prošlog Samsunga tj.4 godine.

  30. Pozdraljam Darco trebala bi mi vasa pomoc….ali zaista mi je jako neophodna.
    Imam tv philips 47pfl6008 i zadovoljan sam tv-om (bio),sve dok nisam pokrenuo jedan video zapis u 3d-u tada sam primijetio da mi duplira sliku,neznam kako bi vam to objasnio jednostavno kada detalj (izlazi iz tv-a) sto se vise priblizaje ocima to je sve teze gledati u njega tj duplira sliku prikazuje dvije slike.
    Sad mene interesuje dali je to kod svakog 3d tv-a ili je to samo kod mene problmeatika? Mislim da mi se to prije nije desavalo.
    Ja bi zazelio od vas da mi to istestirate i kazete dali je to normalno ili ne, dat cu vam link da znate o kojem je video zapisu rijec

    https://www.youtube.com/watch?v=foQNrtUsEjw

    na 3:10 sec to je naj izrazajnije, vidim dvije burgije od busilice molim vas pogledajte mi to i javite dali je to i kod vas tako….

    HVALA VAM PUNO

    1. Pozdrav,

      To je video sa zapisom SBS, dakle dvije slike lijevo i desno koju TV onda poveže u jednu trodimenzionalnu. Vaš TV koristi polarizacijski 3D prikaz (ne treba upaliti 3D naočale nego one automatski rade), a takav prikaz ima malo izraženu duplu sliku kada sjedite na optimalnoj udaljenosti od TV-a (dvije dijagonale ili više). Moram pogledati video, no kod negativne dubine, dakle kada objekti izlaze iz ekrana crosstalk može biti izraženiji i to je ograničenje postojeće tehnologije 3D prikaza.

      Jeste li probali još koji video? Probajte ih više, a isto tako pogledajte u Options opcije za podešavanje intenziteta 3D slike – možda možete kroz njihovu korekciju umanjiti efekt.

  31. pozdrav Darko .imam problem sa toshibom 40 l 7335 dg kupljenom u julu ove godine. problem je u tome kada je tamna scena stvaraju se kockice i to bas smeta i iritira. pokusao sam u opcijama ali nista nisam uspeo. i na hdu imam istih problema. drugi problem je da kada udjem u smart i pustim neku pesmu na youtubu svaku prekine pre kraja nista ne odradi do kraja. u nadi da mi mozes pomoci unapred zahvalan Rade Beograd.

    1. Pozdrav,

      Nažalost Toshibini modeli imaju dosta problema sa stabilnošću softvera, što se može manifestirati i kod prikaza slike. Doduše, teško mi je vizualizirati te kockice koje spominjete u tamnim scenama – je li to na svim izvorima signala, jeste li probali gledati neki Full HD kvalitetan video? Jeste li probali neki od Hollywood predložaka?

      Naš test modela 50″ dijagonale: https://hdtelevizija.com/2013/10/03/recenzija-toshiba-50l7335dg-l7-serija-3d-led-lcd-smart-tv/

      1. nisam probao jer nemam nikakav player ali preko SBB a imam HBO HD i tu na crnoj pozadini ima dosta necega kao sitnih kockica. a molim te ako bi mi odgovorio u vezi youtuba zasto odradi samo pola svakog video spota!!hvala. pozdrav iz Zemuna.

  32. Pozdravljeni,
    kolikor vidim, se Pihilipsi niso najbolj odrezali. Ali menite, da je 6309 kaj boljši? Za njega ne najdem recenzije.

    Lep pozdrav,
    Mitja

  33. philips 42pfh6109 imam problem sa titlovima…
    film i titlovi potpisani jednako ali na tv-u se ne vide… na kompjuteru sve radi ali kad stavim na usb i ukljucim na tv ne pokazuje mi titlove… jel zna ko u cemu je problem???

    1. Moj kolega ima isto problem sa philipsom 6xxx dok kod mene na 5507 prevodi najnormalnije rade, a tv 2g. stariji, e sada u cemu je caka ni sam neznam.

    1. uzeo sam Philips 42pfh6109 i nisam ni malo zadovoljan, već je treći puta na popravku…i nedaju mi novi, a ima neku serijsku grešku…ako mi vrate pare uzet cu si LG

  34. Pozdrav! Kupila sam Philips 42PFH6309, a nažalost tek sada vidim Vaše jako loše komentare iako nigdje nisam pronašla recenziju koja bi se odnosila baš na ovaj model. Trebam li biti zabrinuta ili situacija ne mora biti tako tragična? :(

    1. Pozdrav, skoro sam i ja kupio (malo bolji model) pa nisam, ali eto jedna lasta ne čini proljeće, a za prolivenim mlijekom ne treba plakat. Volija bi da javite kako ste zadovoljni TV-om, gasi li se, šteka li u izbornicima i sl.

      1. Zasad se ne gasi, spojen je SCART kabelom i na trenutke se slika na njemu kada su brži pokreti u pitanju nakratko smrzava tj. preklapa uz nekakav čudan zvuk. Ne znam je li problem u televiziji ili signalu jer se u Dubrovniku ljudi često žale na signal. A i prijatelj mi je rekao da mu je slika dosta zrnata. :( Izgleda da sam ipak pogriješila, a mislim da u Tehnomarketu ne postoji povrat novca ili zamjena drugom markom za ovakve kupnje.

        1. Ipak mislim da je to do signala, poznat mi je taj efekt kad odem na Hvar. Trebala bi pogledati film sa drugog reproduktora ili nešto sa boljim signalom.

        2. SCART? Za kaj to treba? O kojem signalu se prica?

          Kaj se tice zamjene, ako je proizvod ispravan (sto se u slucaju TVa sa losim panelom da jako rastegnuti, jer dok god ima sliku onda je za njih ispravan), trgovac nije duzan zamijeniti proizvod. No ne kosta pitati, pogotovo ako se misli uzeti skuplji model.
          Daleko smo mi jos od zemalja gdje mozes 10x mijenjati TV za isti takav zato jer ti se ne svidja ekran (banding, DSE, probijanje svijetla….) ili za neki drugi zato jer jednostavno nisi zadovoljan kupljenim.

          1. Imam neki stariji Nytrobox, 4001, (znači digitalni signal) i na njemu scart priključak, ali moram priznati da se u to i ne razumijem baš najbolje…

            1. pa ne kuzim……….. cemu taj nitrobox? TV ima DVB-T tuner u sebi.
              Kabel od antene koji ide u nitrobox treba spojiti na TV i onda pretraziti kanale.

  35. 42pfl6007k EVO ZA SVE ZAITERESIRANE JA SAM VEC OBJAVLJIVAO UPITE I KOMENTARE IZNAD, UKRATKO NA TV MORATE STAVITI NAJNOVIJI SOFTWARE I TO PO UPUTAMA, NADALJE ZABORAVITE HD SLIKU JER OBAVEZNO UGASITI HD NATURAL OPCIJU JER CE VAM BITI SVE KOCKICE OKO BRZIH OBJEKATA, I STIM SE POMIRITE, ONDA FILMOVI DIVIX I TITLOVI MORAJU IMATI JEDNAKI NASLOV INACE IH NE PREPOZNA, TV SE NAKON NEKOG VREMENA DOK STE BEZICNO SPOJENI NA YOUTUBE SAM UGASI NEOBJASNJIVO ALI NE UVIJEK, I DOK GLEDATE FILMOVE TV SE ISTO NEKAD SAM UGASI BEZ OBJASNJENJA I TO DOK GLEDATE SA USB STICKA I TITLOVI SU SITNI I NIKAKO NEMOŽETE POVEČATI FONT SLOVA, A SVE U SVEMU JA SAM SE NA TO NAVIKAO I TV RADI ODLICNO, ZVUK ODLICNO I MENI JE NEKE CUDNE ZVUKOVE ISPUSTAO KAO DA JE POKVAREN ALI SAD JE SVE OK I 3D RADI SAVRSENO KAKO SA USB STICKA TAKO I SA YOUTUBA, HEBIGA NISTA NIJE SAVRSENO, SVE U SVEMU ZAKLJUCAK TV SLIKA ZVUK I SVE ONE PRIKLJUCKE WIFI, USB DLNA ITD DAJEM OCJENU 4 MADA SAM GA HTIO RAZBIT CEKICEM I BACIT VAN KROZ PROZOR KOLIKO ME MUCIO NA POCETKU VELIKI POZ JOSIP

  36. TO NIJE CESTO KAZEM PONEKAD EVO JA SAM GA KUPIO NAKON 2 MJESECA KAD JE IZISAO MODEL, ZACI SAD CE TRECA GODINA, I OK JE TO JE PONEKAD DA SE GASI POZ

  37. @Josip
    Čini mi se da si pomenuo DLNA na ovom modelu. Da li on podržava puštanje sadržaja sa PC-a bez dodatnog DLNA uređaja? Uz odgovarajući softver na PC naravno.

  38. Pozdravljam Darko imam jedan mali problemcic pa bi mi trebala tvoja pomoc, imam philips tv tacnije model 47pfl6008 i kada odem pod opcije watch demos Micro dimming demo pojavi mi se ovo evo link ;https://www.youtube.com/watch?v=EXdXKnuGmn0 znaci pobijeli mi panel ….

    Zanima me dali mi mozes to provjeriti jeli to normalna pojava ili je tu nesto u krivu ali bas na ovom modelu
    ili ako netko ima od posjetitelja sajta da mi to provjeri i da mi javi bio bi jako zahvalan ….

    1. Pozdrav – radi se o jednom od mnogih softverskih problema koje prate Philipsove televizore serije 6. Koliko sam shvatio problem se pojavljuje samo pri aktiviranju Micro Dimming demoa – kod uobičajenog gledanja se to ne događa?

      1. Pozdrav Darko da upravo tako,samo kada pokrenem demo to mi se desaje…Ali ovako stvari stoje,vec sam imao odredjenih problema sa tv-om:
        -micro dimming gore vec naveden
        -ponekad u mjesecu 1. kada upalim tv samo bijela slika evo link kako to izgleda https://www.youtube.com/watch?v=5MxzvcihnSA
        -app youtube kada pokrenem 3d video clip prvi clip odradi normalno kada automatski prebaci na drugi clip jedna strana ili side mi radi normalno “lijeva” dok desna mi stopa trzucka evo link kako to izgleda…https://www.youtube.com/watch?v=axD8u7XqIL0&feature=youtu.be

        Iz gore navedenih razloga predam na servis 04.02.2015 posto je jos uvijek pod garantnim rokom i poprave mi ga za 30 setak dana tacnije 07.03.2015 u subotu i dobijem u izvjestaju da mi je crkla sbb maticna ploca i kao to mi izmjenili i novi softver,kao sve testirali i tv radi normalno.
        Ali medjutim i dalje imam taj problem micro dimming i ,kada pokrenem app youtube clip 3d mi stopa jedna strana ali svaki drugi clip…. Pa me zanimalo dali je ovaj tv doista popravljen ili je ovdje normalno da tv ovako radi ili vec u sta da sumnjam????

        1. Doista ništa nije isključeno s Philipsovim televizorima, a ovo što navodite su prvenstveno softverske greške. Dio će ih biti otklonjen softverskim nadogradnjama, dio ne. Npr. aplikacije općenito slabo rade tako da sumnjam da će YouTube popraviti, no nikad se ne zna.

          Ukratko, mislim da je TV popravljen, ali da su svi nedostaci u softveru otklonjeni – nisu i vjerojatno nikada ni neće.

          1. Darko hvala puno na izdvojenom vremenu i pohvalio bi vas rad,svaka vam cast uvijek brz i tacan odgovor bez muljanja….od mene ocjena od 0 – do 10 cista 10… tka
            Bas ste lijepo opisali Philips televizije onako kako i jesu ;)

  39. posjedujem tv Panasonic TX-L37D28ES.

    Prije otprilike dva mjeseca na ekranu su nastale (kako bi ih ja nazvao) statičke crne sijene koje se protežu od donjeg dijela ekrana prema gore u cijeloj širini ekrana. Mrlje su naročito istaknute prilikom gledanja sportskih sadržaja odnosno kada su na ekranu svijetli kadrovi. Pošto sam laik u davanju dijagnoza, ipak je lako doći do zaključka da to nije nešto što bi bilo normalno, te da je televizor iz nekog razloga promijenio svoja svojstva.

    Od prvog dana se koristi po uputama za upotrebu koje je dao proizvođač.

    S obzirom da sam ponosni vlasnik tri vrhunska modela Panasonic televizora u kući, zaključio sam da se navedeni problem manifestira jedino na gore navedenom modelu. Mogao bih vam poslat i slike koje su malo odrađene pomoću programa da bih naglasio o kakvim promjenama pišem.

    Ponavljam mrlje su statičke,znači scene se mjenjaju a one ostaju stalno na istom mjestu.

    Zbog svega gore navedenog molim vas da mi u što kraćem vremenu odgovorite da li je može biti problem „normalan“ (iako ja tvrdim da nije)ili je potrebno slanje na servis.

    Unaprijed hvala

    1. Pozdrav,

      Iz opisa problema rekao bih da je jedan od LED segmenata neispravan, te da vjerojatno radi slabijim intenzitetom nego ostali i zato vidite statičnu tamnu mrlju. Ako je to nešto što uoči svatko (pitajte ukućane vide li to), onda je najbolje da kontaktirate servis.

      1. da,to vide svi…ali u panasonic servisu u Osijeku su rekli da je to normalno…i zamisli, rekli su da imam Philips tv zbog tog što se vidi bi sigurno dobio novi ekran !?poslao sam vam na face i slike kako to izgleda,da li ste pogledali?

        1. Pozdravljam zeljko samo da vam kazem “ekran”ili prednji panel se ne mjenja,bar ne u Phillips servisu vec se daje novi tv.Provjereno po mom iskustvu ;)

  40. Molim vas za pomoć. Naime, imam Philips 37PFL6007K/12. do sada je radio odlično,ali u zadnje vrijeme imam neke probleme. Prije svega, obrisao sam aplikaciju za Facebook. Osim toga Youtube neće da se pokrene. Ažurirao sam softver na posljednju verziju (bar tako mislim) ali to nije pomoglo.Šta da radim i kako da povratim obrisane aplikacije?
    Unaprijed vam zahvaljujem.

  41. Nadovezat ću se na Dženanov komentar. Philips 42PFL6007, iz čista mira YouTube neće da se pokrene.
    Da li je to kraj YouTube-a na Philips televizorima (prestanak podrške) ili neki softverski problem?

    Znači samo se pojavi logo YouTube i to je sve, tako stoji. Sve ostale aplikacije rade normalno, a u suštini niti jedna mi ne treba sem YouTube-a.

    Molim za bilo kakvu uputu, informaciju…bilo šta. Hvala unaprijed!

      1. Meni se updetovao 5507, i youtube normalno proradio, tj. ja sam skinuo zadnji update sa njihove stranice, i instalirao pa je sve proradilo..

        1. Isto tako, prvo mi je ovdje rečeno kako je prestala podrška za youtube, onda skinem zadnji update sa philipsovog sajta i radi opet normalno.

  42. Pozdrav,
    imam philips smart tv 42PFK6589/12 koji je povezan na kućnu mrežu putem wi-fi. Na ekranu mi se pojavila poruka za ažuriranje softvera koju sam ja prihvatio i pratio dok se tv nije ugasio. Sada nece da se ukljuci a daljinski upravljac ne reauguje. Strah me je da ga iskljucim iz struje pa Vas molim za savjet. Šta da radim?
    Hvala!

    1. Nemozes nista zeznuti, ako vec nije mada nebi trebalo da se nesto desilo, iskljuci ga iz struje par minuta pa onda probaj trebalo bi da proradi, nesmije se u toku samog procesa updatea prekidati, a nakon toga nije problem.

  43. Pozdrav svima, citam ove komentare i svakave recenzije pa me interesuje kakvo je misljenje o ovom TV:
    PHILIPS TV LED 47PFK6549/12
    ili i on spada u nebi se preporucilo?
    Tv mi treba najvise radi filmova (mkv, full hd naravno) i PS4 igranja

    1. Radije pogledaj neki sony, ili samsung po recenzijama imaju manji input lag, a sto se filmova tice za to ti je bolji televizor sa pva panelom nego sa ips, pod uslovom da negledas puno sa strane radi manjeg vidljivog ugla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!